Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tältä saarelta löytyvät Kanarian kauneimmat rannat – koe ainakin nämä Fuerteventuralla

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Pitkien hiekkadyynien Fuerteventuraa pidetään Kanariansaarten parhaana rantakohteena. Tässä seitsemän vaihtoehtoa rantapäivän viettoon!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 19.10.2022
facebook   whatsapp

1. Sotavento

Hiekkadyyneistään ja surffausrannoistaan tunnettu Fuerteventuran saari on kenties koko Kanarian kaunein rantakohde. Mukavan rauhalliset rannat ovat pitkiä ja idyllisiä – yhtenä parhaimmista esimerkeistä toimii Sotaventon ranta saaren eteläisen osan itärannikolla.

Sotavento on pitkä, valokuvauksellinen hiekkaranta, joka koostuu oikeastaan viidestä pienemmästä rannasta. Paratiisimaiset rantamaisemat ovat vaalean hiekan ja turkoosin veden yhdistelmää.

ShutterstockFuerteventuran parhaat rannat
Sotaventon ranta kuuluu Fuerteventuran kauneimpiin.

Rannalla on mainiot olosuhteet vesiurheilun harrastamiseen, sillä tuulisuutensa takia Sotavento on erityisesti surffaajien ja purjelautailijoiden suosiossa. Hiekka muodostaa rannan edustalle allasmaisen vesialueen, jossa myös aloittelevien lautailijoiden on turvallisempaa harjoitella. Matala ranta sopii myös lapsiperheille.

2. Corralejo

Corralejo on Fuerteventuran suosituimpia lomakeskuksia, ja sinne tehdään pakettimatkoja myös Suomesta. Saaren pohjoisosassa sijaitsevassa Corralejossa on pieni ranta, mutta komeat ja pitkät hiekkarannat ja -dyynit löytyvät hieman lomakohteen ulkopuolelta.

Vaaleat, hienohiekkaiset rannat levittäytyvät kilometrien pituudelle ja niitä rajaavat Kanariansaarten suurimmat hiekkadyynit.

ShutterstockFuerteventuran parhaat rannat
Corralejon läheltä löytyvät vaikuttavat hiekkadyynit ja kilometrien pituinen ranta.

Corralejo sijaitsee vastapäätä Isla de Lobosin pikkuruista saarta, josta löytyy kauniita rantoja ja koskematonta luontoa. Saari on suojelualuetta ja sinne otetaan vain rajoitettu määrä kävijöitä, mutta vierailulle on mahdollista päästä varaamalla se etukäteen.

3. La Concha

El Cotillon kalastajakylän pohjoispuolelta löytyvä La Conchan ranta on monen suosikki koko saarella. Rauhallinen hiekkaranta tunnetaan vaaleasta hiekastaan ja kauniin turkoosiin sävyyn taittuvasta vedestään. Vaikka rannalla on mittaa vain reilut 200 metriä, siellä on yleensä hyvin tilaa auringonpalvojille.

Kannattaa huomioida, että Isla de Lobosin saarelta löytyy myös samanniminen ranta, johon varsinaisen Fuerteventuran saaren La Conchaa ei tule sekoittaa.

4. Matorral

Aivan Fuerteventuran saaren eteläkärjessä, Morro Jablen vilkkaan lomakeskuksen edustalla on kaunis Matorralin ranta, joka sopii erityisesti monipuolisia palveluita arvostavalle rantalomailijalle. Rantabulevardilta löytyy niin ravintoloita, kauppoja kuin aktiviteetteja.

ShutterstockFuerteventuran parhaat rannat
Matorralin ranta on helppo kohde rennolle rantapäivälle, sillä rannan läheisyydestä löytyy monipuoliset palvelut.

Matorralin palmujen reunustama hiekkaranta on noin 12 kilometrin pituinen, ja uimisen ja auringonottamisen lisäksi ranta soveltuu mainiosti myös vesiurheiluun. Rannalta löytyy myös nähtävyyksiä, kuten majakka ja suojeltu Saladar de Jandían suoalue, jolla pääsee tutustumaan alueelle tyypilliseen kasvillisuuteen.

5. Cofete

Luulitko, että Kanarialta löytyy vain aurinkovarjojen täyttämiä turistirantoja? Fuerteventuran Cofete on jopa 12 kilometriä pitkä luonnonranta, jossa ei ole tarjolla matkailijoille suunnattuja palveluja.

Cofetella vierailua varten kannattaa varata kokonainen päivä. Rannalle johtaa paikoittain huonokuntoinen tie, jota on helpointa ajaa maasturilla. Ranta sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Morro Jablen kylästä.

ShutterstockFuerteventuran parhaat rannat
Cofeten luonnonrannalle kannattaa varata kokonainen päivä.

Autiorantaa etsivien lomailijoiden kannattaa huomioida, että aallot ovat Cofeten rannalla erittäin voimakkaita. Vedessä tulee noudattaa varovaisuutta, eikä epävarmojen uimareiden kannata mennä aaltoihin lainkaan.

6. Viejo Rey

Viejo Reyn ranta La Paredin alueella Fuerteventuran lounaisosissa on erityisesti surffaajien suosiossa. Rannan läheisyydestä löytyykin useita surffauskouluja niille lomailijoille, jotka haluavat kokeilla lajia.

ShutterstockFuerteventuran parhaat rannat
Viejo Reyn ranta sijaitsee La Paredin alueella, jossa on myös useita muita rantoja.

Hieman alle kilometrin pituinen ranta on sekoitus vaaleaa ja tummaa rantahiekkaa, ja ranta on monia suosittuja kohteita rauhallisempi. Rantapäivää suunnitellessa on hyvä tietää, että Viejo Reyn rannalla nudismi on sallittua.

7. Caleta de Fuste

Caleta de Fuste on lähellä Fuerteventuran lentokenttää sijaitseva lomakohde, jonka ranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Matala ja hienohiekkainen sopiikin erinomaisesti kaikenikäisille lomailijoille. Lomakeskuksen ranta on noin 800 metriä pitkä. Myös Suomesta tehdään pakettimatkoja Caleta de Fusteen.

Lue myös: Oletko nähnyt Kanarian oudoimman rannan? Täällä loikoilet popcornilta näyttävien korallien päällä

Teksti: Maria Hietala ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.