Hyppää sisältöön

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Lue millaista on suljettujen ovien takana

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.11.2023
Hotelleissa voi olla lounge samalla tavalla kuin lentokentillä ja laivoillakin.

Näin hotellin lounge toimii

Useimmat matkailijat ovat nähneet lentokentillä loungetiloja, joihin päästäkseen on oltava tietyllä tasolla lentoyhtiöiden kanta-asiakkaana tai esimerkiksi tietyn luottokortin haltija. Myös hotellissa voi olla lounge, vaikka se ei palveluna olekaan yhtä tunnettu kuin lentokentällä.

Hotelleissa loungeen pääsevät vain kanta-asiakkaat tai tietystä huoneluokasta maksaneet vieraat – se on siis ikään kuin hotellin bisnesluokka. Toisaalta loungeen voi olla mahdollista ostaa myös pääsylippu. Traveller.com.au nostaa esiin Lontoon The Langham -hotellin Club Loungen, jonka käyttö maksaa päivältä 90 puntaa eli reilut 100 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisimpiä lounget ovat kansainvälisissä ketjuhotelleissa kuten Hilton, Marriott ja Ritz-Carlton. Keskittämällä majoitukset saman ketjun hotelleihin saatat päästä tasolle, johon kuuluu loungen käyttöoikeus.

Kun varaat huonetta liikematkailijoiden suosimista ketjuhotelleista, on valittavana yleensä monta eri huoneluokkaa. Loungen sisältäviä huonetyyppejä ovat esimerkiksi Hiltonin Executive Room ja Ritz-Carltonin Club Room.

Loungen käyttöoikeuteen kuuluu yleensä aina vaihtoehtoinen aamiaistarjoilu sekä pientä syötävää ja juotavaa pitkin päivää. Loungeen voi mennä myös lukemaan päivän lehdet tai käyttämään liikematkailijoille suunnattuja palveluja.

Loungen aamiainen on usein valikoimaltaan pienempi kuin ravintolan buffet-aamiainen, mutta monet asiakkaat valitsevat sen rauhallisemman miljöön takia. Aamulla ei välttämättä tee mieli mennä ruuhkaiseen ja meluisaan aamiaisravintolaan.

Myös muut hotellin palvelut saattavat hoitua VIP-asiakkaille loungessa. Esimerkiksi sisäänkirjautuminen loungessa ilman vastaanottotiskille jonottamista voi olla yksi niistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaako loungesta maksaa?

Onko lounge sitten hintansa väärti? Se riippuu monesta asiasta. Kannattaa miettiä, mitä lounge sinulle tarjoaa ja kuinka paljon sinulla on aikaa käyttää sitä.

Myös lounge-varusteluissa on isoja eroja. Parhaat lounget löytyvät yleensä Aasian maista tai esimerkiksi Dubain hotelleista. Vaatimattomimmillaan loungessa on tarjolla sipsien tai suolapähkinöiden tyylisiä välipaloja.

Lounge-palveluilla houkutellaan yleensä ensisijaisesti liikematkustajia. Jos töitä tehdään hotellihuoneessa, voi loungessa piipahtaa välipalalla tai jaloittelemassa. Kannettavan tietokoneen kanssa voi tietysti mennä myös loungeen, jos seinät alkavat ahdistaa omassa huoneessa.

Tavallisen lomailijan kannalta loungella ei yleensä ole kovin suurta merkitystä. Jos päivät vietetään hotellin ulkopuolella, ei palvelusta juuri ehdi nauttia.

Toisaalta hintoja kannattaa vertailla huolella. Joskus ero loungen sisältävän huonetyypin ja tavallisen huonetyypin välillä voi olla vain muutaman kympin. Tällöin korkeamman huoneluokan valitseminen on jo kannattavaa, sillä loungessa saa ilmaisen aamiaisen. Tasokkaissa ketjuhotelleissa aamiainen maksetaan yleensä erikseen.

Monille matkailijoille lounge tuntuu luksukselta, johon ollaan valmiita panostamaan. Loungen ovista läpi kävelemällä hotellivieras saa ikään kuin tuntea kuuluvansa yksityisklubiin tai salaseuraan, jonka jäseniksi kaikki eivät pääse.

Lue myös: Arvaatko, missä hotellin minibaari keksittiin? Pienet likööripullot huoneissa olivat aikoinaan jymymenestys
Lähde: Traveller.com.au

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi Strawberry-hotelli Turkuun

Uusi hotelli Turkuun – tuttu toimija laajentaa: “Matka Suomessa on vasta alkanut”

All inclusiven plussat ja miinukset

All inclusive -hotellien plussat ja miinukset – 4 parasta ja 4 pahinta asiaa

Maailman kuuluisimmat hotellit

Kuinka monta tunnet? 10 legendaarista hotellia, joissa haluat yöpyä salaperäisen menneisyyden takia

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja