Hyppää sisältöön

Kuinka monta tunnet? 10 legendaarista hotellia, joissa haluat yöpyä salaperäisen menneisyyden takia

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 21.02.2024
Maailman legendaarisimpien hotellien takana on aina tarina.

1. Ritz, Pariisi

Kaikista Pariisin luksushotelleista tunnetuin on Ritz. Jo Ernest Hemingway totesi, että ainoa syy olla majoittumatta Ritzissä on se, ettei siihen ole varaa.

Vuonna 1898 avattu hotelli joutui toisen maailmansodan aikana saksalaisten valtaamaksi, ja sitä käytettiin Luftwaffen päämajana. Tarun mukaan Hemingway tilasi baarissa kaikille samppanjaa joukkojen vetäydyttyä. Baari on tänäkin päivänä nimetty kirjailijan mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. The Plaza, New York

New Yorkissa on lukuisia legendaarisia hotelleja kuten Waldorf Astoria salaisine juna-asemineen. Tunnetuimman hotellin tittelin vie kuitenkin The Plaza.

Keskuspuiston kupeessa sijaitsevasta luksushotellista on lukemattomia viittauksia populaarikulttuurissa. Muistatko vielä esimerkiksi 90-luvun elokuvan Yksin kotona 2 – Eksynyt New Yorkissa? Matkailijoiden iloksi hotellissa voivat vierailla nekin, joiden budjetti ei riitä ökyhintaiseen majoitukseen.

3. Hotel Nacional de Cuba, Havanna

Jos haluat Kuubassa sekä luksusta että menneiden aikojen hämäräperäistä tunnelmaa, valitse Havannan kuuluisin hotelli Hotel Nacional de Cuba. Mafiakytköksistään tunnetussa rantahotellissa pidettiin vuonna 1946 Italian ja Yhdysvaltojen mafiakokous, joka on ikuistettu elokuvaan Kummisetä osa II.

Lue lisää: Tämä luksushotelli oli ennen mafian leikkikenttä – salamyhkäinen historia näkyy yhä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Sofitel Legend Metropole, Hanoi

Tänä päivänä Hanoin Sofitel Legend Metropole on rauhallinen, ranskalaistyylinen luksushotelli, mutta Vietnamin sodan aikana ulkomaalaiset merkkihenkilöt piileksivät sen kellarissa pommi-iskuilta suojassa. Hotellivieraat pääsevät edelleen tutustumaan maanalaisiin pommisuojiin, joissa esimerkiksi näyttelijä Jane Fonda ja laulaja Joan Baez majoittuivat sodanaikaisten protestiensa aikana.

5. Watergate Hotel, Washington D.C.

Watergate-skandaalin kotipaikka Watergate Hotel toimii yhä tänäkin päivänä Yhdysvaltojen pääkaupungissa. Vuonna 1972 hotellihuoneesta 214 alkoi tietovuoto, joka johti lopulta presidentti Richard Nixonin eroon. Hotellissa voi majoittua Scandal Suite -sviitissä, jonne on kerätty lehtileikkeitä skandaalista.

6. Claridge’s, Lontoo

Lontoossa ei ole pulaa klassisista luksushotelleista, mutta jos haluat todella legendaarista glamouria, valitse Claridge’s. Hienostuneessa Mayfairissa sijaitsevasta hotellista tuli 1900-luvun alkupuolella monien valtansa menettäneiden kuninkaallisten väliaikainen koti. Toisen maailmansodan loppupuolella myös Winston Churchill muutti väliaikaisesti Claridge’siin asumaan.

7. Hotel du Cap-Eden-Roc, Antibes

Etelä-Ranskan Antibesissa sijaitseva Hotel du Cap-Eden-Roc oli aikoinaan hulppea kesähuvila, joka muutettiin hotelliksi vuonna 1889. Hotelli oli aikansa kulttuuriväen kuten Ernest Hemingwayn ja Marc Chagallin suosiossa. F. Scott Fitzgeraldin romaanissa Yö on hellä hotelli esitetään nimellä Hôtel des Étrangers. Paikalliset ja vakioasiakkaat viittaavat rantahotelliin lyhyemmällä lempinimellä Hotel du Cap.

8. Raffles, Singapore

Singaporen kuuluisa Raffles-hotelli on tuttu myös monille sellaisille matkailijoille, jotka eivät ole siellä ikinä majoittuneet. Hotellin baarissa poikkeaminen on klassinen ohjelmanumero Singaporen-loman aikana – kiitos siellä kehitellyn Singapore Sling -drinkin. Baarissa viihtyivät myös kirjailijat Somerset Maugham ja Rudyard Kipling.

Uskomattoman legendan mukaan vuonna 1902 viimeinen Singaporessa pyydystetty tiikeri hiipi hotelliin, jossa se ammuttiin Bar & Billiard Roomissa.

Lue lisää: Maailman kuuluisimman cocktailin tarina – täällä syntyi Singapore Sling

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

9. Beverly Hills Hotel, Los Angeles

Herkullisen värinen Beverly Hills Hotel on kuin pinkki keidas Sunset Boulevardin varrella. Vuonna 1912 avattu hotelli on vilahtanut useammassa elokuvassa sekä esimerkiksi Eaglesin Hotel California -levyn kannessa. Lukemattomat Hollywoodin supertähdet kuten Marilyn Monroe ja Elizabeth Taylor ovat yöpyneet Beverly Hills Hotelissa, ja sen ravintola Polo Lounge on edelleen suosittu näyttäytymispaikka.

10. La Mamounia, Marrakech

Trendikkään Marrakechin valokuvatuimpia hotelleja on ihastuttava La Mamounia. Nykypäivän Instagram-hitillä on pitkä historia jo 1920-luvulta saakka. Lukuisten Hollywood-tähtien lisäksi hotellissa ovat yöpyneet myös Charlie Chaplinin kaltaiset legendat. Winston Churchill kutsui La Mamouniaa yhdeksi maailman kauneimmista paikoista, ja hotellissa onkin poliitikon mukaan nimetty baari sekä sviitti.

Jos lomabudjetti ei salli majoitusta ylellisessä La Mamouniassa, voi hotellissa vierailla vaikka syömässä tai spa-hoidoissa.

</script

Lähde: Travel + Leisure, Fodor’s

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja