Hyppää sisältöön

Espanja on erinomainen golfloman kohde – näin löydät maan parhaat golfkentät

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.10.2017
Golfia ja aurinkoa - näin löydät sinulle sopivan kentän.

Euroopan suosituin golflomakohde

Espanja on koko Euroopan suosituin golfmatkailijoiden kohdemaa. Erityisesti Aurinkorannikko ja Kanariansaaret vetävät golfaajia puoleensa. Ympärivuotisten kenttien runsas tarjonta ja kohtuulliset hinnat tekevät molemmista houkuttavia lomailupaikkoja.

Koko Espanjassa on kaikkiaan yli 500 golfkenttää, joten valinnanvaraa löytyy niin taitotasojen kuin maisemienkin suhteen aivan laidasta laitaan. Kaikkein eniten kenttiä löytyy Andalusian aurinkoiselta rannikkoalueelta, jossa valittavana on yli sata kohdetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rannikkoalueiden lisäksi suurkaupungeista etenkin Madridin ja Barcelonan ympäristöissä on runsas kenttätarjonta, ja esimerkiksi työmatkallakin on helppo piipahtaa pelaamassa kierros tai kaksi kaupungista käsin.

Kenttävaihtoehtoja eri puolilta maata voit tutkia Espanjan kuninkaallisen golfliiton hakukoneen avulla. Suosituimmille kentille kannattaa tehdä varaus jo ennen matkaa, jotta varmasti pääset pelaamaan haluamanasi aikana.

Costa del Solin aurinkoiset kentät

Espanjan Aurinkorannikon ilmasto on golffarille ihanteellinen. Erityisesti Fuengirolan ympäristö tunnetaan golftarjonnastaan, mutta hienoja golfmaisemia löytyy koko rannikon pituudelta.

Monet Aurinkorannikon resorteista tarjoavat majoitusta aivan viheriöiden kupeessa, mutta jos majoitut mieluummin toisaalla, on hotellien ja huviloiden tarjonta alueella erittäin laaja. Perille pääsee suoralla lennolla Helsingistä Málagaan.

>> Lue lisää: Golfaajan Costa del Sol – parhaat vinkit viheriöille

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pallon perässä Kanariansaarille

Talvikauden suosikkikohteet Kanariansaarilla vetävät joka vuosi tuhansia suomalaisia mailat kainalossa etelän lämmöstä nauttimaan – monelle golfloma Kanarialla on jokavuotinen rutiini, joka katkaisee mukavasti talven pakkaset.

Etenkin Teneriffan ja Gran Canarian saaret soveltuvat hyvin golfharrastajalle. Molemmat alueet kylpevät auringossa juuri silloin, kun Suomen sää on kylmimmillään.

>> Lue lisää: Kymmenen kenttää Kanarialla
>> Lue lisää: Gran Canarian golfkentät

Tältä näyttää golfmatka Espanjassa

>> Lue lisätietoa golflomista Espanjassa!

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Miten sangria keksittiin?

Sinäkin tilaat Espanjassa sangriaa, mutta et ehkä tunne sen tarinaa – näin klassikko syntyi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja