Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Fuengirolassa – 16 vinkkiä unohtumattomaan perhelomaan

  • Ella Vuolasto
Ella Vuolasto Päivitetty: 18.09.2023
Fuengirolassa viihtyy koko perhe. Tutustu Fuengirolan ja sen lähialueen parhaisiin lapsiystävällisiin aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin!

1. Rantapäivä

Fuengirolan ranta on noin kahdeksan kilometriä pitkä, ja se sopii erinomaisesti lapsille, sillä se on matala ja hiekkaa riittää leikkeihin. Kesäisin rannalla on tarjolla monia erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten pomppulinnoja meren päällä, polkuveneitä ja parasailingia eli varjoliitoa. Rannalla järjestetään myös surffauksen opetusta.

ShutterstockFuengirolan ranta
Fuengirola tarjoaa mainiot puitteet rentoon rantalomaan.

Lasten iloksi rantakadulla saattaa törmätä vihreisiin papukaijoihin, jotka lentävät palmujen oksilla. Rantakadulla on kesäaikaan myös useita jäätelökioskeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Aqua Mijas -vesipuisto

Aqua Mijas on suosittu kohde perheille, ja siellä on erilaisia vesiliukumäkiä ja allasalueita kaikenikäisille. Alueen ravintolapalvelut varmistavat, ettei nälkä pääse yllättämään kesken päivän.

ShutterstockVesipuisto AquaMijas Fuengirolassa
Aqua Mijasissa on rentoutumista varten myös aurinkotuoleja, varjopaikkoja ja porealtaita.

Vesipuisto on avoinna huhtikuun lopusta syyskuun puoliväliin. Aukioloajat ja hinnat voivat vaihdella sesongin mukaan, joten on hyvä tarkistaa ne etukäteen virallisilta verkkosivuilta ennen vierailua. 

3. Sohailin linna

Sohailin linna on Fuengirolan symbolina tunnettu historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kukkulan päällä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Linna on peräisin 900-luvulta, ja se on ollut osa Andalusian rikasta historiaa. 

ShutterstockSohailin linna Fuengirolassa
Castillo de Sohail on Fuengirolan tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Nykyään linnaan pääsee tutustumaan maksuttomasti ja sen piha-alueella järjestetään erilaisia tapahtumia koko perheelle, kuten konsertteja. Sohailin linnaan pääsee rantakatu Paseo Maritimoa pitkin, ja keskustasta linnalle kävelee noin 15 minuuttia.

4. Miramar-ostoskeskus

Miramar-ostoskeskus on helppo kohde perhelomaan, ja se tarjoaa vaihtelua aurinkoisiin rantapäiviin. Ostoskeskus on moderni ja monipuolinen ostosparatiisi, jossa on myös elokuvateatteri ja monipuolisesti ruokapaikkoja. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockOstoskeskus Miramar Fuengirolassa
Ostoskeskus Miramariin kävelee Fuengirolan keskustasta vajaa puoli tuntia.

Miramarista löytyy lisäksi lasten leikkipaikka. Hurjapäät voivat ottaa ajotaidoista mittaa ostoskeskuksen katolla sijaitsevalla karting-radalla.

5. Sould Park -huvipuisto

Fuengirolan sataman läheisyydessä sijaitseva Sould Park on viihtyisä huvipuisto perheen pienimmille. Puisto on täynnä erilaisia huvipuistolaitteita, pelejä ja viihdettä, jotka takaavat perhelomalle riemukkaita hetkiä.

ShutterstockHuvipuisto Sould Park Fuengirolan satamassa
Parhaiten pienen huvipuiston menossa viihtyvät 3–10-vuotiaat lapset.

Sould Park avaa ovensa espanjalaisittain vasta alkuillasta ja laitteet ovat avoinna aamuyöhön asti. Myös Miramar-ostoskeskuksen yhteydestä löytyy pieni Sould Park -huvipuistoalue.

6. Markkinat tiistaisin ja lauantaisin

Fuengirolan tori on eläväinen paikka, joka avautuu tiistaisin ja lauantaisin. Tiistaisin markkinoilta löytää tuoreita kasviksia, hedelmiä ja muita paikallisia herkkuja sekä käsitöitä.

ShutterstockFuengirolan markkinat
Fuengirolan markkina-alueelle kuljetaan näyttävästä portista.

Lauantaisin torilla pidetään kirpputori. Markkinat ovat myös mainio paikka nauttia paikallisesta tunnelmasta perheen kesken.

7. Mijasin kylä

Mijasin kylä, eli Mijas Pueblo, on viehättävä valkoinen kylä, joka sijaitsee vuorten ympäröimänä. Täällä voi kävellä kapeilla kujilla, ihailla perinteisiä andalusialaisia taloja ja nauttia upeista näköaloista.

IstockphotoMijas, Espanja
Idyllinen Mijasin kylä on todella kaunis vierailukohde.

Vuoristokylään pääsee Fuengirolan keskustasta kätevästi bussin kyydissä tai vaihtoehtoisesti Mijasin kylään voi myös reippailla helppokulkuista patikointireittiä pitkin. Reitin kulkeminen onnistuu lastenvaunujen kanssa, mutta on paikoin melko jyrkkää ylämäkeä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Lukuisat leikkipuistot

Fuengirolan lukuisat leikkipuistot erottuvat värikkäiden aitaustensa ansiosta ja tarjoavat lapsille iloisen ympäristön hauskanpitoon. Suurimmista puistoista mainittakoon esimerkiksi Parque del Poniente, jonka erikoisuutena on kookas laiva, jossa lapset voivat kiipeillä ja leikkiä.

ShutterstockLeikkipaikka Fuengirolan rannalla
Myös Fuengirolan rannalta löytyy useita leikkipaikkoja lapsille.

Fuengirolassa on myös useita sisäleikkipuistoja, kuten Kiddo Lounge, jotka tarjoavat vaihtoehdon huonon sään sattuessa. Sisäleikkipuistoista löytyy usein monipuolisesti aktiviteetteja, kuten trampoliineja.

9. Ravintolaelämykset lasten kanssa

Fuengirolasta löytyy runsaasti ravintolaelämyksiä koko perheelle. Kaikissa ravintoloissa lapset otetaan ilolla vastaan, ja useimmissa on lapsille syöttötuoleja. Täällä voi nauttia niin perinteisistä espanjalaisista ruoista kuin monien kansainvälisten keittiöiden mauista, ja esimerkiksi Sukiyaki-sushibuffetissa lapset saavat ihastella robotteja, jotka kuljettavat ruoat pöytään.

IstockphotoEspanjassa syödään tapaksia
Espanjalaiset tapakset maistuvat koko perheelle.

Espanjassa ruokailuajat poikkeavat merkittävästi Suomesta, ja monet ravintolat sulkeutuvat noin klo 16–19 välillä. Fuengirolassa on kuitenkin huomioitu pohjoismaiset matkailijat, ja siellä on useita ravintoloita, jotka palvelevat myös suomalaisille tuttuun illallisaikaan, mikä on erityisen kätevää perheille, joilla on pieniä lapsia mukana.

10. Fuengirola Adventure Golf

Fuengirola Adventure Golfissa perheet voivat nauttia ulkoilma-aktiviteetista minigolfin parissa. Minigolfradan ympäristö on kaunis teemapuisto, josta löytyy hauskoja vesiesteitä, joiden vuoksi paikan golfpallot ovat suunniteltu kelluviksi.

Aikuiselta tämä hupi maksaa 10,50 euroa ja alle 16-vuotiaan lapsen peli kahdeksan euroa. Alueella toimii myös The Golfshak Bar, josta saa ostettua burgereita, pizzaa, salaatteja ja muuta purtavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

11. Veneretki Fuengirolan satamasta Benalmadenaan

Veneretki Fuengirolan satamasta Benalmadenaan tarjoaa mahtavan mahdollisuuden tutustua Aurinkorannikon upeisiin maisemiin mereltä käsin. Tämä perheille sopiva retki antaa matkustajille tilaisuuden rentoutua ja nauttia merellisestä tunnelmasta.

Flickr/Terry WhaleboneBenalmadenan Puerto Marina
Veneretki vie Benalmadenan satamaan eli Puerto Marinaan, joka on viihtyisä retkikohde.

Yksi tämän retken upeista puolista on mahdollisuus nähdä delfiinejä, sillä alueen vesillä asustelee useita delfiinilajeja, jotka saattavat aika ajoin tehdä vierailuja veneen lähistölle.

12. Feria de Fuengirola

Lokakuussa järjestettävät Fuengirolan feriat, Feria de Fuengirola, ovat perinteiset vuosittaiset juhlat, jotka alkavat suurella ilotulituksella. Tapahtuma on merkittävä koko rannikolla ja se järjestetään torialueella Fuengirolan ja Los Bolichesin välillä.

Ella VuolastoFuengirola feria
Fuengirolan ferioilla torialue täyttyy värikkäistä huvipuistolaitteista.

Ferioilla on paljon tarjottavaa perheille, huvipuistolaitteiden lisäksi alueella on runsaasti erilaisia ruoka- ja juomakojuja. Lapset innostuvat myös flamencotanssiesityksistä. Paikalliset ja vierailijat pukeutuvat usein perinteisiin espanjalaisiin vaatteisiin.

13. Castillo de Colomares, Benalmadena

Castillo de Colomares Benalmadenassa, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Fuengirolasta, on mielenkiintoinen vierailukohde, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Espanjan historiaan ja arkkitehtuuriin.

ShutterstockCastillo de Colomares, Espanja
Näyttävä linna sijaitsee aivan Fuengirolan lähistöllä.

Linna rakennettiin vasta viime vuosisadalla, mutta sen arkkitehtuuri ja sisustus heijastelevat Espanjan monisävyistä menneisyyttä. Satulinnamainen ympäristö viehättää myös perheen pienimpiä.

14. Teleferico-kaapelivaunurata, Benalmadena

Benalmadenan Teleferico-kaapelivaunurata tarjoaa upeita maisemia ja elämyksiä koko perheelle. Kokoontaitettavat lastenvaunut voi ottaa mukaan. Kaapelivaunu vie 770 metriä korkealle Monte Calamorro -vuorelle, josta avautuu henkeäsalpaava näkymä Aurinkorannikon maisemaan.

Shutterstock
Vaunun kyydissä voi nousta ihailemaan maisemia kaupungille ylle.

Jo matka ylös on seikkailu koko perheelle. Liput kannattaa ostaa etukäteen edullisempaan hintaan kuin paikan päältä. Ylhäällä voi nauttia mukavasta retkipäivästä esimerkiksi patikoinnin merkeissä. 

15. Aventura Amazonia -seikkailupuisto Marbellassa

Aventura Amazonia on Andalusian suurin seikkailupuisto ja se sijaitsee Marbellassa, noin 20 kilometriä Fuengirolasta. Seikkailupuisto tarjoaa jännittäviä aktiviteetteja koko perheelle.

Puisto on kauniin luonnon ympäröimä ja tarjoaa mahdollisuuden seikkailuihin niin maan päällä kuin korkeuksissakin. Siellä voi kokea muun muassa köysirataseikkailuja, tasapainoratoja ja vaijeriliukuja.

16. Retki Gibraltarille

Päiväreissu Isolle-Britannialle kuuluvalle Gibraltarille on mukava seikkailu koko perheelle. Vuokraa auto tai lähde järjestetylle retkelle Fuengirolasta, josta matkustaa noin 1,5 tunnissa Gibraltarille.

Flickr / Kacper GuniaGibraltar, Iso-Britannia
Veikeät apinat ovat todellinen nähtävyys Gibraltarilla.

Pääkohde on Gibraltarinvuorella, jossa villit berberiapinat elävät vapaana. Gibraltarilla voi myös vierailla upeassa St. Michaelin tippukiviluolassa.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Fuengirolaan

Ella on freelancer-kirjoittaja, jolle matkailu on intohimo ja elämäntapa.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja