Hyppää sisältöön

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Mia Pennanen Päivitetty: 31.05.2024
Hotelli on kansainvälisen Minor Hotels -ketjun ensimmäinen avaus Suomessa.

Legendaarisen hotellin jalanjäljissä

Helsingin ydinkeskustaan on avattu uusi hotelli. NH Collection Helsinki Grand Hansa on kansainvälisen Minor Hotels -ketjun ensimmäinen hotelli Suomessa ja toinen Pohjoismaissa.

Grand Hansan tärkein valttikortti on sen sijainti. Mannerheimintien ja Kaivokadun risteyksessä sijaitsevalle hotellille kävelee vain muutamassa minuutissa rautatieasemalta. Helsingin keskustan ostosmahdollisuudet, ravintolat ja nähtävyydet ovat siis kävelymatkan etäisyydellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sijainti on huomionarvoinen toisestakin syystä: hotelli toimii osin Uuden Ylioppilastalon ja osin entisen hotelli Seurahuoneen tiloissa. Helsingin keskustan historiallisesti arvokas rakennuskokonaisuus palaakin avauksen myötä jälleen tasokkaaksi hotelliksi.

Mia PennanenGrand Hansa, Helsinki
Historiallinen rakennus huokuu arvokkuutta.

Historiallinen kortteli on aina ollut tärkeä kohtaamispaikka, ja helsinkiläisten toivotaan ottavan korttelin omakseen myös nykyisellään. Uudessa Ylioppilastalossa vuosina 1924–1968 toiminut hotelli Hansa oli aikoinaan erityisesti kulttuuriväen suosiossa.

– Hotelli Hansan ja vilkkaan opiskelijatoiminnan ansiosta tämä kortteli on toiminut kulttuurin ja seuraelämän keskuksena. On suuri kunnia jatkaa tätä arvokasta ja inspiroivaa perintöä ja sovittaa se moderneihin laatuhotellin standardeihin, sanoo hotellinjohtaja Tom Strandberg.

Mia PennanenGrand Hansa, Helsinki
Historialliseen ympäristöön on tuotu myös moderneja elementtejä.

224 huonetta

Grand Hansassa on yhteensä 224 huonetta ja sviittiä. Huoneluokkia on kahdeksan. Historiallisen korttelin erityispiirteet näkyvät myös huoneiden pohjaratkaisuissa: huoneista yksikään ei ole samanlainen keskenään.

Hotellissa on panostettu huoneiden varusteluun. Kaikkiin huoneluokkiin kuuluu taulutelevisio, Chromecast, minibaari sekä Nespresso-kahvikone. Myös pehmoiset kylpytakit ja aamutohvelit löytyvät jokaisesta huoneesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mia PennanenGrand Hansa, Helsinki
Grand Studio -luokan huoneista löytyy kylpyamme.

Hotelli lupaa tarjota laatua kotimaisille ja kansainvälisille vieraille, ja sen näkeekin esimerkiksi pintamateriaaleissa ja tekstiileissä. Huoneet on sisustettu pohjoismaiseen tyyliin. Yksityiskohtia on mietitty, minkä huomaa esimerkiksi uniseteistä, jotka sisältävät unimaskin, korvatulpat ja rauhoittavan tyynysuihkeen.

Hotellihuoneiden lisäksi Grand Hansassa on runsaasti kokous- ja juhlatiloja. Juhlatiloista tunnetuin lienee Seurahuoneen puolella oleva Ballroom, jonka katossa kimaltavat kattokruunut. Erilaiset tilat sopivat esimerkiksi kokouksille, seminaareille, gaaloille ja muille juhlille Helsingin ydinkeskustassa.

Mia PennanenGrand Hansa, Helsinki
Erikoiset valaisinvalinnat kiinnittävät huomion hotellin sisustuksessa.

Hotellin kellarikerroksesta löytyy sauna- ja spa-osastot sekä hyvin varusteltu kuntosali. Tulevaisuudessa kuntosalille tullaan myymään jäsenyyksiä, joten kuntoilemaan pääsevät muutkin kuin hotellivieraat.

Saunaosasto on jo käytössä, mutta spa avautuu syksyllä 2024. Spa-hoidoissa suositaan hotellin mukaan suomalaista luonnonkosmetiikkaa, jossa tuoksuvat suomalaiset marjat ja metsät. Spahan ovat tervetulleita myös muut kuin hotellivieraat.

Mia PennanenGrand Hansa, Helsinki
Hotellivieraiden käytössä on myös saunaosasto. Spa aukeaa syksyllä 2024.

Muualla kuin kellaritiloissa esteettömyys on huomioitu hyvin. Hotellin yleiset tilat, kuten osa huoneista, ovat esteettömiä. Tilaviin hisseihin mahtuu hyvin pyörätuolin kanssa ja hisseissä on pistekirjoitusmerkinnät.

Ydinkeskustassa sijaitsevalla hotellilla ei ole omaa pysäköintialuetta, mutta Elielin, Forumin ja Stockmannin pysäköintihallit sijaitsevat hotellin lähellä.

Kotimaista kunnioittaen

Hotellin alakerrassa hotellivieraita ja kaupunkilaisia palvelee ranskalaistyylinen ravintola Hansa Café Bar & Brasserie. Vaikka ravintola keskittyykin ranskalaisen keittiön klassikoihin, hyödynnetään ravintolassa kotimaisia ja paikallisesti tuotettuja raaka-aineita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mia PennanenHansa Café Bar & Brasserie
Aamiainen tarjoillaan alakerran ravintolassa.

Ravintola on avoinna aikaisesta aamusta iltamyöhään saakka ja tarjoaa aamiaisen lisäksi myös lounasta ja à la carte -annoksia. Aamiainen koostuu laajasta valikoimasta leipä- ja leivonnaistuotteita sekä kylmistä ja kuumista ruoista. Henkilökohtainen palvelu näkyy myös aamiaisella: kahvi ja tee sekä mehu tarjoillaan suoraan pöytään.

Rantapallon toimitus testasi aamupalan toukokuussa 2024. Toimituksen suosikit aamiaisella olivat laaja valikoima tuoreita hedelmiä sekä valtava leivonnaistarjonta, josta kiittäminen käy hotellin omaa pâtisserieta.

Mia PennanenGrand Hansan leivonnaisia
Grand Hansan aamiaisen kruunaavat hotellin oman pâtisserien leivonnaiset.

Ravintolan yhteydessä toimiva baari tarjoilee niin alkoholittomia kuin alkoholillisia virvokkeita. Kesällä baarin valikoimasta päästään nauttimaan myös Ylioppilasaukion terassilla.

Mia PennanenGrand Hansa, Helsinki
Hotellin pääsisäänkäynti tuo suoraan alakerran baariin.

Syksyllä 2024 hotellin ravintolatarjonta laajenee, kun kattobaari Kupoli avautuu. Mannerheimintielle näkyvä kupoli on yksi Helsingin maamerkeistä ja tarjoaa 360 asteen panoraamanäkymän kaupungin kattojen ylle. Kattobaarin ylpeydenaihe on cocktailit, joissa yhdistyvät klassikkodrinkit ja suomalaiset maut.

Hotellin edullisimmat huonehinnat alkavat noin 200 eurosta yöltä. Aamiainen maksaa erikseen. Hinnat tarkastettu toukokuussa 2024.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja