Hyppää sisältöön

Fuerteventuran nähtävyydet – 15 kiinnostavaa vinkkiä lomallesi

  • Ella Vuolasto
Ella Vuolasto Päivitetty: 23.11.2023
Fuerteventuran nähtävyyksissä korostuvat henkeäsalpaavat luontokohteet, mutta saari tarjoaa myös runsaasti kiinnostavia kohteita arkkitehtuurin ja historian ystäville.

1. Puerto del Rosario

Puerto del Rosario, Fuerteventuran pääkaupunki, yhdistää modernin kaupunkielämän kulttuurisiin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Kaupunki on kompakti ja asukasmäärältään alle 40 000, mikä tekee siitä helpon tutkittavan.

ShutterstockPuerto del Rosario, Fuerteventura
Puerto del Rosarion maisemia koristaa noin sata julkista veistosta.

Rantapromenadi ja Playa Chica -hiekkaranta tarjoavat rentouttavia hetkiä meren äärellä. Calle Primero de Mayo -kävelykatu on eläväinen kohtaamispaikka, jossa yhdistyvät ostosmahdollisuudet ja paikalliset maut. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Historiasta kiinnostuneet löytävät Casa Museo Unamunosta syvällisen katsauksen kirjailija Miguel de Unamunon elämään. Museo sijaitsee historiallisessa rakennuksessa ja heijastaa 1920-luvun sisustustyyliä.

2. Corralejon hiekkadyynit

Corralejon hiekkadyynit sijaitsevat Fuerteventuran pohjoisosassa ja ovat yksi saaren ainutlaatuisista luonnonnähtävyyksistä. Dyynit ovat osa Corralejon luonnonpuistoa ja ne levittäytyvät kaupungin eteläpuolelle.

ShutterstockFuerteventuran parhaat rannat
Corralejon läheltä löytyvät vaikuttavat hiekkadyynit ja kilometrien pituinen ranta.

Tuuli muokkaa dyynien muotoa jatkuvasti, mikä luo alueelle elävän ja muuttuvan maiseman. Luonnonpuiston puuttomat maisemat ja kaupallisten palveluiden vähäisyys korostavat sen luonnonkauneutta. 

Alueen rannat tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia vesiurheiluun, kuten surffaukseen ja purjelautailuun. 

3. Ajuyn luolat

Ajuyn luolat ovat yksi saaren vanhimmista geologisista muodostelmista. Nämä historialliset luolat tarjoavat pimeän ja kostean kokemuksen, joka vie vierailijat aikamatkalle saaren menneisyyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockAjuyn luolat, Fuerteventura
Ajuyn luoliin pääsee vierailemaan helposti polkua pitkin.

Luolissa on havaittavissa merkkejä saaren alkuperäisasukkaiden toiminnasta, ja ne ovatkin arkeologisten tutkimusten kohteena. Ajuyn luolat ovat suosittu kohde niille, jotka etsivät seikkailua ja ovat kiinnostuneita geologiasta ja historian havinasta.

4. Popcorn Bay -ranta

Popcorn Bay -ranta Fuerteventuralla on tunnettu ainutlaatuisesta valkoisesta korallista, joka muistuttaa popcornia. Tämä luonnonilmiö tekee rannasta poikkeuksellisen kuvauskohteen.

Inka KhanjiFuerteventuran popcorn-ranta
Popcornilta näyttävät valkoiset korallit täyttävät rannan.

Ranta ei ole ihanteellinen uimiseen, mutta sen erikoisuus houkuttelee luonnon ystäviä ja valokuvaajia. Popcorn Bay sijaitsee Corralejossa, joten nähtävyyden ihailun voi yhdistää retkeen hiekkadyyneillä.

>> Lue lisää Popcorn Bay -rannasta

5. Casa Winter

Casa Winter sijaitsee Fuerteventuran eteläpuolella, Cofeten alueella, ja on yksi saaren salaperäisimmistä rakennuksista. Sen rakennutti saksalainen insinööri Gustav Winter toisen maailmansodan aikana. 

ShutterstockCasa Winter, Fuerteventura
Casa Winter on eristäytynyt ja sijaitsee vaikeapääsyisellä alueella, mikä lisää sen salamyhkäisyyttä.

Rakennuksen historia on täynnä spekulaatioita ja tarinoita, jotka lisäävät sen mystistä vetovoimaa. Casa Winterin arkkitehtuuri ja sen sijainti vuorten keskellä tekevät siitä visuaalisesti vaikuttavan. Vierailijat voivat tutustua rakennuksen historiaan ja sen ympärille syntyneisiin tarinoihin paikan päällä.

6. Calderon Hondo

Calderon Hondo on yksi Fuerteventuran parhaiten säilyneistä kraattereista. Sen huipulle kiipeäminen on suosittu aktiviteetti saarella, sillä reitti huipulle on hyvin merkitty ja sopii useimmille vaeltajille. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiFuerteventura, Espanja
Fuerteventuralla asustavat maaoravat ihastuttavat niin lapsia kuin aikuisia, mutta niihin tulee suhtautua samanlaisella kunnioituksella kuin muihinkin villieläimiin.

Vuoren huipulla on näköalapaikka, josta avautuvat upeat näkymät kraatteriin, ympäröiville karuille maille ja Lanzaroten saarelle asti. Alueella elävät maaoravat lisäävät retken viehätystä.

7. Nuestra Señora de la Regla

Nuestra Señora de la Regla on Fuerteventuralla sijaitseva kirkko, joka tunnetaan erityisesti sen ainutlaatuisesta arkkitehtuurista. Kirkon ovi on vaikuttava esimerkki käsityötaidosta ja sisätilat tarjoavat rauhallisen paikan hiljentymiselle.

ShutterstockNuestra Señora de Regla, Fuerteventura
Kirkon ovi on taidokkaasti valmistettu ja sen yksityiskohtia kelpaa ihastella.

Kirkon ympäristö Pajarasin kylässä antaa vierailijoille mahdollisuuden kokea pienkaupungin elämänmenoa. Kirkko itsessään on merkittävä kulttuurinen maamerkki ja kertoo osan saaren uskonnollisesta historiasta.

8. Lobosin saari

Lobosin saari on rauhallinen keidas vain 15 minuutin venematkan päässä Fuerteventuran Correlejosta. Saaren Robinson Crusoe -henkinen tunnelma on ihanteellinen niille, jotka etsivät hiljaisuutta ja yksinkertaista luontokokemusta.

FinnmatkatFuerteventura, Espanja
Lobosin saari on mielenkiintoinen paikka esimerkiksi lintubongauksesta tai yksinkertaisesti auringonotosta kiinnostuneille.

Saarella voi nauttia patikoinnista, lintubongauksesta ja kauniista rannoista, jotka ovat erinomaisia paikkoja snorklaukseen ja sukellukseen. Lobosin saaren ympäristö on suojeltu, ja se on tunnettu kirkkaasta vedestään ja rikkaasta merenalaisesta elämästään. 

Lobos on suosittu päiväretkikohde, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Kanariansaarten luontoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

9. Salinas del Carmen -suolamuseo

Suolamuseo Salinas del Carmen sijaitsee Fuerteventuran itärannikolla, noin 15 minuutin ajomatkan päässä saaren lentokentältä etelään. Museo on perustettu edelleen toiminnassa olevien suolalaitosten kupeeseen.

ShutterstockSalinas del Carmen, Fuerteventura
Suolamuseossa opitaan, miten suola on vaikuttanut saaren kulttuuriin ja talouteen.

Museoalueella vierailijat voivat tutustua suolan keräämisen perinteisiin menetelmiin. Suolamuseo on avoinna joka päivä maanantaista sunnuntaihin kello 9.30–17.30.

10. Ayose & Guize

Ayose ja Guize ovat kaksi patsasta, jotka sijaitsevat Fuerteventuran Betancurian alueella. Patsaat esittävät saaren alkuperäisiä kuninkaita ja ovat tärkeä osa Fuerteventuran historiallista perintöä.

ShutterstockAyose ja Guise, Fuerteventura
Patsaat sijaitsevat korkealla näköalapaikalla, josta avautuu vuoristomaisemat.

Nämä monumentit ovat yhtäältä kunnianosoitus Fuerteventuran alkuperäiskansan johtajille ja toisaalta tärkeä historiallinen maamerkki. Patsaiden ympäriltä löytyy opastauluja, jotka kertovat niiden historiasta ja merkityksestä.

Vierailuun näköalapaikalla kannattaa yhdistää pysähdys Betancurian vanhassakaupungissa. Kylän kapeilla kaduilla ja perinteisissä taloissa voi aistia kanarialaisen historian ja kulttuurin.

11. Cofeten hiekkaranta ja näköalapaikka

Cofeten hiekkaranta on yksi saaren kiehtovimmista rannoista. Sen saavuttaminen edellyttää vaikeakulkuista reittiä, mutta perillä odottava näkymä on palkitseva: laaja, luonnonkaunis ranta vuoriston syleilyssä. Ranta on suojaisa ja tarjoaa rauhallisen ympäristön niille, jotka haluavat paeta vilkkaampia turistikohteita.

ShutterstockFuerteventuran parhaat rannat
Cofeten luonnonrannalle kannattaa varata kokonainen päivä.

Lisäksi Cofeten alueella on näköalapaikka, josta avautuvat henkeäsalpaavat maisemat yli rannikon ja ympäröivän vuoriston. Cofeten hiekkaranta ja näköalapaikka ovat erityisen tunnettuja kovista tuulenpuuskistaan, mikä lisää paikan villiä tunnelmaa.

>> Lue lisää Fuerteventuran rannoista

12. Entalladan majakka

Entalladan majakka on sijaitsee Fuerteventuran itäosassa, Playitas-kylän lähellä. Tämä valkoinen majakka on tunnettu sen erityisestä sijainnista ja arkkitehtuurista. Majakalle johtava mutkainen serpentiinitie voi olla elämys jo itsessään.

Inka KhanjiFuerteventura, Espanja
Entalladan majakka sijaitsee lähellä Playitaksen kaupunkia, ja on todella kuvankaunis.

Majakan ympäristö on rauhallinen, ja sen huipulta avautuvat näkymät ovat vaikuttavat. Vierailijat voivat ihailla merenlahtia ja rannikkoa sekä kokea paikan historiallisen merkityksen. 

13. Tindayan vuori

La Olivan koillispuolella kohoaa Tindaya-vuori, jonka korkeus nousee 400 metriin. Tindaya on tunnettu paikallisten keskuudessa pyhänä vuorena, mikä juontaa juurensa saaren alkuperäisasukkaiden uskomuksiin.

ShutterstockTindaya-vuori, Fuerteventura
Tindaya-vuoren uskotaan olevan täynnä mystisiä voimia.

Vuoren juurelta on löydetty yli 300 jalanmuotoista kaiverrusta, jotka ovat arkeologisesti merkittäviä ja kertovat vuoren tärkeästä roolista saaren muinaisessa historiassa. Lounaispuolelta vuorelle johtava polku on suosittu vaellusreitti, joka tarjoaa upeat näkymät.

14. Faro punta de Jandia

Faro Punta de Jandía, Fuerteventuran eteläisimmässä kärjessä sijaitseva majakka, on erottuva maamerkki saaren rannikolla. Majakka on rakennettu kallioiselle niemimaalle, josta avautuvat vaikuttavat näkymät Atlantin valtamerelle.

ShutterstockFaro Punta de Jandia, Fuerteventura
Majakka on ulkonäöltään hyvin yksinkertainen, mutta sen merkitys merenkulun historiassa on ollut tärkeä.

Majakan juurelta lähtevät polut tarjoavat retkeilijöille mahdollisuuden tutkia ympäröivää luontoa ja nauttia rannikon tuulista. Janidan niemimaan maisema koostuu jylhistä kallioista, valkoisista hiekkarannoista ja kirkkaasta turkoosista merestä, jotka yhdessä luovat vaikuttavan kontrastin.

15. Sotaventon laguuniranta

Sotaventon laguuniranta on Fuerteventuran eteläosassa sijaitseva ainutlaatuinen ranta-alue. Ranta on tunnettu pitkästä, matalasta hietikostaan, joka vaihtaa muotoaan nousu- ja laskuveden mukana.

ShutterstockFuerteventura, Espanja
Sotaventon ranta on Fuerteventuran kauneimpia luontokohteita.

Alueella on suosittu leijasurffauskeskus, joka houkuttelee vesiurheilun harrastajia. Rannan kauneus ja vesiurheilumahdollisuudet tekevät siitä monipuolisen vierailukohteen kaikenikäisille matkailijoille.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Fuerteventuralle

Ella on freelancer-kirjoittaja, jolle matkailu on intohimo ja elämäntapa.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja