Hyppää sisältöön

Miten valita sopiva lomakohde Gran Canarialla? Esittelyssä 10 suosittua vaihtoehtoa

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.12.2023
Suomalaisilla matkanjärjestäjillä on tusinan verran kohteita Gran Canarialla. Miten löytää se oikea?

Näin valitset sopivan tukikohdan Gran Canarialla

Loman suunnittelu Kanariansaarille voi joskus tuntua työläältä. Kun on onnistunut valitsemaan sopivan saaren, on edessä vielä lomakohteiden läpikäyminen. Pelkästään Gran Canarian saarella suomalaisilla matkanjärjestäjillä on yli kymmenen eri kohdetta.

Suurin osa Gran Canarian lomakeskuksista sijaitsee saaren etelä- ja lounaisosassa. Karttaa tutkiessasi huomaat, että ne on rakennettu lähes vieri viereen saaren aurinkovarmimmalle kaistaleelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pohjoisen majoituskeskittymä on Las Palmasissa, jossa sää voi olla talvella hieman etelää viileämpi.

Lue lyhyet esittelyt saaren suosituimmista lomakohteista – mikä sopii parhaiten oman matkasi tarkoitukseen?

Vertaile ja varaa matka Gran Canarialle

1. Las Palmas: Yhdistetty kaupunki- ja rantaloma

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on yli 370 000 asukkaan kaupunki, jossa paikalliset ja turistit elävät rinta rinnan. Se sijaitsee meren rannalla saaren pohjoisosassa. Las Canteras on Las Palmasin eläväinen kaupunkiranta, josta pääset hetkessä ostoksille tai ravintoloihin.

Las Palmasin viehättävin osa on vanhakaupunki Vegueta, jossa on värikkäitä rakennuksia, vanha katedraali ja boutique-hotelleja. Tänne kannattaa tehdä vähintään päiväretki myös muista kohteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockGran Canarian nähtävyydet
Las Palmasin katedraali sijaitsee Veguetan vanhassa kaupunginosassa.

Las Palmasissa on kaikenlaista majoitusta luksushotelleista huoneistohotelleihin. Yksin matkustaville on useita hostelleja, joissa on jaettuja ja yksityisiä huoneita. Jos reissubudjetti on tiukka, löytyy edullisin majoitus todennäköisesti täältä.

Las Palmasin satamasta lähtee lauttoja muille saarille.

+ Nähtävyyksiä, ostoksia, hyvät liikenneyhteydet
+ Majoitusta kaikille budjeteille

2. Puerto Rico: Aurinkovarma valinta

Suojaisassa poukamassa sijaitseva Puerto Rico on Gran Canarian – ja koko Kanariansaarten – aurinkovarmimpia paikkoja. Koska kohde on suojassa tuulelta, on siellä talvikuukausinakin mukavat rantakelit.

Kohteessa on runsaasti palveluja ja matkailijoille suunnattua tekemistä kuten veneretkiä. Lapsille löytyy esimerkiksi vesipuisto ja Angry Birds -aktiviteettipuisto.

Puerto Ricosta on helppo vierailla esimerkiksi Maspalomasin hiekkadyyneillä ja Puerto de Moganin kylässä. Bussilla pääsee Las Palmasiin.

ShutterstockGran Canarian rantakohteet
Puerto Ricossa tarkenee ottaa aurinkoa talvellakin.

Puerto Ricon lomakohde on rakennettu jyrkkään rinteeseen, joten monissa hotelleissa ja niille johtavilla reiteillä on korkeuseroja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

+ Paljon matkoja ja majoitusvaihtoehtoja
+ Lämpimin kohde talvella

3. Playa de Amadores: Rauhallinen suosikkiranta

Puerto Ricon naapurikohde Playa de Amadores sijaitsee vain reippaan kävely- tai pyöräilymatkan päässä. Taksilla rannalta toiselle pääsee muutamassa minuutissa.

Amadoresin rantaa pidetään yhtenä Gran Canarian parhaista. Suojainen lahdenpoukama sopii hyvin auringonottoon myös talvikuukausina. Aallonmurtaja pitää Atlantin rajuimmat tyrskyt poissa, mikä tekee rannasta ihanteellisen lapsille. Rannalla on myös pieni vesipuisto.

IstockphotoAmadoresin ranta Gran Canarialla
Playa de Amadoresin sijainti lahdenpoukamassa pitää sen suojassa tuulelta.

Playa de Amadoresissa on kaikki peruspalvelut ja majoitusvaihtoehtoja erilaisille budjeteille. Alueella on myös muutama kylpylähotelli. Kohde sopii parhaiten perheille ja rauhallista lomaa viettäville matkailijoille. Anfi Tauron golfkenttä sijaitsee vajaan kolmen kilometrin päässä kylästä.

+ Yksi saaren parhaista rannoista
+ Kylpylähotelleja ja golfkenttä

4. Puerto de Mogan: Kalastajakylän tunnelmaa

Monien mielestä Gran Canarian kaunein lomakohde on saaren länsirannikolla sijaitseva Puerto de Mogan. Pieni satamakaupunki on täynnä kanaaleja ja kukkivaa bougainvilleaa. Tänne tullaan usein vierailulle, vaikka ei majoituttaisikaan itse kohteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockKanarian Venetsia
Moganin kaduilla ja kanaaleilla on mukava kävellä.

Puerto de Mogan sopii parhaiten matkailijoille, jotka arvostavat leppoisaa kylätunnelmaa. Yöelämä on kohteessa hyvin rauhallista.

+ Rauhallinen ja hienostunut kohde
+ “Kanarian Venetsia”

5. Playa Taurito: Lomakylä ja vesipuisto

Puerto Ricon ja Puerto de Moganin väliin jäävä Playa Taurito on pieni lomakeskus, joka koostuu lähinnä hotelleista, matkailijoiden peruspalveluista sekä keskellä kylää sijaitsevasta vesipuistosta. Ranta on tummahiekkainen.

Taurito on kelpo tukikohta matkailijoille, jotka eivät välttämättä kaipaa lomaltaan muuta kuin uima-altaan, rannan ja oman hotellin kattavat palvelut.

+ Vesipuisto lapsiperheille
+ All inclusive -hotelleja

6. Playa del Inglés: Vilkasta yöelämää

Playa del Inglés on pitkän linjan lomakohde – ikä alkaakin näkyä sen rakennuksissa ja hotelleissa. Valikoima alueella on pitkälti keskitason hotelleja. Gran Canarian uusin ja kiiltävin puoli ei täällä näy.

Toisaalta perinteikäs lomakohde on monille se paikka, johon matkustetaan aina uudelleen. Inglésissä on useita suomalaisbaareja ja -ravintoloita, joissa voi tavata muita lomalaisia. Pääseepä siellä jopa suomalaiseen saunaankin.

ShutterstockGran Canarian lomakohteet
Playa del Inglésissä on pitkä hiekkaranta, joka jatkuu Maspalomasin dyyneille.

Yöelämä on kohteessa vilkasta, ja se onkin nuorison suosiossa. Alueella on myös useita seksuaalivähemmistöille suunnattuja baareja, joista suurin osa Yumbo-ostoskeskuksessa. Toukokuisin siellä järjestetään massiivinen Pride-festivaali.

+ Bileitä ja Suomi-baareja, LBGTQ-keskittymä
+ Edullista majoitusta

7. Maspalomas: Hiekkadyynejä ja suvaitsevaista tunnelmaa

Maspalomasin hiekkadyynien kupeessa kohoava lomakohde on etelän klassikko. Samaan Maspalomasiin kuuluu käytännössä myös Playa del Inglés ja Meloneras, vaikka ne erotetaankin pakettimatkoissa omiksi erillisiksi kohteikseen.

Maspalomasissa on jokaiselle jotakin. Majoitusta löytyy kaikille budjeteille ja tekemistä riittää vesipuistoista golfaukseen ja biletykseen. Maspalomas tunnetaan LGBTQ-ystävällisenä kohteena, jossa on avoin ja suvaitsevainen tunnelma.

ShutterstockMaspalomasin hiekkadyynit
Maspalomasin hiekkadyynit ovat eteläisen Gran Canarian suosituin nähtävyys.

Hiekkadyynit ovat tietysti alueen tärkein nähtävyys, joilla käyntiä ei voi jättää väliin. Maspalomasin majakka sijaitsee puolestaan Melonerasin rajalla.

Kannattaa huomioida, että Maspalomasissa on talvella tuulisempaa kuin suojaisissa poukamissa sijaitsevissa kohteissa.

+ Hiekkadyynit dominoivat maisemaa
+ Golfkenttä kohteessa

8. Meloneras: Laatua luksusmatkailijoille

Maspalomasin hiekkadyynit erottavat Melonerasin lomakohteen Playa del Inglésistä, mutta naapurit ovat toistensa vastakohdat. Melonerasissa on siistiä ja rauhallista, ja sinne suuntaavat bilettäjien sijaan lapsiperheet, luksusmatkailijat ja golfarit.

ShutterstockMeloneras on tasokkaiden hotellien alue
Melonerasin alue alkaa Maspalomasin majakalta.

Melonerasin hotellit ovat uudempia ja tasokkaampia kuin naapurikohteissa. Se onkin profiloitunut laatuputiikkeineen saaren eteläisen osan luksuskohteeksi. Budjettimajoitusta alueella ei ole lainkaan.

+ Laadukkaita hotelleja, golfkenttiä lähellä
+ Sopii häämatkalle

8. San Agustin: Vesiurheilijoiden ranta

Playa del Inglésin rauhallisempi naapuri San Agustin sijaitsee niin lähellä, että kohteiden välisen matkan voi taittaa vaikka kävellen.

San Agustinista eteenpäin jatkamalla vastaan tulee muitakin pienempiä lomakeskuksia kuten Bahia Feliz, jonne tehdään myös Suomesta pakettimatkoja. Maspalomasiin päin taas voi kävellä vaikka Melonerasiin saakka. Jos tykkäät lenkkeillä lomalla, on liikkuminen helppoa rantoja pitkin.

San Agustinin tummahiekkainen ranta sopii erityisesti vesipedoille. Täällä voi harrastaa esimerkiksi surffausta, purjelautailua ja vesihiihtoa tai vuokrata vesijetin.

+ Hyvät vesiurheilumahdollisuudet
+ Lähellä Inglésin ja Maspalomasin palveluja

9. Arguineguín: Saaren valkoisin hiekka

Noin viisi kilometriä Puerto Ricosta etelään sijaitseva Arguineguín on pieni kalastajakylä, jonka ympärille on rakentunut lomakeskus. Alueella on useita hyvälaatuisia hotelleja.

Arguineguínin valttikortti on noin kilometrin päässä kylästä sijaitseva Anfi Beach, jonka hiekka on kanarialaisittain poikkeuksellisen valkoista. Asia selittyy sillä, että se on tuotu Bahamalta.

ShutterstockGran Canarian parhaat rannat
Anfi Beachin rannan valkoinen hiekka on peräisin Karibialta.

Matkaa Maspalomasin alueelle on Arguineguínista noin 13 kilometriä.

+ Valkohiekkainen ranta

10. Agaete: Valkoinen kylä vuorten ja metsien kupeessa

Agaeten kylä sijaitsee selvästi erillään muista lomakohteista saaren luoteiskulmassa. Siellä suomalaisilla matkanjärjestäjillä on myös vähiten majoitusvalikoimaa.

Valkoisten rakennusten sievä kalastajakylä sopii parhaiten matkailijoille, jotka haluavat pysyä loitolla kaikkein suosituimmista lomakeskuksista. Tänne eivät ulotu massaturismin lieveilmiöt.

Maasto on kallioista ja vuoret patikointireitteineen lähellä. Kylässä pääsee uimaan luonnon muovaamissa altaissa. Etäisyys Agaetesta Las Palmasiin on reilut 30 kilometriä.

+ Erilaisen Kanarian etsijöille
+ Aktiivilomailijoille

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja