Hyppää sisältöön

Golfaajan keitaat auringossa – esittelyssä kymmenen kenttää Kanarialla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.10.2017
Kanariansaarilta golfmatkailija löytää laadukkaat puitteet ja ihanteellisen ilmaston. Rantapallon esittelyssa kymmenen kenttää Kanarialla!

Costa Adeje, Teneriffa

Playa de las Americasin liepeillä sijaitsevaa Costa Adejen kenttää pidetään yhtenä Kanariansaarten parhaista golfkohteista. 27-reikäinen kenttä sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille golfaajille, ja komea viheriö levittäytyy ylväänä Etelä-Teneriffan rannikolle. Costa Adeje Golfin erikoisuus on laavasta muodostunut tumma bunkkerihiekka. Costa Adejen kentälle on helpot ja kätevät yhteydet eteläsaaren turistikeskuksista.

Abama, Teneriffa

Kaipaatko golfmatkaasi ripauksen ylellisyyttä? Lounais-Teneriffan Guia de Isorassa sijaitseva Abama hurmaa kokeneenkin golfaajan. Viheriöiltä löytyy 22 lampea suihkulähteineen, 25 000 palmua ja ammattilaistason puitteet. Korkeimmillaan kenttä kohoaa 315 metriin ja tarjoaa hulppean näkymän Atlantille ja naapurisaari La Gomeralle. Kentän yhteydessä sijaitsevaan luksushotelliin majoittumalla houkuttelevat viheriöt ovat vain kivenheiton päässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Buenavista del Norte, Teneriffa

Pohjois-Teneriffalla lomaileville golfaajille Buenavista del Norten kenttä on oivallinen valinta. Dramaattisten maisemien viheriö sijaitsee upealla paikalla Atlantin Valtameren ja jylhien vuorien katveessa. 18-reikäinen kenttä tarjoaa haastetta kokeneemmillekin pelaajille, ja Puerto de la Cruzin lomakaupunki on vain lyhyen ajomatkan päässä.

Flickr / Álvaro Suárez RuibalGolfaus Espanjassa
Hyvin hoidetut viheriöt ja näyttävät maisemat luovat hyvät puitteet golflomalle.

Anfi Tauro, Gran Canaria

Puerto de Moganin idyllisen lomakohteen liepeillä sijaitseva Anfi Tauro Golf on 18-reikäinen, championship-tasoinen kenttä. Autiomaakentäksi kutsuttu Anfi Tauro on rakennettu keskelle hiekkaista ja karua maastoa, jossa vehreä kenttä erottuu viihtyisänä keitaana. Anfi Taurosta löytyy myös hyvätasoinen 9-reikäinen harjoituskenttä. Kentän layout on maailmankuulun arkkitehtikolmikon Haggen, Smelekin ja Barilin käsialaa, ja tarjoaa haasteita useiden tiipaikkojensa ansiosta.

Real Club de Golf de Las Palmas, Gran Canaria

Gran Canarian vehreässä pohjoisosassa pääsee perinteisen kanarialaisgolfin juurille – Real Club de Golf de Las Palmas on Kanariansaarten ensimmäinen golfkenttä. Jo vuonna 1891 perustettu golfklubi sijaitsee vanhan tulivuoren kraatterissa. 18-reikäisen kentän erikoisuus ovat dramaattiset maisemat jyrkkine rotkoineen. Klubirakennuksen yhteydestä löytyy myös hotelli.

Costa Meloneras, Gran Canaria

Costa Meloneras tunnetaan Gran Canarian ylellisempänä lomakohteena, ja sieltä löytyy myös saaren tasokkain golfkenttä. Haastava kenttä sopii mainiosti myös kokeneille pelaajille – onpa siellä kilpailtu kansainvälisestä championship-mestaruudestakin. Meloneras sijaitsee kätevästi aivan Playa del Inglesin vilkkaan lomakaupungin naapurissa.

IstockphotoGolfaaminen Espanjassa
Hyviä golfkenttiä on rutkasti ympäri Espanjaa, mistä syystä golfaava matkailija voi valita kohteen oman suosikkiensa joukosta.

Playitas, Fuerteventura

Fuerteventuran golftarjonta on vielä varsin nuorta, mutta rauhalliselta saarelta löytyy koko Kanarian paras hinta-laatusuhde innokkaille pelaajille. Vuonna 2010 avattua Playitas-kenttää pidetään Fuerteventuran parhaana viheriönä. Playitas on ihanteellinen valinta aktiiviselle lomailijalle, sillä alueella on muutenkin loistavat urheilumahdollisuudet uinnista pingikseen ja joogaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Caleta de Fuste, Fuerteventura

Nopeasti golfkohteena kasvavan Fuerteventuran toinen helmi on Caleta de Fusten lomakylä. Saaren pääkaupungin Puerto del Rosarion eteläpuolella sijaitsevasta Caleta de Fustesta on loistavat yhteydet kahdelle eri kentälle, Salinasiin sekä Fuerteventura Golfiin. Molemmat kentät tarjoavat sopivasti haastetta ja vaativat strategista pelisilmää. Caleta de Fustessa voi helposti piipahtaa pelaamassa molemmilla viheriöillä.

Lanzarote Golf, Lanzarote

Yhdysvaltalaisen Ron Kirbyn suunnittelema Lanzarote Golf on saaren modernein kenttä, joka sijaitsee kätevästi lähellä Puerto del Carmenin lomakeskusta. 18-reikäistä kenttää ympäröi Lanzaroten karunkaunis vulkaaninen maaperä, jonne vehreyttä tuovat tuhannet palmut.

Tecina Golf, La Gomera

Idyllinen La Gomera on ehkä hieman yllättävä golfkohde – toiseksi pienimmällä Kanariansaarella on vain reilut 20 000 asukasta. Saaren ainoa golkenttä löytyy Playa Santiagosta Jardin Tecina -luksushotellin yhteydestä. Hyvätasoisen ja taidolla suunnitellun Tecina Golfin valttikortti on huikaiseva maisema Atlantin Valtamarelle ja La Gomeran laakeripuiden peittämille vuorille. Rauhallisen saaren viheriöllä ei myöskään yleensä nähdä naapurisaarten kaltaisia ruuhkia.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto sekä Flickr / afpitch ja Álvaro Suárez Ruibal

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Teneriffan pilvimeri

Joko näit Teneriffan tästä kulmasta? Tutun lomakohteen “pilvimeri” on vaikuttava näky

Nippelitiedot Gran Canariasta

Voiko Gran Canaria yllättää? 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja