Kuva: Shutterstock
Eiffel-tornista on monia kopioita maailmalla

Tiesitkö? Näissä viidessä lomakohteessa voit nähdä Eiffel-tornin – ilman, että matkustat Pariisiin

Eiffel-tornista on maailmalla lukuisia kopioita. Katso viisi esimerkkiä Pariisin ulkopuolelta.

1. Las Vegas, Yhdysvallat

Harvasta tunnetusta maamerkistä on tehty yhtä paljon kopioita kuin Eiffel-tornista. Kuuluisin, suurin ja todenmukaisin kopio Pariisin ykkösnähtävyydestä löytyy Las Vegasin pääkadulta. Paris Las Vegas -hotellin yhteyteen rakennetun tornin 11. kerroksessa on ravintola ja 46. kerroksessa näköalatasanne. Torni on noin 165 metriä korkea.

2. Macao, Kiina

Kiinan erikoishallintoalue Macao on toinen esimerkki kasinokaupungista, jonne on rakennettu teemapuistomainen kopio Eiffel-tornista. Ranskalaistyylisen Parisian Macao -hotellin torni on kooltaan lähes puolet alkuperäisestä, ja erillään muista rakennuksista seisovaa nähtävyyttä on helppo kuvata. Näköalatasanteet sijaitsevat 7. ja 37. kerroksessa.

Lue myös: Tähän yllättävään paikkaan rakennettiin kopio Pariisista – jäi autiokaupungiksi, jota turistit käyvät ihmettelemässä

3. Praha, Tšekki

Petřínin näköalatorni rakennettiin Prahan vuoden 1891 juhlanäyttelyä varten. Inspiraationa käytettiin Eiffel-tornia, mutta Prahan versio ei ole tarkka kopio pariisilaisnähtävyydestä. Mittaa tornilla on reilut 60 metriä, mutta koska se sijaitsee kukkulan laella, ovat kävijät tornin huipulla yhtä korkealla kuin Eiffelissä. Varaudu nousemaan 299 askelmaa.

4. Blackpool, Iso-Britannia

Suomalaisille tuntemattomampi Blackpool on Isossa-Britanniassa perinteinen rantalomakohde Liverpoolin ja Manchesterin pohjoispuolella. Kaupungissa on ollut oma versio Eiffel-tornista jo vuodesta 1894 saakka. Blackpool Tower sijaitsee paraatipaikalla rannan tuntumassa ja houkuttelee kävijöitä lasipohjaisella näköalatasanteella. Torni on 158 metriä korkea.

5. Varna, Bulgaria

Kenties yllättävin paikka Eiffel-tornin kopiolle on Bulgarian Kultahietikolla sijaitseva Varna. Toisaalta torni saattaa jäädä monelta myös näkemättä: siinä missä alkuperäinen Eiffel-torni on 324 metriä korkea, on Bulgarian miniversiolla mittaa vain 32 metriä. Vuonna 2007 rakennetussa tornissa on kahvila.

Lue myös: Onko tämä puinen viritelmä Viron erikoisin nähtävyys? Vain rohkeimmat nousevat huipulle saakka

Lähde: Traveller.com.au
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Päivitetty: 29.11.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia