Hyppää sisältöön

Mikä Levin hotelleista sopii sinulle? 7 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Kirjoittajan oletuskuva
heikkis Päivitetty: 07.09.2022
Valitsetko mieluummin hotellin kuin vuokramökin? Esittelyssä seitsemän hotellia Levillä.

1. Tyyliä ja taidetta: Design Hotel Levi

Lapissa hotelli voi olla mökkiä parempi vaihtoehto esimerkiksi lomailijoille, jotka matkustavat ilman autoa ja haluavat majoittua hiihtokeskuksen ytimessä. Pariskunnille taas mökit saattavat tuntua turhan isoilta.

Tai oletko sitä tyyppiä, joka ei tunne olevansa lomalla jos ei saa kävellä aamulla valmiiseen aamiaispöytään? Hotellissa ei tarvitse miettiä ruokahuoltoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2019 avattu Design Hotel Levi on hiihtokeskuksen uusin tulokas, joka houkuttelee tasokasta majoitusta etsiviä matkailijoita. Nimensä mukaisesti hotellissa näkyy taide ja design. Huoneista ja yleisistä tiloista voi bongata suomalaista taidetta, jonka halutaan sulautuvan tunturimaisemaan.

Hotelli sopii lomailijoille, jotka ovat valmiita käyttämään majoitukseen keskivertoa enemmän rahaa. Huoneiden yökohtaiset hinnat alkavat reilusta 300 eurosta.

Hotellissa on myös isompia huoneita, joissa voi majoittua 3–4 henkilöä. Huoneita keskikokoisessa hotellissa on yhteensä 77.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Design Hotel Levi (@designhotellevi)

+ Romanttisille lomille ja häämatkoille
+ Tasokasta majoitusta etsiville

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vertaa hinnat: Design Hotel Levi
Levintie 1590

2. After ski -humua ja lasi-igluja: Hullu Poro

Vaikka et olisi koskaan käynyt Levillä, olet todennäköisesti joskus kuullut Hullusta Porosta. Legendaarista mainetta kantava hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ja on tunnettu viihdetarjonnastaan. Hotellilla on myös 1 700 henkeä vetävä keikka-areena lyhyen kävelymatkan päässä.

Sesongin ulkopuolella huoneen voi saada alle satasella, talvikaudella hinnat alkavat noin 130 eurosta. Hotellissa on myös perhehuoneita ja isompia huoneistoja.

Hullu Poro on hyvä valinta reissaajille, jotka haluavat majoittua siellä, missä tapahtuu. Rinteet, ladut ja after ski -bileet eivät tässä hotellissa ole koskaan kaukana.

Nykyään Hullu Poro tarjoaa lukuisia erilaisia majoitusvaihtoehtoja eri puolilla Leviä. Perinteisen hotellin lisäksi voi valita esimerkiksi lasi-iglun (kuvassa) tai pienemmän elämyshotellin hiihtokeskuksen ulkopuolella. Kesällä ja syksyllä tarjolla on edullista hostellimajoitusta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hullu Poro – Levi (@hulluporolevi)

+ Matkailijoille, jotka haluavat olla tapahtumien keskipisteessä
+ Paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vertaa hinnat: Hotelli Hullu Poro
Rakkavaarantie 5

3. Jokaiselle jotakin: Break Sokos Hotel Levi

Tutun ketjun hotelli on monelle varma valinta. Break Sokos Hotel Levi sijaitsee hiihtokeskuksen keskustassa kaikkien palveluiden ja rinteiden tuntumassa.

Huoneiden sisustuksessa näkyy Lapin luonto vuodenaikoineen ja eläimineen. Osa huoneista on parvekkeellisia. Hotellissa ei ole varsinaisia perhehuoneita, mutta lapsille saa lisävuoteita tai vuodesohvasta tehdyn pedin. Myös lemmikit ovat tervetulleita.

Talvikaudella huoneiden hinnat alkavat noin 200 eurosta. Sesongin ulkopuolella hotellissa majoittuu edullisemmin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Break Sokos Hotel Levi (@breaklevi)

+ Sopii kaikille perheistä pariskuntiin ja kaveriporukoihin
+ Keskeinen sijainti ja ketjun tasainen laatu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Break Sokos Hotel Levi
Levintie 1590

4. Kylän paras kylpylähotelli: Levi Hotel Spa

Jos haluat aloittaa päivän aamu-uinnilla tai pulahtaa porealtaaseen hiihtolenkin jälkeen, on Levi Hotel Spa siihen sopiva valinta. Kylpylähotelli sijaitsee Levi Design Hotelin yhteydessä omissa tiloissaan. Rinteet, ladut ja palvelut ovat kaikki lähietäisyydellä.

Kylpylässä on muun muassa kuntoiluallas, kylmävesiallas, poreallas ja lapsille vesiliukumäki. Altaita on sisä- ja ulkotiloissa yhteensä 17.

Kesällä huoneen voi saada satasella, talvisesongin aikaan hinnat alkavat noin 150 eurosta. Hotellista löytyy myös isompia perhehuoneita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Levi Hotel Spa (@levihotelspa)

+ Hyvä vaihtoehto lapsiperheille
+ Levin ainoa iso kylpylä

Vertaa hinnat: Levi Hotel Spa
Levintie 1590

5. Maisemapaikkojen metsästäjille: Hotel Levi Panorama

Jos majapaikassa tärkeintä on hienot maisemat, kannattaa varata huone Hotel Levi Panoramasta. Rinnehotellista käsin pääsee myös kätevästi suoraan laskettelemaan. Alas tunturikylään voi laskeutua gondolihissillä, mikä on itsessään hauska elämys.

Hotellin himoituin majoitustyyppi on lasikattoinen Sky Suite, josta käsin onnekkaat saattavat nähdä revontulia aitiopaikalta. Sviitti sopii hyvin vaikka merkkipäivän tai häämatkan juhlistamiseen.

Hiihtokauden aikana huoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta ja halpenevat kesää kohti. Hotelli on auki ympäri vuoden.

+ Hiihtokeskuksen parhaat maisemat ja lasikattoinen sviitti
+ Hotellista voi lasketella suoraan rinteeseen

Vertaa hinnat: Hotel Levi Panorama
Tunturitie 205

6. Yö jäähotellissa: Luvattu maa

Majoittuminen lumesta ja jäästä tehdystä hotellissa on monille matkailijoille kerran elämässä -tyyppinen haave. Levillä sitä voi kokeilla Luvattu maa -hotellissa.

Yön jäähotellissa voi yhdistää oleskeluun jossain muualla – harva haluaa majoittua hyisissä oloissa yhtä yötä pidempään. Jäähuoneissa nukutaan 25 pakkasasteen kestävässä talvimakuupussissa. Tarvittaessa päärakennukseen pääsee lämmittelemään koska tahansa.

Jäähuoneiden hinnat alkavat 180 eurosta henkilöä kohden ja saunasta maksetaan erikseen. Vierailun hintaan kuuluu kierros jäägalleriassa. Hotelli on avoinna talvikauden ajan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luvattumaa Levi (@luvattumaalevi)

+ Ikimuistoinen elämys lumen ja jään keskellä
+ Hauska lahjaidea

Vertaa hinnat: Luvattu maa
Akantie 180

7. Pitkän linjan majapaikka: Hotelli Sirkantähti

Nykyään Lapland Hotels -ketjuun kuuluva Sirkantähti on yksi Levin pisimpään toimineita majapaikkoja. Hotelli avattiin jo vuonna 1988. Tilat on kunnostettu viimeksi vuonna 2012.

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kävelyetäisyyden päässä kaupoista, ravintoloista ja muista palveluista. Sekä rinteille että laduille pääsee helposti.

Hotellirakennuksen lisäksi Sirkantähti tarjoaa majoitusta huoneistoissa, joiden koot liikkuvat yksiöistä kahden makuuhuoneen loma-asuntoihin. Oma sisäänkäynti helpottaa erityisesti lemmikin kanssa matkustavia.

Kaikissa huoneissa ja huoneistoissa on oma sauna. Hiihtosesongin aikaan hinnat alkavat noin 150 eurosta, kesällä taas huoneen voi saada alle satasella.

+ Hyvä perushotelli keskeisellä paikalla
+ Oma sauna

Vertaa hinnat: Hotelli Sirkantähti
Levintie 1630

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Sokos Hotels, Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuopion ravintolat

Kuopion ravintolat – 18 vinkkiä, joiden joukosta löydät sopivan vaihtoehdon

Vantaan ulkoilualueet

Ravintolavinkit Vantaalle – 25 ruokapaikkaa, joissa makuelämys on taattu

Tallinnan hotellit, joissa on uima-allas

Tallinnan parhaat uima-altaat – 12 hotellia, joissa pääset uimaan

Esittelyssä Helsinki-Vantaan hotellit – näin majoitut lähellä lentoasemaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja