Hyppää sisältöön

Gran Canarian parhaat uima-altaat – 10 ihanaa vaihtoehtoa lomalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.02.2022
Gran Canarialla viihtyisä uima-allas voi olla mertakin houkuttelevampi.

1. Sheraton Salobre

Golf-resortin ei tarvitse olla tylsä! Sheraton-ketjun hotellissa Gran Canarialla huomion varastaa uima-allas, josta levittäytyy näkymä rantojen sijaan viheriöille. Maspalomasissa sijaitsevasta hotellista käsin myös hiekkadyynit ovat helposti saavutettavissa. Sininen allas tuo hauskaa kontrastia osittain aavikkomaiseenkin maisemaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Parador de Cruz de Tejeda

Espanjassa paradorit ovat valtion ylläpitämiä hotelleja, jotka sijaitsevat usein yllättävissä paikoissa tai poikkeuksellisissa rakennuksissa. Parador saattaa toimia esimerkiksi entisessä luostarissa tai linnassa. Gran Canarialla Tejedan kylän paradorin upein elementti on uima-allas, josta aukeaa maisema vuoristoon.

3. Hotel Riu Gran Canaria

Jos haluat lomallesi äärettömältä näyttävän infinity pool -altaan, löytyy sellainen esimerkiksi Maspalomasin dyynien kupeessa sijaitsevasta Riu-hotellista. Altaaseen on rakennettu vedenalaisia aurinkotuoleja, joissa kelpaa virkistäytyä erityisen kuumina päivinä. Terassi on myös hieno paikka seurata auringonlaskua. Kyseessä on neljän tähden all inclusive -hotelli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Hotel Veintiuno

Las Palmasin vanhassakaupungissa Veguetassa sijaitsevalla boutique-hotelli Veintiunolla on houkutteleva kattouima-allas. Täältä käsin voit tähyillä historiallisia rakennuksia suoraan altaasta. Vain aikuisille tarkoitetussa tyylikkäässä hotellissa on 11 huonetta, ja se sopii hyvin persoonallista majoitusta etsiville pariskunnille.

5. Lopesan Baobab

Viiden tähden hotelli Lopesan Baobab on saanut vaikutteita afrikkalaisesta tyylistä – ollaanhan Kanariansaarilla oikeastaan maantieteellisesti Afrikan mantereella. Isolla, upealla allasalueella riittää tutkittavaa. Sekä perheille että pariskunnille sopiva hotelli sijaitsee Melonerasin siistillä alueella Maspalomasin kupeessa.

Lopesan-ketjulla on Gran Canarialla myös toinen upea hotelli uima-altaineen: kylpylällä varustettu Costa Meloneras.

6. Santa Catalina

Hotelli Santa Catalina on yksi mielenkiintoisimmista majapaikoista Gran Canarialla. Jo vuonna 1890 Las Palmasiin perustettu hotelli on tiettävästi pisimpään saarella yhtäjaksoisesti toiminut hotelli. Historiallista hotellia on onnistuttu uudistamaan taidokkaasti ilman, että sen alkuperäinen tyyli on kärsinyt. Älä jätä väliin vierailua kattouima-altaalla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Gloria Palace Royal Hotel & Spa

Jos toiveissasi on ääretön uima-allas hienoilla maisemilla, harkitse Gloria Royal Palace -hotellia. Näköala-altaalta voit tähyillä suoraan Playa de Amadoresin rannalle, joka on yksi Gran Canarian kuuluisimpia. Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla aurinkovarmojen Puerto Ricon ja Puerto de Móganin välissä, ja siellä on myös kylpylä sisäuima-altaineen.

8. Ocean Beach Club

Lapsiperheille suunniteltu konseptihotelli Ocean Beach Club sijaitsee Playa del Curan rannalla lähellä Puerto Ricoa. Täällä valintaa meren ja uima-altaan välillä ei tarvitse tehdä: pääset helposti molempiin. Perheen pienimmille on omat uima-altaat. Hotellissa on myös huoneita, joiden terassilta pääsee pulahtamaan suoraan uima-altaaseen.

9. Spa Krabí

Jos lomalle osuu sadepäivä, pelastaa kylpylävierailu pilalle menneet suunnitelmat. Gran Canarialta löytyy lukuisia kylpylöitä sellaisia talvipäiviä varten, jolloin ulkoaltaat tai meri eivät houkuttele. Kokeile esimerkiksi Tauritossa sijaitsevaa Spa Krabía. Myös Gloria Palace Royal -hotellissa on kylpylä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

10. Gran Canarian luonnonaltaat

Teneriffan tapaan myös Gran Canarialla on luontoon muovaantuneita uima-altaita. Tällaisia ovat esimerkiksi Roque Prieton ja Agaeten luonnonaltaat. Altaisiin on lisätty rappuset, mutta niillä ei ole palveluita. Näitä kannattaa kokeilla erityisesti Kanariansaarten lämpimimpinä lomakuukausina keväästä syksyyn saakka.

Lue myös: Kymmenen hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt Gran Canariasta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Tjäreborg, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi Strawberry-hotelli Turkuun

Uusi hotelli Turkuun – tuttu toimija laajentaa: “Matka Suomessa on vasta alkanut”

Nippelitiedot Gran Canariasta

Voiko Gran Canaria yllättää? 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

All inclusiven plussat ja miinukset

All inclusive -hotellien plussat ja miinukset – 4 parasta ja 4 pahinta asiaa

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja