Hyppää sisältöön

Millaisia kylpylät ovat Kanarialla? 6 asiaa, jotka haluat tietää ennen lomaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.12.2022
Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen vierailua kanarialaisessa kylpylässä?

1. Terveellistä hemmottelua

Kanarian-lomalla voi helposti viettää päivän kylpylässä tai lähteä vaikka terveyslomalle paikalliseen kylpylähotelliin. Kanariansaarten kylpylät tarjoavat erilaisen vaihtoehdon hotellien vilkkaille uima-altaille.

Koska Kanariansaarilla on paljon lapsiperheille suunnattuja vesipuistoja, edustavat kylpylät yleensä aikuisempaa makua ja wellness-matkailua. Niihin ei kannata suunnata vesiliukumäkien perässä. On jopa hyvä tarkistaa, onko kylpylään ikärajaa ja sopiiko se lapsille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tyypilliseen kanarialaiseen kylpylään kuuluu eräänlainen “rata”, josta käytetään nimeä circuito termal. Allasosasto koostuu erilaisista altaista ja suihkuista, joiden lämpötilat vaihtelevat kuumasta kylmään.

2. Itsenäisiä kylpylöitä ja spa-hotelleja

Kylpylälomaa viettääkseen ei välttämättä tarvitse majoittua kylpylähotellissa. Kanarialla on paljon kylpylöitä, joihin voi ostaa päivälippuja. Myös hotellikylpylöihin pääsevät maksusta yleensä muutkin kuin hotellien omat vieraat.

Teneriffan MatkailuAikuisille sopivat kylpylät Kanarialla
Kylpylöillä on laaja hintahaitari Kanarialla. Korkeimmat hinnat löytyvät luksushotelleista.

Jos olet varaamassa majoitusta kylpylähotellista, tarkista etukäteen sisältyykö huoneen hintaan kylpylän käyttö. Joskus allasosastolle peritään erillinen maksu.

3. Kuinka paljon kylpylät maksavat Kanarialla?

Kanarialaisten kylpylöiden yleisin hintahaitari liikkuu noin 25–100 euron välillä paikasta ja lipputyypistä riippuen. Lapsille ja senioreille liput ovat usein edullisempia. Hinnastossa voi olla erillinen hinta saarilla vakituisesti asuville (residente).

Kylpyläkäynnin hintaan sisältyy yleensä pyyhe. Valituista hoidoista maksetaan erikseen. Joissain kylpylöissä voi olla kuntosali, jonka käyttörajoitukset riippuvat kylpylästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpylöiden tai hotellien omilta verkkosivuilta voi usein ostaa peruslippuja tai paketteja, joihin kuuluu esimerkiksi allasosaston käyttö ja hieronta.

4. Millaisia hoitoja kylpylöistä saa?

Lähes kaikkien kylpylöiden palveluihin kuuluvat lisämaksulliset hoidot. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hieronnat, kuorinnat, kasvo- ja kynsihoidot sekä karvanpoistot. Hotelleissa ja tasokkaammissa kylpylöissä voi olla pariskunnille suunnattuja paketteja.

Kanarialla kauneushoitojen hintataso on edullisempi kuin Suomessa, mutta kannattaa muistaa, että sääntö ei usein päde luksushotelleihin. Laadukkaissa kylpylöissä on panostettu puitteisiin ja tunnelmaan, mikä näkyy myös hinnoissa.

Gloria Thalasso & HotelsMillaisia ovat kanarialaiset kylpylät?
Tyypilliseen kanarialaiseen kylpylään kuuluu erilaisia altaita ja suihkuja, joita kierretään järjestyksessä.

Jos haluat vaikkapa hoitaa kynnet ja siistiä karvat, mutta et kaipaa ylellistä miljöötä, saat samat palvelut huomattavasti halvemmalla kauneussalongissa. Samalla tuet paikallisia yrittäjiä.

5. Kylpylässä pääset saunaan

Oletko himosaunoja, joka ehtii ikävöidä omaa kotisaunaa viikon tai parin lomalla? Kylpylävierailu on varma tapa päästä saunomaan myös Kanarialla. Isommissa kylpylöissä saattaa olla useampia erilaisia saunoja.

Kylpylän saunaetiketistä voi kysyä suoraan henkilökunnalta tai toimia samoin kuin muut saunojat. Pyyhkeen käyttö suojana on yleistä. Joissakin kylpylöissä saatetaan saunoa alasti, sillä monet turistit – suomalaisten lisäksi esimerkiksi saksalaiset – ovat tottuneet alastomuuteen.

6. Sadepäivän pelastus

Hotellien uima-altaiden ja kylpylöiden suurin ero on se, että kylpylät sijaitsevat sisätiloissa. Ne kannattaa siis pitää mielessä ainakin silloin, kun sää ei suosi lomalla. Sadepäivänä on mukava lillua lämmitetyissä altaissa ja nauttia saunasta. Kylpylöitä löytyy kaikilta saarilta aina pikkuista El Hierroa myöten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Mitä Kanarialla voi tehdä huonolla säällä? 10 ideaa lomailijalle

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Teneriffan Matkailu, Gloria Thalasso & Hotels

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja