Hyppää sisältöön

Millaista on bilettää Ibizalla? 10 faktaa, jotka on hyvä tietää ennen matkaa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 13.04.2018
Jos haluat juhlia jättimäisillä superklubeilla, löytyvät kesän parhaat bileet edelleen Ibizalta.

1. Ibizan bileillä on pitkä historia

Euroopan kuuluisimmalla bilesaarella Ibizalla osattiin pitää hauskaa jo 60-luvulla, kun hipit ja boheemit taiteilijat löysivät saaren. Ensimmäiset isot klubit Amnesia ja Pacha avattiin Ibizalla 70-luvulla, eikä musiikki ole sen jälkeen koskaan sammunut.

Yleisen harhaluulon mukaan legendaarisen Pachan tarina alkoi nimenomaan Ibizalta, mutta se ei pidä paikkaansa. Kaikkien aikojen ensimmäinen Pacha avattiin Sitgesissä lähellä Barcelonaa vuonna 1967.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Mikä on paras aika juhlia Ibizalla?

Muiden Baleaarien lomasaarien tapaan myös Ibizan kausi käynnistyy toukokuussa. Klubien ensimmäisiä avajaisbileitä vietetään jo huhtikuun lopussa, ja ne jatkuvat koko toukokuun ajan. Kesäkuussa saarella on jo vilkasta.

Heinä- ja elokuu ovat Ibizan ruuhkaisinta sesonkia, jolloin sää on kuumimmillaan, saari täynnä matkailijoita ja hinnat korkeimmillaan. Kauden päättäviä loppubileitä juhlitaan syys–lokakuussa.

3. Missä bilettäjän kannattaa majoittua?

Ibizan vilkkain yöelämä on keskittynyt saaren eteläosaan Ibiza Towniin eli Eivissaan, San Rafaeliin, Playa d’en Bossan rannalle sekä San Antonioon. Jos lomasuunnitelmiin kuuluu juhliminen, kannattaa majoitus varata jostakin näistä kohteista.

Myös Suomesta tehdään Ibizalle pakettimatkoja, ja Finnair liikennöi saarelle suoria lentoja kesäkuusta elokuuhun. Muina aikoina omatoimimatkailijat voivat lentää esimerkiksi Barcelonan kautta.

4. Superklubeja, allasbaareja ja rantabileitä

Ibiza tunnetaan massiivisista superklubeistaan, joissa soittavat maailmankuulut dj:t. Tunnetuimpia klubeja ovat Amnesia, Ushuaïa, Privilege ja Pacha. Uusimpien tulokkaiden joukkoon kuuluu legendaarisen Spacen tilalle avattu Hï Ibiza.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti keskikesällä bileet eivät rajoitu yöaikaan. Allas- ja rantaklubit kuten Ocean Beach, Nikki Beach ja Blue Marlin virittävät lomailijat juhlatunnelmaan jo iltapäivällä.

Toki Ibizalta löytyy myös mutkattomia pubeja sekä erityisesti chill out -rantabaareja, jotka ovat Ibizan tavaramerkki siinä missä superklubitkin. Jo vuonna 1980 avattu Café del Mar on saanut saarella valtavan määrän kilpailijoita.

5. Varaudu käyttämään rahaa

Suomalaisia ilahduttaa etelänlomalla yleensä edullisempi hintataso. Juhliminen Ibizalle ei kuitenkaan ole edullista tai välttämättä edes kohtuuhintaista.

Klubien pääsymaksut vaihtelevat noin 20–80 euron välillä esiintyjästä ja ajankohdasta riippuen. Drinkkien hinnat sisällä yökerhoissa alkavat noin 15 eurosta.

Useimmilla klubeilla lippu tarkoittaa vain yhtä sisäänpääsyä. Jos siis haluat poistua välillä ulos, joudut maksamaan sisäänpääsymaksun uudelleen palatessasi.

6. Pukukoodi on rento

Ibiza on trendikäs bilekohde, mutta tiukkoja pukukoodeja ei klubeilla tarvitse pelätä. Vaikka tyylikkäimmillä klubeilla panostetaankin ulkoiseen olemukseen, saavat vaatteet olla rennot – tai itse asiassa juuri sellaiset kuin itse haluat. Allas- ja rantabileissä käytetään uima- ja ranta-asuja. VIP-alueilla pukukoodit voivat olla tarkempia.

ShutterstockEivissa eli Ibiza Town
Ibiza Townista eli Eivissasta on helppo liikkua saaren yöelämään.

7. Liput voi ostaa etukäteen tai paikan päällä

Lippuja Ibizan klubeille voi ostaa etukäteen verkosta, jos suunnitelmat on lyöty lukkoon. Sisäänpääsy kannattaa varmistaa erityisesti silloin, kun matkasi osuu elokuulle ja klubilla esiintyy poikkeuksellisen nimekäs dj.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Klubien sisäänpääsylippuja voi hankkia myös baareista ja lipunmyyntipisteistä Ibizalta. Hankintaa ei kannata jättää klubin ovelle jonojen takia. Ibizalla saatat törmätä myös promoottoreihin, jotka jakavat ilmaisia tai alennushintaisia rannekkeita klubeille, mutta niiden käyttäminen vaatii usein aikaista saapumista tiettyyn kellonaikaan mennessä.

8. Yökerhot täyttyvät myöhään

Muun Espanjan tapaan myös Ibizalla klubeille suunnataan myöhään. Meno yltyy vasta noin yhden tai kahden aikaan aamuyöstä.

Tyypillisesti Ibizan klubit sulkevat ovensa aamukuuden jälkeen, mutta saarella on käyty neuvotteluja sulkemisaikojen aikaistamisesta vuoden 2018 kaudelle. Paikalliset päättäjät ovat kyllästyneet meteliin ja klubien sulkemisajan jälkeenkin jatkuviin juhliin.

9. Discobussilla klubeille

Helpointa Ibizan yöelämään on liikkua tietysti taksilla, mutta budjettimatkailijoita palvelee myös niin kutsuttu discobussi. Suurimpien klubien ja lomakeskusten reittiä kiertävä bussi kuljettaa juhlijoita vain muutaman euron maksua vastaan.

10. Tiukat turvatoimet

Kun klubit ovat niin isoja kuin ne Ibizalla ovat, vaaditaan myös turvatoimilta erityistä tehokkuutta. Järjestysmiehet ja portsarit ovat bilesaarella tärkeässä roolissa, ja käsilaukut saatetaan tarkistaa klubille saavuttaessa.

Myös poliisit partioivat Ibizalla ahkerasti kontrolloiden erityisesti huumausaineiden leviämistä. Omien alkoholijuomien nauttiminen on kielletty kaduilla, rannoilla ja muilla julkisilla paikoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti vilkkaimpien kesäkuukausien aikana Ibizalla kannattaa noudattaa tervettä varovaisuutta. Klubien ruuhkissa käsilaukusta ja lompakosta on parasta pitää tiukasti kiinni, eikä mukana kannata pitää liikaa rahaa tai arvoesineitä.

Lue myös: Tiesitkö tämän Ibizasta? 10 yllättävää faktaa bilesaaresta, joka on myös paljon muuta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja