Kuva: Shutterstock
Kanarian parhaat drinkit

K-18! Mitkä ovat perinteisimmät juomat Kanarialla? Viisi vinkkiä

Janoinen matkailija löytää Kanarialla saarten perinteisimmät juomat, jotka eroavat jonkin verran Espanjan mantereen tarjonnasta.

1. Ron miel, kanarialainen hunajarommi

Kanariansaarilla lomailleet matkailijat ovat ehkä saattaneet saada illallisen jälkeen pöytäänsä talon tarjoaman snapsin eli chupiton. Hyvin todennäköisesti lasista on löytynyt paikallista hunajarommia.

Ron miel eli hunajarommi on kanarialainen klassikkojuoma, jota moni ostaa pullollisen tuliaiseksi kotiväelle. Paikallinen hallitus valvoo juoman laatua ja valmistusta, minkä on noudatettava tiettyjä kriteereitä. Noin 20 prosentin vahvuinen juoma nautitaan yleensä sellaisenaan.

Suurin hunajarommin tuottaja on Arehucas, joka toimii Gran Canarialla Arucasin alueella.

2. Viinejä Teneriffalta ja Lanzarotelta

Kanariansaaret eivät ehkä tule mieleen Espanjan merkittävimpänä viinialueena, mutta viinituotannon vireys yllättää monet matkailijat. Viiniä valmistetaan kaikilla saarilla – viimeisenä tuotanto on aloitettu Fuerteventuralla.

Kanarian parhaita viinisaaria ovat Teneriffa ja Lanzarote, jotka molemmat kiehtovat viiniharrastajia erikoisuutensa takia. Ulkomaille viinejä viedään eniten Teneriffalta.

Kanarialla voi kokeilla esimerkiksi Malvasia-rypäleen viinejä. Lanzaroten erikoisuus ovat jopa kolme metriä syvissä kuopissa kasvavat viiniköynnökset.

3. Kanarialaiset oluet

Espanjassa rakastetaan olutta siinä missä viiniäkin, eivätkä Kanariansaaret tee asiassa poikkeusta. Lämpimässä ilmastossa huurteisia kuluu sekä turisteilla että paikallisilla.

Kun tilaat Espanjassa oluen, riippuu saamasi merkki pitkälti siitä, missä puolella maata satut olemaan. Kanariansaarilla suurimmat paikalliset olutmerkit ovat Gran Canarialla valmistettava Tropical sekä Teneriffan Dorada. Ykkösjuoman titteli jakautuu näiden kahden välille saaresta riippuen.

Kanarialla toimii toki myös pienpanimoita, joiden suosio on nousussa. Olutharrastajien kannattaa tutustua saarten tarjontaan jo etukäteen.

4. Kaktuslimonadi

Jos vierailet Teneriffalla saaren kuvauksellisimmassa vuoristokylässä Mascassa, valitse viilentäväksi juomaksi paikallinen erikoisuus. Mascassa voit nimittäin maistaa kaktuslimonadia. Alkoholiton juoma tehdään kaktuksen hedelmästä.

5. Barraquito

Kanarialla kaikista kahvijuomista herkullisimpana pidetään barraquitoa, jonka voi tilata vaikka aterian päätteeksi. Espressokahvia jatketaan kerroksittain kondensoidulla maidolla ja appelsiiniliköörillä. Mausteena käytetään kanelia ja sitruunankuorta.

Barraquito on saanut alkunsa Teneriffalta, mutta sitä juodaan myös muilla saarilla. Barraquiton voi helposti nauttia myös alkoholittomana versiona. Juomalle on oma nimikin: café bombon.

Lue myös: Kuusi tyypillistä juomaa, joihin törmäät Espanjassa – kuinka montaa olet maistanut?

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 10.8.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia