Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Seitsemän vaihtoehtoa Espanjan-suosikeille – löydä kohteet, joita moni suomalainen ei tunne

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Espanja on muutakin kuin Teneriffa ja Barcelona! Kokeile seuraavaksi näitä suomalaisille tuntemattomampia kohteita.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 26.09.2019
facebook   whatsapp

1. Kaupunkilomailijan Valencia

Kaikki ovat kuulleet Madridista ja Barcelonasta, mutta oletko kuullut Espanjan kolmanneksi suurimmasta kaupungista Valenciasta?

Kaupungissa voi herkutella aidolla ja alkuperäisellä paellalla, käydä ostoksilla ja viettää rentoa rantalomaa. Rannalla sijaitseva Valencia onkin hyvä kohde, jos haluaa yhdistää kaupunki- ja rantaloman.

Shutterstock
Monipuolisessa Valenciassa voi yhdistää vanhankaupungin moderniin arkkitehtuuriin.

Valencian kuuluisin nähtävyys on tiede- ja taidekaupunki Ciudad de las Artes y las Ciencias. Erikoisista rakennuksista koostuva kaupunki on huikea modernin arkkitehtuurin taidonnäyte, joka on helposti saavutettavissa esimerkiksi Alicantesta.

>> Lue matkaopas Valenciaan

2. Kulinaristin San Sebastian

Lähes Espanjan ja Ranskan rajalla sijaitseva San Sebastian on Espanjan herkullisin kohde makumatkalle. Sen sijainti meren rannalla takaa hyvän mahdollisuuden rantalomalle, jossa hyvästä ruoasta ei ole pulaa. Kaupungista löytyy jopa parikymmentä Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa, mikä on huikea määrä huippuravintoloita keskikokoisessa kaupungissa.

Shutterstock
San Sebastian on tunnettu erityisesti pintxos-tapaksista.

Rantalomailijan kannalta paras sää on kesällä tai alkusyksystä, mutta jos kaipaa muista matkailijoista vapaata makumatkaa, kannattaa San Sebastianiin suunnata myöhään syksyllä tai varhain keväällä.

>> Lue matkaopas San Sebastianiin

3. Baleaarien kätketty Formentera

Mallorca, Menorca ja Ibiza ovat suomalaismatkailijoiden suosiossa, mutta harva on kuullut pienestä Formenteran saaresta. Vain 19 kilometriä pitkä saari sijaitsee noin puolen tunnin lauttamatkan päässä Ibizasta, eikä sillä juurikaan ole nähtävyyksiä.

Shutterstock
Formentera on Baleaarien saarten kätketty helmi.

Sen sijaan upeita rantoja Formenteralla riittää sitäkin enemmän: saaren tunnetuin ranta Ses Illetes on usein listattu Espanjan ja jopa koko Euroopan parhaisiin rantoihin. Formentera sopiikin niille, jotka etsivät rauhallista lomaa ja kirkkaan turkooseja hiekkarantoja.

>> Lue myös: Haluatko löytää paratiisin? Espanjan tuntematon saari piileskelee aivan suomalaisten suosikkikohteiden vieressä

4. Rantalomailijan Benidorm

Costa Blancan Benidormia on totuttu pitämään brittien bailuparatiisina, mutta rauhoittunut brittisuosikki sopii hyvin myös vaihtelua kaipaaville suomalaisille. Benidormiin on noin tunnin matka Alicanten lentoasemalta.

Inka Khanji
Benidorm on perinteinen rantalomakohde, jota monet suomalaiset eivät ole vielä löytäneet.

Benidorm on melko perinteinen rantalomakohde tasokkaine palveluineen, joten se sopii erityisesti klassista rantalomaa etsivälle. Benidormissa viihtyvät hyvin lapsiperheet, mutta railakkaan menneisyyden jäljiltä kaupunkiin on jäänyt myös vilkas yöelämä vauhdikkaampaa lomaa kaipaaville.

>> Lue matkaopas Benidormiin

5. Kulttuurimatkailijan Salamanca

Sisämaassa sijaitseva Salamanca tunnetaan ensisijaisesti kauniista historiallisesta keskustastaan, joka on myös yksi Espanjan Unesco-kohteista. Historiallisten nähtävyyksien lisäksi se tarjoaa kuitenkin myös monipuolisen yöelämän ja nuorekkaan ilmapiirin, sillä Salamanca on Espanjan vanhin yliopistokaupunki.

Auringonlaskussa kaupungin vaaleat rakennukset värjäytyvät kullanvärisiksi, minkä ansiosta Salamanca on saanut lempinimen La Dorada, kultainen kaupunki.

Shutterstock
Salamancan katedraali on sen tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Kaupunkiin on Madridista muutaman tunnin ajomatka, ja sieltä on helppo tehdä retki myös puolentoista tunnin päässä sijaitsevalle Portugalin rajalle.

>> Lue matkaopas Salamancaan

6. Kanariansaarten uusi suosikki La Palma

Kun Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura ja Lanzarote tuntuvat liian käytetyiltä lomaideoita, saaria rakastava matkailija voi siirtyä jollekin neljästä vähemmän tunnetusta Kanariansaaresta.

Yksi näistä saarista on monipuolinen La Palma, joka tunnetaan erityisesti oivallisena paikkana tähtitaivaan katseluun. Saarella toimii kansainvälisiä observatorioita, joissa voi vierailla, ja tiukka päästöjen sääntely takaa esteettömän näkymän taivaalle.

Shutterstock
La Palma on näyttävä saari, jossa luonnosta voi nauttia erityisesti öisin: saarella voi ihailla kaunista tähtitaivasta.

La Palmaa sanotaan La Isla Bonitaksi eli kauniiksi saareksi, ja se on viime vuosina ollut yhä enemmän myös matkailijoiden suosiossa. Se on tuntemattomista saarista monipuolisimpia, ja tarjoaa upeat luonnonmaisemat muun muassa Caldera de Taburienten kansallispuistossa.

>> Mikä Kanariansaari sopii sinulle? Tee testi ja tiedät, minne matkustaa seuraavaksi

7. Sevilla, flamencon kaupunki

Hurmaava Sevilla on ensisijaisesti kevään ja syksyn kohde, sillä Andalusian sydämessä sijaitsevassa kaupungissa on kesäisin polttavan kuuma. Historiasta ja kulttuurista pitävät matkailijat viihtyvät kaupungin lukuisissa nähtävyyksissä, mutta myös juhlia ja rentoa lomaa kaipaaville Sevilla tarjoaa vilkkaan yöelämän ja flamencon rytmejä.

Istockphoto
Viehättävä Sevilla on noin 700 000 asukkaan kaupunki.

Flamencon lisäksi Sevillasta ovat kotoisin myös härkätaistelut. Jos etsit aitoa espanjalaista kohdetta, Sevillan sanotaan olevan espanjalaiskaupungeista kaikkein espanjalaisin. Kaupunkiin matkustaa kätevimmin Malágan kautta.

>> Lue matkaopas Sevillaan

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji, Istockphoto

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. San Sebastianin Michelin-ravintolat ovat todellakin tavallisen turistin kukkarolle sopivia kohteita ja niihin ei ole kuin muutaman kuukauden jono!


  2. Kaikki Espanjassa käyneet tietävät että Espanja on täynnä hyvää ruokaa,viinejä,aurinkoa,kauniita paikkoja,katsokaa rtve”Espanja directo” jossa esitellään Espanjaa upeasti eri paikoista.


  3. Melko hyvä artikkeli eikä lyhyeen lehtiartikkeliin paljon muuta mahdukkaan. Hyvät valinnat, vaikka itse ei “rantalomia” ole tullut pidettyäkään kuin joskus lasten kanssa noin 40v sitten, niin noissa on tullut käytyä melkein kaikissa, kaupungit ja paikallinen kulttuuri kiinnostaa enemmän. Espanja on täynnä hyviä kohteita – riippuu omasta kiinnostuksesta, omakohtaisesti esim. Ronda, Malaga – missä tuli jopa asuttua, Sevilla, Madrid, Cordoba, Cadiz, jne sekä todella Las Palmas ovat suosikkeja – ei tosin voi väheksyä San Sebastianin ruokakultturia, heh! Espanjalla on hyvä etu näin eläkeläisen kannalta – loistava terveyden (sairauden, heh) hoito!


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.