Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Arvaisitko tämän kohteen sijaitsevan Teneriffalla? Upea vuoristokylä on saaren ihanin yllätys

Teneriffan matkailu artikkelin kuva
Aktiivilomat
Teneriffalla sijaitseva Mascan vuoristokylä tarjoaa vaihtelua perinteisiin lomakohteisiin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.02.2019
facebook   whatsapp

Teneriffan kaunein kylä?

Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret tarjoavat tekemistä monenlaisille matkailijoille, minkä todistaa Teneriffalla sijaitseva Mascan vuoristokylä. Vaikeakulkuisen ja mutkaisten serpentiiniteiden täyttämän reitin päässä oleva Masca tunnettiin pitkään unohdettuna kylänä, ja sinne rakennettiin ensimmäinen tie vasta vuonna 1991.

Saaren kauneimmaksi kyläksi kehuttu Masca on säilynyt rauhallisena paikkana. Pienen kokonsa vuoksi se saattaa kuitenkin ruuhkautua silloin, kun paikalle osuu isompia ryhmiä samaan aikaan.

Teno-vuorille rakennetun Mascan näyttävä ja mahtipontinen sijainti takaa mieleenpainuvat maisemat, jotka ovat useimpien mielestä haastavan matkan arvoiset. Osa kylän rakennuksista on rakennettu aivan vuoriston reunalle, ja syvät rotkot muodostavat dramaattisen näkymän tiheän kasvuston keskellä.

Itse kylässä ei ole paljoa nähtävää, sillä siellä on yksi baari sekä kirkko, jossa on tilaa vain kahdeksalle ihmiselle. Mascan-vierailun parasta antia onkin näkymä, joka avautuu kylästä.

Mascasta lähtee myös yksi Teneriffan kuuluisimmista vaellusreiteistä. Kylästä voi laskeutua alas rantaan osittain vaikeakulkuistakin reittiä pitkin. Halutessaan reitin voi joko kävellä takaisin ylös tai matkustaa rannasta venekuljetuksella Los Gigantesin lomakohteeseen.

Katso kuvat Teneriffalla sijaitsevasta pienestä Mascan kylästä!

Lähde ja kuva: Teneriffan matkailu

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Massassa on kyllä useita ravintoloita ja kaikki saaneet hyviä arvosteluja. On se mainittu kirkkokin siellä.
    Kannattaa mennä aamulla ajoissa ennen muita kulkijoita. Muuten pysäköinti vaikeaa.


  2. Olen käynyt teneriffalla. Teidellä ja Lalakuunassa asuttiin hotelli teidessä silloin oli yksi myrskypäivä tuulisella rannalla katto pressu meni rikki puhelinkoppi lensi paikoiltaan kierreltiin monessa paikassa oli kaunista, lämmintä ja ruoka oli hyvää olis kiva kun pääsis uusiks


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.