Kuva: Teneriffan Matkailu
Casa de los Balcones on La Orotavan kuuluisin rakennus Teneriffalla

Onko tässä Teneriffan ihanin rakennus? “Parvekkeiden talossa” löydät itsesi menneiden aikojen Kanarialta

Teneriffan pohjoisosasta löytyy ihastuttava vanha rakennus, jossa on säilynyt perinteinen kanarialainen tunnelma.

Casa de los Balcones on La Orotavan kuuluisin rakennus

Matkailijat majoittuvat Teneriffalla useimmiten saaren eteläosassa, jossa maisemaa hallitsevat lomakeskusten hotellit, ostoskeskukset ja teemapuistot. Perinteisiä kanarialaiskyliä kannattaa lähteä etsimään pohjoisesta.

Yksi Teneriffan sympaattisimmista pikkukaupungeista on La Orotava, joka sijaitsee noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Puerto de la Cruzin lomakohteesta. Casa de los Balcones on La Orotavan tunnetuin rakennus ja 1600-luvun arkkitehtuurin taidonnäyte.

Casa de los Balcones on ennen kaikkea käsityöläistalo, joka toimii nykyään museona. Komeassa kartanossa kävijät voivat tutustua paikallisiin käden taitoihin, tehdä ostoksia ja nähdä millaista elämä saarella oli 200 vuotta sitten.

Casa de los Balconesin uumenissa esitellään kaikkea kudonnasta viininvalmistukseen. Monet matkailijat saapuvat rakennukseen vain ottaakseen valokuvia perinteisestä arkkitehtuurista. Kuvauksesta peritään yhden euron maksu, josta saadut tuotot menevät rakennuksen kunnossapitoon.

Rakennuksen nimi viittaa espanjaksi “parvekkeiden taloon”. Keskellä rakennusta sijaitsevalla katottomalla sisäpihalla voikin ihailla upeita puisia parvekkeita, jotka on rakennettu kanarianmännystä. Rakennuksen ulkosivun parvekkeista osa on puolestaan rautaisia.

Casa de los Balconesiin voi tutustua omatoimisesti tai kuulokkeiden kautta audiokierroksella. Rakennus on myös osa monia saarikierroksia, joilla pysähdytään oppaan johdolla Teneriffan tärkeimmillä nähtävyyksillä.

La Orotavaan kannattaa suunnata varsinkin silloin, jos sattuu lomailemaan Teneriffalla touko–kesäkuussa. Corpus Christi -juhlallisuuksien aikaan pikkukaupunkiin levitetään näyttäviä kukista ja hiekasta valmistettuja “mattoja” eli taideteoksia, joita saavutaan katsomaan kaikkialta saarelta.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia rakennuksesta!

⚘ #tenerife #vintage #beautiful

A post shared by Thaïsa (@haertsz) on

Lähde: Casa de los Balcones, Turismo de Canarias
Kuvat: Teneriffan Matkailu, Instagram

Päivitetty: 23.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia