hero taustakuva

Tunnetko jo tämän pysäyttävän kohteen Espanjassa? Kuin suoraan tieteiselokuvasta!

Flickr / Robert Young artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Näyttävä tieteiden ja taiteiden keskus on Valencian suosituimpia nähtävyyksiä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 13.09.2016
facebook   whatsapp

Matka tulevaisuuteen

Haluaisitko astua tieteiselokuvaan? Se on mahdollista Espanjassa, sillä Valencian suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluva Ciudad de las Artes y las Ciencias eli tieteiden ja taiteiden keskus on rakennuskompleksi, joka on kuin suoraan tulevaisuudesta. Viidestä upeasta rakennuksesta koostuva alue on kuitenkin rakennettu jo 2000-luvun alussa.

Erikoinen arkkitehtuuri on valencialaisarkkitehti Santiago Calatravan käsialaa, ja viimeisin rakennus valmistui vuonna 2005. Siitä huolimatta rakennukset ovat yllättävän huonossa kunnossa, sillä innovatiivisia rakennuksia suunnitellessaan arkkitehti teki muutamia kohtalokkaita virheitä rakennusmateriaaleja valitessaan, eivätkä ne toisiinsa yhdistettyinä ole kestäneet aikaa odotetulla tavalla.

Turian puistossa sijaitseva rakennuskompleksi kattaa noin kaksi kilometriä pitkän alueen, joten siinä riittää nähtävää vaikka koko päiväksi. Osaan rakennuksista pääsee ilmaiseksi, mutta toisiin päästäkseen tulee hankkia pääsylippu.

Tiede- ja taidekeskuksessa sijaitsee Euroopan suurin akvaario Oceanogràfic, 3D-elokuvateatteri Hemisfèric, mielenkiintoinen Príncipe Felipen tiedemuseo, Reina Sofian oopperatalo, näyttävä Umbarcle-puutarha sekä tapahtuma-areenana toimiva Ágora.

Lisäksi rakennuskompleksin yhteydessä on myös komea Assut D’orin silta, joka ylittää entisen Turia-joen, tiedemuseon ja Ágoran.

Alue on nähty myös valkokankaalla, sillä esimerkiksi näyttelijä George Clooneyn tähdittämä vuonna 2015 valmistunut elokuva Tomorrowland on kuvattu osittain juuri Valencian tiede- ja taidekeskuksessa.

Katso kuvat upeista rakennuksista!

>> Lue lisää vinkkejä Valenciaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Robert Young ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.