Hyppää sisältöön

K-18! Mitkä ovat perinteisimmät juomat Kanarialla? Viisi vinkkiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.08.2018
Janoinen matkailija löytää Kanarialla saarten perinteisimmät juomat.

1. Ron miel, kanarialainen hunajarommi

Kanariansaarilla lomailleet matkailijat ovat ehkä saattaneet saada illallisen jälkeen pöytäänsä talon tarjoaman snapsin eli chupiton. Hyvin todennäköisesti lasista on löytynyt paikallista hunajarommia.

Ron miel eli hunajarommi on kanarialainen klassikkojuoma, jota moni ostaa pullollisen tuliaiseksi kotiväelle. Paikallinen hallitus valvoo juoman laatua ja valmistusta, minkä on noudatettava tiettyjä kriteereitä. Noin 20 prosentin vahvuinen juoma nautitaan yleensä sellaisenaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin hunajarommin tuottaja on Arehucas, joka toimii Gran Canarialla Arucasin alueella.

2. Viinejä Teneriffalta ja Lanzarotelta

Kanariansaaret eivät ehkä tule mieleen Espanjan merkittävimpänä viinialueena, mutta viinituotannon vireys yllättää monet matkailijat. Viiniä valmistetaan kaikilla saarilla – viimeisenä tuotanto on aloitettu Fuerteventuralla.

Kanarian parhaita viinisaaria ovat Teneriffa ja Lanzarote, jotka molemmat kiehtovat viiniharrastajia erikoisuutensa takia. Ulkomaille viinejä viedään eniten Teneriffalta.

Kanarialla voi kokeilla esimerkiksi Malvasia-rypäleen viinejä. Lanzaroten erikoisuus ovat jopa kolme metriä syvissä kuopissa kasvavat viiniköynnökset.

3. Kanarialaiset oluet

Espanjassa rakastetaan olutta siinä missä viiniäkin, eivätkä Kanariansaaret tee asiassa poikkeusta. Lämpimässä ilmastossa huurteisia kuluu sekä turisteilla että paikallisilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun tilaat Espanjassa oluen, riippuu saamasi merkki pitkälti siitä, missä puolella maata satut olemaan. Kanariansaarilla suurimmat paikalliset olutmerkit ovat Gran Canarialla valmistettava Tropical sekä Teneriffan Dorada. Ykkösjuoman titteli jakautuu näiden kahden välille saaresta riippuen.

Kanarialla toimii toki myös pienpanimoita, joiden suosio on nousussa. Olutharrastajien kannattaa tutustua saarten tarjontaan jo etukäteen.

4. Kaktuslimonadi

Jos vierailet Teneriffalla saaren kuvauksellisimmassa vuoristokylässä Mascassa, valitse viilentäväksi juomaksi paikallinen erikoisuus. Mascassa voit nimittäin maistaa kaktuslimonadia. Alkoholiton juoma tehdään kaktuksen hedelmästä.

5. Barraquito

Kanarialla kaikista kahvijuomista herkullisimpana pidetään barraquitoa, jonka voi tilata vaikka aterian päätteeksi. Espressokahvia jatketaan kerroksittain kondensoidulla maidolla ja appelsiiniliköörillä. Mausteena käytetään kanelia ja sitruunankuorta.

Barraquito on saanut alkunsa Teneriffalta, mutta sitä juodaan myös muilla saarilla. Barraquiton voi helposti nauttia myös alkoholittomana versiona. Juomalle on oma nimikin: café bombon.

Lue myös: Kuusi tyypillistä juomaa, joihin törmäät Espanjassa – kuinka montaa olet maistanut?

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja