hero taustakuva

Näin löydät New Yorkin parhaat hampurilaiset – 5 vinkkiä

Inka Khanji artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
New Yorkin hampurilaisravintoloiden tarjonta on todella laaja, ja hyvän hampurilaisen löytäminen vaatii paikkojen tuntemusta. Katso Rantapallon vinkit New Yorkin parhaiden burgereiden äärelle.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.05.2016
facebook   whatsapp

Älä syö missä tahansa

Haluatko maistaa hyviä hampurilaisia New Yorkissa? Valtavaan tarjontaan mahtuu monenlaatuisia hampurilaisia, mutta näiden vinkkien avulla löydät New Yorkin parhaat hampurilaiset.

1. Shake Shack

Legendaarisen aseman saavuttanut Madison Square Parkin Shake Shack -hampurilaiskoju on niin newyorkilaisten kuin matkailijoiden suosiossa. Menet paikalle sitten mihin aikaan päivästä tahansa, kojun edessä on pitkä jono, joka luikertelee pitkin puistoa.

Jono etenee nopeasti, ja kuumalla ilmalla työntekijät tarjoilevat jonottaville asiakkaille viilennykseksi vettä. Jos haluat välttää jonot, suuntaa johonkin muuhun Shake Shackin lukuisista ravintoloista tai kurkista jonon tilanne ravintolan verkkosivuilla näkyvästä kamerasta.

Vuonna 2004 perustetun Shake Shackin kuuluisa Shackburger vie kielen mennessään, ja tarjolla on myös kasvisversio kulttihampurilaisesta. Hampurilaisten lisäksi ruokalistalla on hot dogeja, mutta myös taivaallisia jäätelöjälkiruokia, joista herkullisin on concrete-niminen jäätelöherkku, joka on paksua kuin betoni. Shake Shackilla on oma ruokalistansa myös koirille.

3. Five Guys

Haluatko hampurilaisesi kolmella tai kenties jopa useammalla pihvillä? Five Guys -ravintolassa saat sämpylän väliin niin monta pihviä kuin haluat. Kaikki hampurilaiset tehdään kunkin asiakkaan toiveiden mukaisesti, ja jokainen asiakas voi valita itse, mitä täytteitä hampurilaiseen tulee.

Herkullisten hampurilaisten lisäksi Five Guysissa kannattaa maistaa myös ranskalaisia perunoita, jotka tehdään paikan päällä lähialueen perunoista.

Five Guys
Five Guysin hampurilaisiin saa niin monta pihviä kuin haluaa.

Ruokaa odotellessa asiakkaat voivat nautiskella ensi hätään rajattomasti paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä, jotka ovat ilmaisia. Five Guys on ketju, jonka toimipisteitä on ympäri Yhdysvaltoja.

3. Jeepney

Time Outin vuoden 2014 New Yorkin parhaan hampurilaisäänestyksen voittanut Jeepney-ravintola tarjoilee herkkuhampurilaisia filippiiniläisillä vivahteilla. Jeepneyn Chori-hampurilainen tarjoillaan banaaniketsupin ja valkosipulikastikkeen kanssa.

Maukas pihvi on valmistettu puoleksi filippiiniläisestä makkarasta ja puoleksi naudan jauhelihasta. Filippiiniläisburgeri eroaa huomattavasti perinteisistä yhdysvaltalaisista hampurilaisista, ja useimmat rakastuvat sen makuun heti. Varaudu jonottamaan, sillä Time Outin hampurilaiskilpailun voitto takaa runsaasti asiakkaita.

4. Mighty Quinn’s

Mighty Quinn’sin leivät eivät ole hampurilaisia termin perinteisessä merkityksessä, mutta menevät samaan kategoriaan herkullisuutensa perusteella. BBQ-ruokaa tarjoileva ravintolaketju tunnetaan erityisesti taivaallisista leivistään, jotka valmistetaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Mighty Quinns
Mighty Quinn’s -ravintolan leivät yllättävät herkullisuudellaan.

Leivän sisälle voi valita joko pitkään haudutettua porsasta tai naudanlihaa, joka kuorrutetaan ravintolan omalla barbeque-kastikkeella. Mighty Quinn’s -ravintoloita on New Yorkissa jo useampia, ja kaikkien ravintoloiden jokaisessa pöydässä odottaa oma pullo kastiketta – joka on niin herkullista, että sitä on lisättävä jokaisen puraisun jälkeen.

5. Pork Slope

Brooklyniläinen hampurilaisravintola Pork Slope tarjoilee nimestään huolimatta myös kala- ja nautahampurilaisia. Pork Slopen juustohampurilainen on yksinkertainen, mutta perinteiset maut toimivat yhdessä täydellisesti. Hampurilainen tarjoillaan perunasämpylässä, jonka erikoinen maku ja pehmeä koostumus tekevät kokonaisuudesta herkullisen. Perinteisen juustohampurilaisen lisäksi ruokalistalla on myös muita hampurilaisia, muun muassa nyhtöpossulla ja naudanlihalla täytettyjä herkkuhampurilaisia.

Pork Slope -ravintola on oikeastaan baari, jonka rento tunnelma ja herkulliset ruoat saavat asiakkaan viettämään siellä huomaamatta jopa tuntikausia.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.