Hyppää sisältöön

SAS

Mia Pennanen Päivitetty: 19.04.2023
Scandinavian Airlines eli SAS on pohjoismainen lentoyhtiö, joka tarjoaa yhteyksiä Skandinaviasta Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan.

SAS pähkinänkuoressa

Yhtiö perustettiin Tanskan, Ruotsin ja Norjan valtioiden yhteistyönä vuonna 1946, kun maiden valtiolliset lentoyhtiöt Det Danske Luftfartselskab, Det Norske Luftfartsrederi ja Svensk Interkontinental Lufttrafik perustivat uuden yrityksen lennättämään matkustajia Skandinaviasta muualle maailmaan. Vuonna 1997 yhtiö oli mukana perustamassa maailman suurimpana tunnettua lentoyhtiöallianssi Star Alliancea.

Tänä päivänä SAS on Pohjoismaiden johtava lentoyhtiö, ja vuonna 2023 yhtiö kuljetti yli 23 miljoonaa matkustajaa. SAS Group on suurimmilta osin yksityisessä omistuksessa, mutta Ruotsin ja Tanskan valtiot omistavat siitä myös osansa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SAS:n kohteet

SAS lentää yli 100 kohteeseen. Euroopan lisäksi yhtiö lentää Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Suomessa SAS operoi Helsinki-Vantaan, Turun ja Vaasan lentoasemilla. Turusta ja Vaasasta SAS lentää suoraan Tukholmaan, ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta myös Kööpenhaminaan ja Istanbuliin.

Yhteystiedot

SAS:n internetsivusto löytyy osoitteesta https://www.sas.fi/en/.

SAS:n suomenkielinen asiakaspalvelu palvelee asiakkaita maanantaista perjantaihin klo 9-17 numerossa +358 981710062. Yhtiön internetsivuilla asiakkaita palvelee myös chatbot. Internetsivuilta löytyy myös erilaisia yhteydenottolomakkeita esimerkiksi mahdollisten hyvitysten hakemiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oslo, Norja

SAS aloittaa lennot Helsingistä Osloon

Tukholma, Ruotsi

Suorat lennot Oulusta Tukholmaan – SAS:n lentoreitti avataan marraskuussa

SAS Lounge

Vietä pitkäkin vaihtoaika mukavasti – tällainen on Kööpenhaminan SAS Lounge

Matkalaukku

Näin halpalentojen yleisin lisämaksu vaihtelee: katso, paljonko matkalaukusta joutuu maksamaan eri lentoyhtiöillä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja