Hyppää sisältöön

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.04.2024
Valitsetko mieluummin hotellin kuin vuokramökin? Esittelyssä kahdeksan hotellia Levillä.

1. Tyyliä ja taidetta: Design Hotel Levi

Lapissa hotelli voi olla mökkiä parempi vaihtoehto esimerkiksi lomailijoille, jotka matkustavat ilman autoa ja haluavat majoittua hiihtokeskuksen ytimessä. Pariskunnille taas mökit saattavat tuntua turhan isoilta.

Tai oletko sitä tyyppiä, joka ei tunne olevansa lomalla jos ei saa kävellä aamulla valmiiseen aamiaispöytään? Hotellissa ei tarvitse miettiä ruokahuoltoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiLevi Design Hotel, Levi
Levi Design Hotel tarjoaa tunnelmallisia huoneita, joiden tekstiilit ovat suurilta osin italialaisen Missonin.

Vuonna 2019 avattu Design Hotel Levi houkuttelee tasokasta majoitusta etsiviä matkailijoita. Nimensä mukaisesti hotellissa näkyy taide ja design. Huoneista ja yleisistä tiloista voi bongata suomalaista taidetta, jonka halutaan sulautuvan tunturimaisemaan.

Hotelli sopii lomailijoille, jotka ovat valmiita käyttämään majoitukseen keskivertoa enemmän rahaa. Huoneiden yökohtaiset hinnat alkavat noin 250 eurosta.

Hotellissa on myös isompia huoneita, joissa voi majoittua 3–4 henkilöä. Huoneita keskikokoisessa hotellissa on yhteensä 77.

+ Romanttisille lomille ja häämatkoille
+ Tasokasta majoitusta etsiville

Design Hotel Levi
Levintie 1590

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. After ski -humua ja lasi-igluja: Hullu Poro

Vaikka et olisi koskaan käynyt Levillä, olet todennäköisesti joskus kuullut Hullusta Porosta. Legendaarista mainetta kantava hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ja on tunnettu viihdetarjonnastaan. Hotellilla on myös 1 700 henkeä vetävä keikka-areena lyhyen kävelymatkan päässä.

Sesongin ulkopuolella huoneen voi saada alle satasella, talvikaudella hinnat alkavat noin 130 eurosta. Hotellissa on myös perhehuoneita ja isompia huoneistoja.

Inka KhanjiAurora Pyramidit, Tonttula
Tonttulassa sijaitsevat lasi-iglut tarjoavat unohtumattoman majoituselämyksen.

Hullu Poro on hyvä valinta reissaajille, jotka haluavat majoittua siellä, missä tapahtuu. Rinteet, ladut ja after ski -bileet eivät tässä hotellissa ole koskaan kaukana.

Nykyään Hullu Poro tarjoaa lukuisia erilaisia majoitusvaihtoehtoja eri puolilla Leviä. Perinteisen hotellin lisäksi voi valita esimerkiksi Aurora Pyramidien lasi-iglun tai pienemmän elämyshotellin hiihtokeskuksen ulkopuolella. Kesällä ja syksyllä tarjolla on edullista hostellimajoitusta.

+ Matkailijoille, jotka haluavat olla tapahtumien keskipisteessä
+ Paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Hullun Poron Aurora Pyramidit
Revontultentie 50

3. Jokaiselle jotakin: Break Sokos Hotel Levi

Tutun ketjun hotelli on monelle varma valinta. Break Sokos Hotel Levi sijaitsee hiihtokeskuksen keskustassa kaikkien palveluiden ja rinteiden tuntumassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneiden sisustuksessa näkyy Lapin luonto vuodenaikoineen ja eläimineen. Osa huoneista on parvekkeellisia. Hotellissa ei ole varsinaisia perhehuoneita, mutta lapsille saa lisävuoteita tai vuodesohvasta tehdyn pedin. Myös lemmikit ovat tervetulleita.

Inka KhanjiBreak Sokos Hotel Levi
Levin luonto on vahvasti läsnä Break Sokos Hotel Levin huoneissa.

Talvikaudella huoneiden hinnat alkavat noin 200 eurosta. Sesongin ulkopuolella hotellissa majoittuu edullisemmin.

+ Sopii kaikille perheistä pariskuntiin ja kaveriporukoihin
+ Keskeinen sijainti ja ketjun tasainen laatu

Break Sokos Hotel Levi
Levintie 1590

4. Kylän paras kylpylähotelli: Levi Hotel Spa

Jos haluat aloittaa päivän aamu-uinnilla tai pulahtaa porealtaaseen hiihtolenkin jälkeen, on Levi Hotel Spa siihen sopiva valinta. Kylpylähotelli sijaitsee Levi Design Hotelin yhteydessä omissa tiloissaan. Rinteet, ladut ja palvelut ovat kaikki lähietäisyydellä.

Kylpylässä on muun muassa kuntoiluallas, kylmävesiallas, poreallas ja lapsille vesiliukumäki. Altaita on sisä- ja ulkotiloissa yhteensä 17.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Levi Hotel SpaLevin kylpylähotelli
Levi Hotel Spa tarjoaa altaita sekä sisällä että ulkona.

Kesällä huoneen voi saada satasella, talvisesongin aikaan hinnat alkavat noin 150 eurosta. Hotellista löytyy myös isompia perhehuoneita.

+ Hyvä vaihtoehto lapsiperheille
+ Levin ainoa iso kylpylä

Levi Hotel Spa
Levintie 1590

5. Maisemapaikkojen metsästäjille: Hotel Levi Panorama

Jos majapaikassa tärkeintä on hienot maisemat, kannattaa varata huone Hotel Levi Panoramasta. Rinnehotellista käsin pääsee myös kätevästi suoraan laskettelemaan. Alas tunturikylään voi laskeutua gondolihissillä, mikä on itsessään hauska elämys.

Hotellin himoituin majoitustyyppi on lasikattoinen Sky Suite, josta käsin onnekkaat saattavat nähdä revontulia aitiopaikalta. Sviitti sopii hyvin vaikka merkkipäivän tai häämatkan juhlistamiseen.

Inka KhanjiHotel Levi Panorama
Lasikattoiset Sky Suite -sviitit ovat mainio vaihtoehto erityistilanteissa, mutta myös peruslomalla.

Hiihtokauden aikana huoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta ja halpenevat kesää kohti, jolloin huoneen voi saada noin satasella. Hotelli on auki ympäri vuoden.

+ Hiihtokeskuksen parhaat maisemat ja lasikattoinen sviitti
+ Hotellista voi lasketella suoraan rinteeseen

Hotel Levi Panorama
Tunturitie 205

6. Majoitus lasi-iglussa: Levin Iglut – Golden Crown

Levin Iglut sijaitsevat noin vartin ajomatkan päässä Kittilän lentokentältä. Paikan päälle voi saapua joko omalla autolla, taksilla tai hotellin järjestämällä kuljetuksella.

Iglukylässä on yhteensä 27 iglua kolmessa erilaisessa huoneluokassa. Kooltaan ne ovat 23–53 neliötä. Sviitteihin mahtuu kaksi aikuista ja kaksi lasta, ja myös muihin huonetyyppeihin saa tarvittaessa lisäpedit lapsille.

Inka KhanjiLevin Iglut
Iglusta ympäröivän luonnon näkee suoraan omasta sängystä.

Iglumajoituksen hinnat alkavat noin 360 eurosta, joten kyseessä on majoitus, johon on oltava valmis panostamaan hieman enemmän. Hotellin yhteydessä toimii ravintola, ja kaikkiin huonetyyppeihin sisältyy aamiainen.

Iglut ovat avoinna syyskuusta huhtikuulle. Parhaiten majoitus sopii matkailijoille, jotka etsivät elämyksiä tai haluavat esimerkiksi juhlistaa merkkipäivää. Monien toiveena lasi-iglussa on nähdä revontulia.

+ Mahdollisuus nähdä revontulia tai tähtitaivas omasta sängystä
+ Rauhallinen sijainti ja elämyksellinen kokemus

Levin Iglut – Golden Crown
Harjatie 2

7. Yö jäähotellissa: Lapland Hotels Snow Village

Majoittuminen lumesta ja jäästä tehdystä hotellissa on monille matkailijoille kerran elämässä -tyyppinen haave. Levillä sitä voi kokeilla Lapland Hotels Snow Village -hotellissa.

Yön jäähotellissa voi yhdistää oleskeluun jossain muualla – harva haluaa majoittua hyisissä oloissa yhtä yötä pidempään. Jäähuoneissa nukutaan pakkasen kestävässä talvimakuupussissa. Tarvittaessa päärakennukseen pääsee lämmittelemään koska tahansa.

Inka KhanjiLapland Hotels Snow Village, Kittilä
Jäähotellin huoneet ovat kaikki erilaisia. Seinille on kaiverrettu upeita teoksia.

Jäähuoneiden hinnat alkavat 350 eurosta, ja hotellin mukaan valtaosa vieraista on kansainvälisiä matkailijoita. Jäähotelliin pääsee kierrokselle myös päivämaksulla, mikä on suosittua suomalaiskävijöiden keskuudessa. Hotelli on avoinna talvella.

+ Ikimuistoinen elämys lumen ja jään keskellä
+ Hauska lahjaidea

Lapland Hotels Snow Village
Lainiotie 566

8. Pitkän linjan majapaikka: Hotelli Sirkantähti

Nykyään Lapland Hotels -ketjuun kuuluva Sirkantähti on yksi Levin pisimpään toimineita majapaikkoja. Hotelli avattiin jo vuonna 1988. Tilat on kunnostettu viimeksi vuonna 2012.

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kävelyetäisyyden päässä kaupoista, ravintoloista ja muista palveluista. Sekä rinteille että laduille pääsee helposti.

Inka KhanjiLapland Hotels Sirkantähti, Levi
Sirkantähden huoneistoissa on kaikissa sekä kuivauskaappi että sauna, mutta hotellissa ei ole lainkaan esteettömiä huoneita.

Hotellirakennuksen lisäksi Sirkantähti tarjoaa majoitusta huoneistoissa, joiden koot liikkuvat yksiöistä kahden makuuhuoneen loma-asuntoihin. Oma sisäänkäynti helpottaa erityisesti lemmikin kanssa matkustavia.

Kaikissa huoneissa ja huoneistoissa on oma sauna. Hiihtosesongin aikaan hinnat alkavat noin 150 eurosta, kesällä taas huoneen voi saada alle satasella.

+ Hyvä perushotelli keskeisellä paikalla
+ Oma sauna

Lapland Hotels Sirkantähti
Levintie 1630

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Pitääkö all inclusive -hotellissa antaa tippiä? Tätä sinäkin mietit ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja