Hyppää sisältöön

Seitsemän vaihtoehtoa Espanjan-suosikeille – löydä kohteet, joita moni suomalainen ei tunne

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.09.2019
Espanja on muutakin kuin Teneriffa ja Barcelona! Kokeile seuraavaksi näitä suomalaisille tuntemattomampia kohteita.

1. Kaupunkilomailijan Valencia

Kaikki ovat kuulleet Madridista ja Barcelonasta, mutta oletko kuullut Espanjan kolmanneksi suurimmasta kaupungista Valenciasta?

Kaupungissa voi herkutella aidolla ja alkuperäisellä paellalla, käydä ostoksilla ja viettää rentoa rantalomaa. Rannalla sijaitseva Valencia onkin hyvä kohde, jos haluaa yhdistää kaupunki- ja rantaloman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Monipuolisessa Valenciassa voi yhdistää vanhankaupungin moderniin arkkitehtuuriin.

Valencian kuuluisin nähtävyys on tiede- ja taidekaupunki Ciudad de las Artes y las Ciencias. Erikoisista rakennuksista koostuva kaupunki on huikea modernin arkkitehtuurin taidonnäyte, joka on helposti saavutettavissa esimerkiksi Alicantesta.

>> Lue matkaopas Valenciaan

2. Kulinaristin San Sebastian

Lähes Espanjan ja Ranskan rajalla sijaitseva San Sebastian on Espanjan herkullisin kohde makumatkalle. Sen sijainti meren rannalla takaa hyvän mahdollisuuden rantalomalle, jossa hyvästä ruoasta ei ole pulaa. Kaupungista löytyy jopa parikymmentä Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa, mikä on huikea määrä huippuravintoloita keskikokoisessa kaupungissa.

San Sebastian on tunnettu erityisesti pintxos-tapaksista.

Rantalomailijan kannalta paras sää on kesällä tai alkusyksystä, mutta jos kaipaa muista matkailijoista vapaata makumatkaa, kannattaa San Sebastianiin suunnata myöhään syksyllä tai varhain keväällä.

>> Lue matkaopas San Sebastianiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Baleaarien kätketty Formentera

Mallorca, Menorca ja Ibiza ovat suomalaismatkailijoiden suosiossa, mutta harva on kuullut pienestä Formenteran saaresta. Vain 19 kilometriä pitkä saari sijaitsee noin puolen tunnin lauttamatkan päässä Ibizasta, eikä sillä juurikaan ole nähtävyyksiä.

Formentera on Baleaarien saarten kätketty helmi.

Sen sijaan upeita rantoja Formenteralla riittää sitäkin enemmän: saaren tunnetuin ranta Ses Illetes on usein listattu Espanjan ja jopa koko Euroopan parhaisiin rantoihin. Formentera sopiikin niille, jotka etsivät rauhallista lomaa ja kirkkaan turkooseja hiekkarantoja.

>> Lue myös: Haluatko löytää paratiisin? Espanjan tuntematon saari piileskelee aivan suomalaisten suosikkikohteiden vieressä

4. Rantalomailijan Benidorm

Costa Blancan Benidormia on totuttu pitämään brittien bailuparatiisina, mutta rauhoittunut brittisuosikki sopii hyvin myös vaihtelua kaipaaville suomalaisille. Benidormiin on noin tunnin matka Alicanten lentoasemalta.

Benidorm on perinteinen rantalomakohde, jota monet suomalaiset eivät ole vielä löytäneet.

Benidorm on melko perinteinen rantalomakohde tasokkaine palveluineen, joten se sopii erityisesti klassista rantalomaa etsivälle. Benidormissa viihtyvät hyvin lapsiperheet, mutta railakkaan menneisyyden jäljiltä kaupunkiin on jäänyt myös vilkas yöelämä vauhdikkaampaa lomaa kaipaaville.

>> Lue matkaopas Benidormiin

5. Kulttuurimatkailijan Salamanca

Sisämaassa sijaitseva Salamanca tunnetaan ensisijaisesti kauniista historiallisesta keskustastaan, joka on myös yksi Espanjan Unesco-kohteista. Historiallisten nähtävyyksien lisäksi se tarjoaa kuitenkin myös monipuolisen yöelämän ja nuorekkaan ilmapiirin, sillä Salamanca on Espanjan vanhin yliopistokaupunki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Auringonlaskussa kaupungin vaaleat rakennukset värjäytyvät kullanvärisiksi, minkä ansiosta Salamanca on saanut lempinimen La Dorada, kultainen kaupunki.

Salamancan katedraali on sen tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Kaupunkiin on Madridista muutaman tunnin ajomatka, ja sieltä on helppo tehdä retki myös puolentoista tunnin päässä sijaitsevalle Portugalin rajalle.

>> Lue matkaopas Salamancaan

6. Kanariansaarten uusi suosikki La Palma

Kun Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura ja Lanzarote tuntuvat liian käytetyiltä lomaideoita, saaria rakastava matkailija voi siirtyä jollekin neljästä vähemmän tunnetusta Kanariansaaresta.

Yksi näistä saarista on monipuolinen La Palma, joka tunnetaan erityisesti oivallisena paikkana tähtitaivaan katseluun. Saarella toimii kansainvälisiä observatorioita, joissa voi vierailla, ja tiukka päästöjen sääntely takaa esteettömän näkymän taivaalle.

La Palma on näyttävä saari, jossa luonnosta voi nauttia erityisesti öisin: saarella voi ihailla kaunista tähtitaivasta.

La Palmaa sanotaan La Isla Bonitaksi eli kauniiksi saareksi, ja se on viime vuosina ollut yhä enemmän myös matkailijoiden suosiossa. Se on tuntemattomista saarista monipuolisimpia, ja tarjoaa upeat luonnonmaisemat muun muassa Caldera de Taburienten kansallispuistossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Mikä Kanariansaari sopii sinulle? Tee testi ja tiedät, minne matkustaa seuraavaksi

7. Sevilla, flamencon kaupunki

Hurmaava Sevilla on ensisijaisesti kevään ja syksyn kohde, sillä Andalusian sydämessä sijaitsevassa kaupungissa on kesäisin polttavan kuuma. Historiasta ja kulttuurista pitävät matkailijat viihtyvät kaupungin lukuisissa nähtävyyksissä, mutta myös juhlia ja rentoa lomaa kaipaaville Sevilla tarjoaa vilkkaan yöelämän ja flamencon rytmejä.

Viehättävä Sevilla on noin 700 000 asukkaan kaupunki.

Flamencon lisäksi Sevillasta ovat kotoisin myös härkätaistelut. Jos etsit aitoa espanjalaista kohdetta, Sevillan sanotaan olevan espanjalaiskaupungeista kaikkein espanjalaisin. Kaupunkiin matkustaa kätevimmin Malágan kautta.

>> Lue matkaopas Sevillaan

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji, Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja