Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näyttävät kalliot ja upea merimaisema – onko tässä Gran Canarian upein luontonähtävyys?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Gran Canarian saaren keskellä sijaitseva korkea kallio tarjoaa unohtumattomat näkymät suosituille lomasaarille.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.12.2022
facebook   whatsapp

Saaren toiseksi korkein maisemapaikka

Kanariansaarten ikisuosikkeihin kuuluva Gran Canaria tarjoaa matkailijoille perinteisten rantalomaklassikoiden lisäksi paljon muuta. Saarella riittää kiinnostavia luontokohteita, joista näyttävimpien joukkoon kuuluu Gran Canarian keskellä sijaitseva Roque Nublo -kallio.

Suomennettuna nimi tarkoittaa pilvikalliota, ja nimitys on peräisin kiven tavasta kadota helposti pilviverhon sisälle pilvisellä säällä. Kivi ei kuitenkaan ole piilossa kovin kauaa, sillä melko usein pilvet hälvenevät ja korkea kallio tulee takaisin näkyviin hyvin nopeasti. Roque Nublo sijaitsee paikalla missä säätila vaihtelee nopeasti, mistä syystä vierailut voivat poiketa toisistaan hyvin merkittävästi. Näkymä on erittäin vaikuttava auringon noustessa tai laskiessa, joten vierailua Roque Nublolle kannattaa harkita eri vuorokaudenaikoihin.

Roque Nublo on lomalaisten saavutettavissa hyvin vaivattomasti, sillä kiven luokse pääsee niin bussilla kuin autollakin. Noin 15 minuutin kävelymatkan päässä parhaalta paikalta sijaitsee parkkipaikka, mistä pääsee näppärästi näyttävien näkymien äärelle.

Itse kivi on 80 metriä korkea, ja sen huippu sijaitsee 1 813 metrin korkeudessa merenpinnasta mitattuna. Roque Nublo onkin Gran Canarian toiseksi korkein kohta, ja tarjoaa huimat maisemat. Kiven juurelta näkyy esimerkiksi naapurisaari Teneriffan korkein kohta Teide.

Katso kuvat näyttävästä Roque Nublosta

>> Lue lisää vinkkejä Gran Canarialle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Rogue Nublo on noin puolentunnin kävelyn päässä. Hiukan rasittaviakin nousuja, mutta kannattaa käydä.


  2. Olisi mukava joskus lukea alkuperäisten kanarialaisten pyhistä paikoista. Esim Bentayga, Quatro Puertas, Galdar ja siellä loistava museo, esiinkaivetut rakennukst ja Cueva Pintada. Näiden lisäksi kymmenet muut kohteet saarella.Näistä eivät matkatoimistot mainitse halaistua sanaa. Kanarialla niihin on nykyisin panostettu paljon. Jos lomalla haluaa muutakin kuin polttaa nahkaa ja ryystää kaljaa niin suosittelen.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.