Hyppää sisältöön

Löydä uusi suosikki Espanjasta – tässä 5 syytä matkustaa Benidormiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.01.2023
Alicanten maakunnassa sijaitseva Benidorm on aurinkoinen lomakaupunki, jonka monipuolisuus saattaa tulla yllätyksenä. Kaupungilla on maine brittimatkailijoiden suosikkikohteena, mutta myös suomalaismatkailija viihtyy Benidormissa.

1. Helppo matkustaa

Benidormin rantakaupunki sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Alicantesta, joten helpoin tapa matkustaa Benidormiin on lentää Alicanteen.

Lentoyhteydet Suomesta Alicanteen ovat hyvät, sillä sekä Norwegian että Finnair liikennöivät suorilla lennoille Helsingistä. Suoria lentoja on tarjolla päivittäin läpi vuoden. Matka-aika suoralla lennolla on noin neljä ja puoli tuntia, joten Etelä-Espanjan aurinkoisesta säästä pääsee nauttimaan lyhyen lentomatkan jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkaa lentoasemalta tulee noin 60 kilomeriä, joten matka taittuu noin tunnissa. Alicanten lentoasemalta on hyvät bussiyhteydet Benidormiin, mutta useimmat matkailijat päätyvät vuokraamaan auton ja huristelemaan karujen palmumaisemien täyttämän matkan perille Benidormiin.

2. Edullinen matkakohde

Espanja on suomalaisittain edullinen matkailumaa, mutta Alicanten maakunta, mukaan lukien Benidorm, ovat halpoja myös espanjalaisittain. Esimerkiksi hotellit ja ravintolat ovat selvästi edullisempia kuin esimerkiksi Kataloniassa.

Matkailijalle halpa hintataso tuntuu juuri hotellien ja ravintoloiden hinnoissa. Halvimmillaan perushintaisen hotellin saa syksyllä noin 30 eurolla, neljän tähden hotellin noin sadalla eurolla ja viiden tähden hotellin noin 150 eurolla. Hintataso nousee kesän sesonkikuukausina selvästi syksyyn verrattuna, mutta on maltillinen moniin muihin Espanjan-kohteisiin verrattuna.

Inka KhanjiBenidorm, Espanja
Benidormin aurinkomaisemiin pääsee edullisesti ympäri vuoden.

Myös ravintoloissa voi herkutella edullisesti, ja paras tapa tutustua espanjalaisen keittiön monipuolisuuteen on maistella tapaksia. Benidormin vanhassakaupungissa sijaitseva Tapas alley -alue on täynnä periespanjalaisia tapas-ravintoloita, joissa suuretkin tapakset maksavat vain noin kaksi euroa. Muutama riittää saamaan kylläiseksi, joten tapas-illallinen ei edellytä suurta budjettia.

3. Aurinkoinen lomakaupunki

Benidormin sijainti Espanjan eteläosassa takaa, että lämpimästä ja aurinkoisesta säästä pääsee nauttimaan jo varhain keväällä. Hyvä sää jatkuu vastaavasti pitkälle syksyyn, joten kesä on Benidormissa todella pitkä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiBenidorm, Espanja
Benidormin hotellien uima-altaalla kelpaa nautiskella hyvästä säästä.

Kesä–elokuu on lämpimintä aikaa, ja vuorokauden keskilämpötila kipuaa silloin noin 25 asteeseen. Kuumat päivät ja lämpimät yöt vievät hetkessä lomatunnelmaan, mutta voivat myös käydä tukaliksi suomalaismatkailijoille. Ihanteellinen lomasää on useimpien mielestä keväällä ja syksyllä. Lämpötila nousee päivisin yli 20 asteen jo maaliskuussa, ja lämmin sää jatkuu aina lokakuun loppuun saakka.

Benidormissa sataa hyvin vähän, sillä kaupungissa on mitattu keskimäärin 25 sadepäivää vuodessa. Tämä takaa kuivat oltavat suurimmalle osalle lomalaisista.

4. Ihanat rannat

Kauniit hiekkarannat ovat Benidormin valtti, ja useille matkailijoille kaikkein merkittävin syy valita kaupunki lomakohteeksi. Kaupungin edustalla onkin kahdeksan kilometrin verran rantaviivaa, joten rento rantaloma onnistuu Benidormissa helposti. Tunnetuimmat rannat ovat vanhankaupungin edustalla sijaitsevat Levanten ja Ponienten rannat.

Benidormin rannat eroavat toisistaan merkittävästi. Kahden kilometrin mittainen Levante on kaupungin suosituin ranta, joka täyttyy auringonpalvojista jo varhain aamulla. Meno jatkuu myöhään yöhön, sillä rantapromenadin varrella olevat baarit kutsuvat lomalaisia juhlatunnelmaan.

Inka KhanjiBenidorm, Espanja
Benidormissa on lukuisia rantoja, jotka poikkeavat toisistaan merkittävästi. Ponienten ranta on suosittu paikallisten ja perheiden keskuudessa.

Toinen suosittu ranta on kolmen kilometrin mittainen Poniente, joka sijaitsee Levanten vieressä. Poniente on selvästi rauhallinen, paikallisten ja perheiden suosima ranta, missä on huomattavasti Levantea väljempää. Ranta sijaitsee hieman etäällä baarikaduista, mutta sen edustalla on siitä huolimatta hyvät palvelut ja esimerkiksi mainioita ravintoloita.

Levanten ja Ponienten rantojen lisäksi Benidormin-matkailjoilla on myös muita rantavaihtoehtoja. Kahden suosituimman rannan välissä sijaitseva kilometrin mittainen Mal Pas -ranta on kaunis ja suosittu kohde, mutta jos haaveissa siintävät rauhalliset rantapäivät, suuntaa keskustan ulkopuolelle. Esimerkiksi keskustan itäpuolella sijaitsevat karun kauniit luonnonrannat tarjoavat mainiota vaihtelua postikorttirannoille.

5. Erikoinen arkkitehtuuri

Benidormin kaupunkikuva eroaa perinteisistä rantakohteista merkittävästi, sillä kaupungissa on yli 25 pilvenpiirtäjää. Korkeat rakennukset tuovat oman säväyksensä kaupungin tunnelmaan, mutta niiden olemassaololle on järkevä syy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunki on valtavan suosittu matkailijoiden keskuudessa, ja 76 000 asukkaan Benidormissa väkiluku voi jopa nelinkertaistua suosituimpien lomakuukausien aikana. Matkailijoille halutaan tarjota mahdollisimman hyvät oltavat ja helppo kulku hotellista rannalle, joten hotellit on haluttu rakentaa niin lähelle rantaa kuin suinkin.

Inka KhanjiBenidorm, Espanja
Pilvenpiirtäjät ovat tuttu näky Benidormin kaupunkikuvassa, mutta alueelta löytyy myös paljon muunlaista kiinnostavaa arkkitehtuuria.

Keskustaa ei ole kuitenkaan rakennettu täyteen hotelleja, sillä kaupungissa 1950-luvulla toimineen pormestari Pedro Zaragozan aloitteesta Benidormissa haluttiin taata keskustan säilyvän myös vehreänä. Zaragozan aikana voimaan tuli sääntö, jonka mukaan tietyn alueen pinta-alasta korkeintaan 30 prosenttia saa olla rakennuksia ja vähintään 70 prosenttia tulee olla viheraluetta.

Tästä syystä hotelleja rakentaessa ei ollut muuta mahdollisuutta kuin rakentaa hotellit ylöspäin. Harvakseltaan rakennettujen pilvenpiirtäjien ansiosta valtaosasta hotelleista on suora näkymä merelle, vaikka rakennus ei sijaitsisikaan aivan meren rannassa.

>> Löydä edulliset lennot Alicanteen Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja