Hyppää sisältöön

Arvaatko, mistä löytyvät maailman suurimmat hotellit? Yksi kaupunki erottuu selvästi Top 10 -listalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.02.2019
Haluatko kokea megahotellin? Kokeile jotakin näistä.

Las Vegas on jättihotellien kaupunki

Pieniä ja intiimejä hotelleja suosiville matkailijoille megahotellit ovat kauhistus. Toiset taas rakastavat ajatusta hotellista, josta löytyvät kaikki mahdolliset palvelut ja pienen kaupungin verran asukkaita. Mutta mistä niitä löytyy eniten?

Suurin matkailijoille avoinna oleva hotelli sijaitsee tällä hetkellä Malesiassa. Vuonna 2006 Pahangissa avattu First World Hotel tarjoaa majoitusta jopa 7 351 huoneen verran. Jos hotelli ei erotu tarpeeksi jättimäisellä koollaan, herättää se huomion viimeistään kirjavalla ulkoasullaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Malesian megahotellin odotetaan joutuvan luopumaan lähitulevaisuudessa tittelistään. Saudi-Arabian Mekkaan on jo useamman vuoden ajan rakennettu hotellia, jossa tulee olemaan uskomattomat 10 000 huonetta. Abraj Kudai -hotellin piti avautua vuonna 2017, mutta rakennustyöt ovat viivästyneet.

Maailmassa on kuitenkin yksi toinen paikka, jossa jättikokoisia hotelleja on poikkeuksellisen paljon. Suurin osa maailman kymmenestä suurimmasta hotellista löytyy nimittäin Las Vegas Stripin varrelta Yhdysvalloista.

Kasinokaupunki tunnetaan kohteena, jossa hotellit ovat nähtävyyksiä, ja eri kaupunkeja mukailevat teemahotellit vievät matkalle maailman ympäri. Las Vegasista voi bongata muun muassa Eiffel-tornin kopion, venetsialaistyylisen kanaalin gondoleineen sekä egyptiläisen pyramidin tyyliin rakennetun hotellin.

Las Vegasin suurin hotelli on kahdesta eri hotellista koostuva The Venetian sekä The Palazzo. Yhteensä hotellikokonaisuudessa on 7 117 huonetta, ja se ehtikin olla aikoinaan maailman suurin hotelli.

Myös monet muut Vegasin isoimmista hotelleista ovat useamman hotellin kokonaisuuksia. CityCenter-nimiseen kompleksiin kuuluvat muun muassa bilekaupungin modernit klassikot Aria ja Vdara.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopan suurin hotelli löytyy puolestaan Venäjältä. Moskovan Izmailovo Hotel on 30-kerroksinen jätti, jossa on peräti 5 000 huonetta. Se peittoaa jopa monet Las Vegasin hulppeista hotelleista.

Suomessa ei päästä lähellekään vastaavia lukuja. Kotimaan suurin hotelli on tällä hetkellä Vantaan kylpylähotelli Flamingo, joka sijaitsee lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää. Hotellissa on yhteensä 541 huonetta.

Katso alta kuvat maailman suurimmista hotelleista!

1. First World Hotel, Malesia (7 351 huonetta)

2. The Venetian & The Palazzo, Las Vegas (7 117 huonetta)

3. MGM Grand Las Vegas (6 852 huonetta)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. CityCenter, Las Vegas (6 790 huonetta)

5. Sands Cotai Central, Macao (6 000 huonetta)

6. Izmailovo Hotel, Moskova (5 000 huonetta)

7. Wynn & Encore, Las Vegas (4 750 huonetta)

8. Mandalay Bay & Delano, Las Vegas (4 426 huonetta)

9. Luxor, Las Vegas (4 407 huonetta)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

10. Ambassador City Jomtien, Pattaya (4 219 huonetta)

Lue myös: Maailman korkein hotelli löytyy suomalaisten suosikkikohteesta – 356-metrinen kultainen torni ja upea maisema-allas

Lähde: The Telegraph
Kuva: The Venetian Resort

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja