Hyppää sisältöön

Vau! Miten New Yorkin isoimmalle lentokentälle ilmestyi kattouima-allas, joka on kuin suoraan Rivieralta?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.04.2019
New Yorkin puhutuin uima-allas on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

TWA Hotelin uima-allas on New Yorkin erikoisin

Yksi New Yorkin puhutuimmista uutuuksista on John F. Kennedy -lentokentän TWA Flight Centerin hotellihanke. Pitkään hylättynä seissyt terminaalirakennus on kunnostettu hotelliksi, joka on avoinna vieraille 15. toukokuuta 2019 lähtien.

Maailman kauneimpiin terminaaleihin lukeutuvan TWA:n on suunnitellut suomalais-amerikkalainen arkkitehti Eero Saarinen. Yhdysvalloista löytyy muitakin Saarisen töitä kuten maailman korkein kaari Gateway Arch.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo itse rakennus kiinnostaa sekä paikallisia että matkailijoita – onhan se yksi Yhdysvaltojen kansallisista historiallisista maamerkeistä. Arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneille se on ehdoton vierailukohde tulevilla matkoilla New Yorkiin.

Hotellin hauskin ominaisuus on kuitenkin kattouima-allas, joka on suunniteltu rakennuksen reunalle. Altaasta avautuu suora näkymä 4L/22R -kiitoradalle, joka on yksi lentokentän vilkkaimmista. JFK:n kenttä on puolestaan matkustajaluvuiltaan Yhdysvaltojen viidenneksi suurin.

Uima-allas tulee olemaan avoinna ympäri vuoden. New Yorkin sääolosuhteet huomioon ottaen se muuttuu talvikuukausina lämmitetyksi porealtaaksi, jonka vesi on 37-asteista.

Altaan taustalla on hauska tarina. Sen kerrotaan saaneen vaikutteita Ranskan Rivieralla toimivan Hotel du Cap-Eden-Rocin infinity poolista eli äärettömästä uima-altaasta. Kuka olisi arvannut, että lentokenttäoloihin sovellettaisiin rantahotellin puitteita?

Antibesissa sijaitseva Hotel du Cap-Eden-Roc on legendaarisessa maineessa vanhojen kanta-asiakkaidensa takia. Muun muassa F. Scott Fitzgerald ja Ernest Hemingway viihtyivät hotellissa 1920-luvulla, ja sitä on käytetty Yö on hellä -romaanissa esiintyvän hotellin esikuvana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TWA Hotelin allasbaarin ja näköalaterassin toiminnasta vastaa Yhdysvalloissa ja Chilessä useita ravintoloita pyörittävä Gerber Group. Allasbaarin alue on avoinna myös muille kuin hotellin omille vieraille varauksen tekemällä.

Kiitoratamaisemilla varustetut uima-altaat ovat harvinaisia. Lentokenttäallas löytyy kuitenkin ainakin Dominikaanisesta tasavallasta Punta Canan lentokentän VIP-loungesta, jonne pääsee kohtuullista pääsymaksua vastaan.

Lue myös: New Yorkin hotellit – seitsemän vinkkiä eri budjeteille

Lähde: TWA Hotel
Kuva: MCR

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja