Hyppää sisältöön

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 25.09.2016
Helsinki-Vantaan lentoasemalla huolehditaan matkustajista hyvin monipuolisesti. Katso, mitkä kaikki erikoiset palvelut takaavat mahdollisimman sujuvan matkan.

1. Parturi ja kampaamo

Jäikö kampaus viimeistelemättä ennen matkaa ja lentoasemalla onkin yllättäen luppoaikaa? Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsee paitsi parturi-kampaamo myös pelkästään miehille tarkoitettu parturi, missä hiukset voi käydä leikkauttamassa matkakuntoon.

WTC:n yhdyskäytävällä sijaitseva Salon Fly Hair palvelee sekä miehiä että naisia maanantaista perjantaihin, joten hiusten leikkaaminen tai vaikkapa kampauksen teko juuri ennen matkaa onnistuu lentoasemalla vaivatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miehiä palvelevalla M Roomilla on liike terminaali 2:n saapumisaulassa, jossa miesasiakkaat voivat vain kävellä sisään hiustenleikkuuseen tai vaikkapa parran trimmaukseen. Konsepti toimii parturiketjun muiden liikkeiden tavoin eli parturiin voi poiketa ilman ajanvarausta.

2. Defibrillaattori

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kolme maallikkokäyttöön tarkoitettua defibrillaattoria eli AED-laitetta. Näiden laitteiden avulla kuka tahansa matkustaja voi elvyttää sydänpysähdyspotilaan.

Lentoaseman defibrillaattorit ovat puoliautomaattisia ja ne ohjaavat käyttäjää ääni-, kuva- ja valo-ohjeiden avulla. Yksi laite sijaitsee ennen turvatarkastusta terminaalien välisellä yhdyskäytävällä ja kaksi muuta laitetta ovat porttialueella.

3. Sauna

Jos kaipaat virkistystä matkapäivän aikana, suuntaa suomalaiseen saunaan. Helsinki-Vantaan oma sauna sijaitsee Finnairin Premium-loungessa lähtöporttien 36 ja 37 välissä.

Sauna on tarkoitettu loungen asiakkaille. Loungeen pääsee Finnairin Plus Platinum- ja Gold-korteilla sekä Oneworldin Emerald-kortilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Sähköiset palvelut

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi suoriutua lähes kaikista lentomatkustuksen tarkastuksista täysin sähköisesti?

Lähtöselvitysautomaatit, automatisoidut bag drop -tiskit, turvatarkastuksen sähköinen lipuntarkastus, automatisoitu passintarkastus ja sähköisen tarkastuskortin tarkastusportti takaavat nopean koneeseennousun.

5. Matkatavaroiden kantopalvelu

Jos matkustat Helsinki-Vantaan kautta valtavan matkatavaramäärän kautta etkä pysty itse kantamaan matkatavaroitasi, on lentoasemalla mahdollista tilata matkatavaroiden kantopalvelu. Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkatavaroiden kantopalvelusta huolehtii Ab BMCM Special Services Oy.

>> Lue myös: Tiesitkö? Kaiken tämän voit tehdä Helsinki-Vantaalla täysin ilmaiseksi

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Finnair

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokoneen ovi

Voiko lentokoneen ovi avautua kesken lennon? Ammattilainen kertoo, pitääkö kauhukuvaa pelätä

Yksin jätetty matkalaukku

Lentokentällä hylättynä seisova matkalaukku on kylmäävä näky – näin tilanteessa toimitaan

Mitä ovat lentokoneen spoilerit?

Tätä outoa näkyä sinäkin olet ihmetellyt lentokoneen ikkunasta – miksi siivestä aukeaa ilmassa huojuvia luukkuja?

Miksi lentokoneissa on pyöreäkulmaiset ikkunat?

Tiesitkö syyn? Tämän takia lentokoneissa on pyöreät ikkunat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja