Kuva: Denver International Airport
Maailman upeimmat ja erikoisimmat lentokentät

Tältä näyttävät maailman 10 kauneinta lentokenttää – kuinka monelle olet matkustanut?

Missä maailman lentokentillä terminaalirakennuskin on nähtävyys? Katso kymmenen esimerkkiä.

1. TWA Flight Center, New York, Yhdysvallat

John F. Kennedyn lentokentällä New Yorkissa sijaitseva TWA Flight Center ei enää ole käytössä terminaalina, mutta sitä ei voi ohittaa maailman kauneimpien lentokenttärakennusten listalla. Suomalaisarkkitehti Eero Saarisen suunnittelema rakennus on aukeamassa hotellina vuoden 2019 aikana.

2. Menara, Marrakech, Marokko

Marokon suosituimmassa matkakohteessa Marrakechissa sijaitsevalla Menaran lentokentällä on käytetty perinteisen islamilaisen arkkitehtuurin ominaisuuksia. Täällä on pakko kaivaa kamera esiin!

3. Bilbao, Espanja

Pohjois-Espanjan Baskimaassa sijaitsevan Bilbaon lentokentän terminaalirakennuksen on suunnitellut espanjalaisarkkitehti Santiago Calatrava, jonka kuuluisin työ on Valencian upea tieteiden ja taiteiden keskus. Kiinnitä huomiota erityisesti kattoon ja ikkunoihin.

3. Changi, Singapore

Vuodesta toiseen maailman parhaaksi lentokentäksi valittu Changi on Singaporen ylpeys. Vesi- ja viherelementit tekevät terminaalirakennuksesta erityisen viihtyisän.

5. Queen Tamar, Mestia, Georgia

Takuulla yksi maailman erikoisimmista lentokenttäterminaaleista löytyy Georgiasta. Queen Tamarin lentokenttä on persoonallinen, L-kirjaimen muotoinen rakennus.

6. Incheon, Soul, Etelä-Korea

Soulissa Incheonin lentokentän aaltoilevat muodot ihastuttavat matkailijaa. Terminaalin suunnitelleet arkkitehdit halusivat yhdistää perinteistä korealaista rakennustyyliä ja modernia arkkitehtuuria.

7. Denver, Yhdysvallat

Coloradon osavaltio Yhdysvalloissa tunnetaan Kalliovuorista, ja Denverin kansainvälisen lentokentän erikoiset valkoiset tornit symboloivat vuoria. Tiesitkö, että lentokenttään liittyy omituisia salaliittoteorioita?

8. Pulkovo, Pietari, Venäjä

Pietarissa sijaitseva Pulkovon lentokenttä on paikoin kuin taideteos. Terminaalirakennus on päässyt mukaan maailman kauneimpia lentokenttiä esittelevään kirjaan The Art of The Airport.

9. Chhatrapati Sivaji, Mumbai, Intia

Mumbain kansainvälisellä lentokentällä kannattaa pysähtyä ihailemaan näyttävää arkkitehtuuria. Katse kohti kattoa!

10. Lleida-Alguaire, Espanja

Toinen erikoinen espanjalaisterminaali löytyy Lleida-Alguairen lentokentältä. Värikäs rakennus kiitoratoineen sijaitsee noin 170 kilometrin päässä Barcelonasta.

Lue myös: Näille 10 lentokentälle laskeutuminen on upea näky – katso kuvat

Lähde: The Telegraph
Kuvat: Denver International Airport, Instagram

Päivitetty: 10.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 2,60 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia