hero taustakuva

Maailman korkein hotelli löytyy suomalaisten suosikkikohteesta – 356-metrinen kultainen torni ja upea maisema-allas

Istockphoto artikkelin kuva
Hotellit
Maailman korkein hotelli kurottelee 356 metriin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.02.2018
facebook   whatsapp

Gevora on maailman korkein hotelli

Jos ihastelet pilvenpiirtäjähotelleja, ota suunnaksi New Yorkin sijaan Dubai. Maailman korkein hotelli Gevora on nyt avattu suomalaistenkin suosimassa aavikkokaupungissa.

Korkeutta kullanvärisellä ennätyshotellilla on huimat 356 metriä. Hotellissa on 75 kerrosta ja yhteensä 528 huonetta, jotka on sijoitettu aina ylimpiin kerroksiin saakka. Hotelli sijaitsee Dubain pääkadun Sheikh Zayed Roadin varrella.

Hotelli nappasi ennätyksen toiselta Dubaissa sijaitsevalta hotellilta JW Marriott Marquisilta, joka avattiin vuonna 2012. Hotellien välinen korkeusero on vain yksi metri. Maailman kolmanneksi korkein hotelli on puolestaan Kuala Lumpurin Four Seasons -luksusketjun hotelli.

Arabiemiraattien uutissivusto The Nationalin mukaan hotellissa toimii myös esimerkiksi neljä ravintolaa, tasokas spa sekä kuntokeskus. Huipulle vie hissi, joka taittaa matkan 38 sekunnissa.

Yksi Gevora Hotelin houkuttelevimpia ominaisuuksia on ulkoilma-allas, josta avautuu näkymä Dubai International Financial Centren rakennuksia kohti. Huipulla toimii myös näköalaravintola.

Gulf News -uutissivusto vieraili hotellissa ennen avajaisia tammikuussa 2018. Sivuston mukaan hotelli suunnittelee perivänsä pienen pääsymaksun ylimpään kerrokseen kävijöiltä, jotka eivät ole hotellin asukkaita.

Korkeimpia hotelleja koskevat ennätykset lasketaan siten, että huomioon otetaan vain ainoastaan hotelleina toimivat rakennukset. Täten korkeiden pilvenpiirtäjien tietyissä kerroksissa toimivat hotellit eivät ole mukana laskuissa.

Muihin Dubain uusiin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi tammikuussa 2018 avattu näköalapaikka Dubai Frame, jossa lasipohjainen silta kulkee kahden tornin välillä. Tällä maamerkillä on puolestaan hallussaan ennätys maailman suurimmasta kehyksestä.

Tietysti Dubaissa sijaitse myös koko maailman korkein rakennus Burj Khalifa, jolla on korkeutta 828 metriä.

Katso alta ensimmäiset kuvat ennätyshotellista!

A perfect location in the heart of the city! #openingsoon

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

Late afternoon views from our rooftop. Photo credits: @madrascala

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

Pool days are about to get so much better!

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

Lue myös: Onko tämä Dubain upein uima-allas? Veden päällä oleva infinity pool on rakennettu Suomessa!

Lähde: The National, Gulf News
Kuvat: Istockphoto, Instagram / Gevora Hotel

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.