Hyppää sisältöön

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
  • Maria Hietala
Inka Khanji, Maria Hietala Päivitetty: 14.05.2024
Helsinki-Vantaan lentoasemalta löytyy erikoisiakin palveluja – katso mitä kaikkea voit hyödyntää seuraavalla matkalla.

1. Parturi-kampaamo

Jäikö kampaus viimeistelemättä ennen matkaa ja lentoasemalla onkin yllättäen luppoaikaa? Aivan Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin kupeessa sijaitsee parturi-kampaamo, missä hiukset voi käydä leikkauttamassa matkakuntoon.

Avia Pilot -talon ensimmäisessä kerroksessa toimiva Salon Fly Hair palvelee sekä miehiä että naisia. Parturi-kampaamo on avoinna maanantaista perjantaihin tai sopimuksen mukaan, joten hiusten leikkaaminen tai kampauksen teko juuri ennen matkaa onnistuu lentoasemalla vaivatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Sauna

Jos kaipaat virkistystä matkapäivän aikana, on Helsinki-Vantaalla mahdollista suunnata suomalaiseen saunaan – ainakin jos taskusta löytyy tietty kanta-asiakkuus. Helsinki-Vantaan sauna sijaitsee Finnair Platinum Wing -loungessa, joka ei nimittäin aukene kenelle tahansa edes maksua vastaan.

Loungeen pääsevät vain Finnair Plus Platinum Lumo- ja Platinum-jäsenet sekä Oneworld Emerald-jäsenet, kun heidän lentonsa lähtee non-Schengen-puolelta ja on Oneworld-yhtiön liikennöimä. 

Inka KhanjiHelsinki-Vantaan sauna
Helsinki-Vantaan sauna ei ole avoinna kaikille.

Saunomaan pääsee 2–3 henkilöä kerrallaan. Loungessa on myös mukavat suihkutilat pesutuotteineen ja pyyhkeineen. Lounge sijaitsee lähtöportilla 52.

>> Lue myös: Esittelyssä Helsinki-Vantaan lentokenttälounget

3. Uniputket ja restpodit

Helsinki-Vantaan majoitustarjonta ei rajoitu vain hotellihuoneisiin. Jos kaipaat lepoa, mutta et halua maksaa lentokenttähotellista muutaman tunnin takia, voit kokeilla esimerkiksi Helsinki-Vantaan Glo-hotellin yhteydessä toimivia restpodeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Restpodit ovat vajaan neljän neliön kokoisia tiloja, joissa on petipaikka 1–2 henkilölle. Tilan oven saa lukittua ja lasiseinän pimennettyä yksityisyyden suojaksi. Restpodin voi varata haluamakseen ajaksi: hinnat alkavat 40 eurosta neljää tuntia kohden.

Plaza Premium Loungesta voi puolestaan varata GoSleep-uniputken 2, 5 tai 10 tunnin ajaksi. Putkissa onnistuu siis sekä nopeat nokoset että täydet yöunet. Hinnat alkavat 26 eurosta kahden tunnin oleskelua kohden.

4. Lemmikkien käymälä

Yhä useampi lähtee nykyään reissuun lemmikin kanssa. Helsinki-Vantaalta löytyy kaksi koirien käymälää, joissa karvaiset matkalaiset pääsevät tekemään tarpeensa ennen lentoa tai heti lennon jälkeen.

Sisätiloissa sijaitseva käymälä on Non-Schengen-alueella portilla 51. Sitä pääsevät käyttämään matkustajat, joiden lento lähtee porteilta 40–60.

FinaviaLemmikkien käymälä Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Lemmikit pääsevät omiin wc-tiloihin tekemään tarpeensa.

Toinen käymälöistä sijaitsee ulkona tuloaulan edustalla. Löydät paikan suuntaamalla bussilaiturille numero 18.  

5. Relove: second hand -muotia lentoasemalla

Avautuessaan Helsinki-Vantaalla keväällä 2023 Relove teki historiaa: se oli maailman ensimmäinen lentoasemalla sijaitseva second hand -konseptiliike. Relovessa voi sekä ostaa että myydä laadukkaita second hand -tuotteita, joiden joukossa on myös luksusmerkkejä.

Helsingissä ja Tampereella sijaitsevista myymälöistä ja kahviloista tuttu kotimainen perheyritys Relove löytyy Schengen-alueelta porteilta 21–22. Myös lentoasemalla on vaatteita ja asusteita myyvän liikkeen lisäksi kahvila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Matkatavaroiden kantopalvelu

Jos matkustat Helsinki-Vantaan kautta valtavan matkatavaramäärän kanssa etkä pysty itse kantamaan kaikkia laukkuja, on lentoasemalla mahdollista tilata matkatavaroiden kantopalvelu. Palvelua kannattaa hyödyntää esimerkiksi tilanteissa, joissa muutetaan toiseen maahan tai yksi vanhempi matkustaa useamman lapsen kanssa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkatavaroiden kantopalvelusta huolehtii Ab BMCM Special Services Oy.

7. Kirjanvaihtopiste

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi napata mukaan matkalukemista ilmaiselta kirjanvaihtopisteeltä? Jätä jo lukemasi vanha kirja seuraavaa matkailijaa varten ja poimi itsellesi tuoretta lukemista. Book Swap sijaitsee portilla 12.

>> Lue myös: Tiesitkö? Kaiken tämän voit tehdä Helsinki-Vantaalla täysin ilmaiseksi

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja