Kuva: Flickr/D-Stanley
Gibraltar

Apinoita ja tippukiviluolia – katso 25 kuvaa kiehtovasta Gibraltarista

Isolle-Briannialle kuuluva Gibraltar sijaitsee Etelä-Espanjan rannikolla Atlantin ja Välimeren välissä. Katso kuvat kiehtovasta Gibraltarista!

Alue Euroopan ja Afrikan rajalla

Gibraltar on erikoislaatuinen kappale Isoa-Britanniaa keskellä Espanjan rannikkoa. Hurmaava englantilaistyylinen kaupunki sekä Gibraltarinvuorelta avatuvat maisemat tekevät vaikutukset.

Värikäs historia näkyy joka puolella Gibraltaria. Vuodesta 1713 lähtien alue on kuulunut Britanniaan, mutta sitä ennen Gibraltaria ovat hallinneet niin maurit kuin espanjalaisetkin.

1. Gibraltarinvuori on alueen maamerkki

Kalkkikivinen Gibraltarinvuori erottuu jo kaukaa niemenkärkeä lähestyttäessä. 426 metriä korkea vuori on täynnä sotilaskäyttöön rakennettuja luolia ja tunneleita. Vuorelta avautuvat hulppeat näkymät yli Gibraltarinlahden ja -salmen. Selkeällä säällä yli aina Afrikkaan asti.

Suurin osa vuoresta on luonnonsuojelualuetta, ja ylös mutkittelevia teitä pitkin pääsee ainoastaan järjestetyillä kiertoajeluilla, jalan tai kaapelihissillä.

2. Europa Point on alueen eteläisin kohta

Gibraltarin eteläisin kärki on nimeltään Europa Point. Sen kolme rakennusta ovat Ibrahim-al-Ibrahim-moskeija, roomalaiskatolinen Shrine of Our Lady of Europe -pyhättö sekä Europa Pointin tunnusmerkki, 1800-luvulla rakennettu punavalkoinen majakka.

3. Gibraltarin kuuluisat apinat

Gibraltar on tunnettu apinoistaan, jotka ovat ainoat Euroopassa villinä elävät apinat. Vuorella kannattaa pitää laukut kiinni ja ruoat piilossa, sillä ihmisiin tottuneilla apinoilla on taskuvarkaiden maine.

4. Tippukiviluola vuoren uumenissa

Gibraltarinvuorella sijaitsee myös St. Michaelin tippukiviluola. Valaistun luolan valtavat kivipylväät tekevät vaikutuksen.

5. Lentoliikenne katkaisee muun liikenteen

Gibraltarilla on oma lentokenttä, josta on lentoyhteyksiä lähinnä emämaahan Isoon-Britanniaan. Kiitorata kulkee Gibraltarin ja Espanjan väliseltä rajalta Gibraltarin kaupunkiin johtavan tien läpi, joten kaikki liikenne pysähtyy aina lennon saapuessa tai lähtiessä.

6. Pikku-Britannia keskellä Espanjaa

Gibraltar on kuin pala Britanniaa keskellä Espanjan rannikkoa. Emämaasta muistuttavat muun muassa punaiset puhelinkopit sekä brittihenkiset pubit.

Teksti: Anni Moilanen
Kuvat: Flickr/D-Stanley, Getty Images

Päivitetty: 5.4.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 votes, average: 4,21 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia