Hyppää sisältöön

Olisitko arvannut? Tämän legendaarisen hotellin alla on salainen juna-asema

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 21.09.2016
New Yorkin Waldorf Astoria -hotelli ei ole maan presidenttien suosiossa sattumalta.

Tarkkaan varjeltu salaisuus

New Yorkin tunnetuimpiin hotelleihin kuuluva Waldorf Astoria -luksushotelli on nimekkäiden julkimoiden suosikkimajapaikka. Hotellissa ovat myös yöpyneet kaikki maan presidentit 1920-luvulta lähtien aina tähän päivään saakka. Se ei kuitenkaan ole sattumaa, sillä luksushotelli on varusteltu erityisesti maan päämiehiä ja -naisia varten, paljastaa yhdysvaltalainen verkkolehti Bloomberg.

Luksushotellin historiaan kätkeytyy lukuisia salaisuuksia – kuten rakennuksen alapuolella sijaitseva salainen juna-asema, josta ei näy maan pinnalla jälkeäkään. Aivan hotellin alapuolelle ulottuva Grand Central Terminal -aseman jatke on säilynyt salaisuutena lähes sadan vuoden ajan, sillä juuri kukaan ei tiedä aseman olemassaolosta. Se ei myöskään näy millään tavalla katutasossa, ellei osaa etsiä juuri oikeita merkkejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mystinen rautatieasema rakennettiin historiallisen hotellin alapuolelle 1930-luvulla, kun silloinen istuva presidentti Franklin Roosevelt halusi liikkua New Yorkin ja Washingtonin välillä huomiota herättämättä. Hotelliin rakennettiin jopa hissi presidentin henkilökohtaista limusiinia varten, jotta sisäänkäynti sujuisi mahdollisimman huomaamattomasti.

Huhujen mukaan asema on edelleen käytössä, ja esimerkiksi matka JFK:n lentoasemalle kestää salaisen rautatien avulla vain seitsemän minuuttia.

Vaikka salaisen aseman jäljet on peitetty tehokkaasti, on todisteita sen olemassaolosta nähtävillä myös katutasossa. Asemalle johtavia kulkureittejä vaihdellaan hotellin sisällä jatkuvasti, mutta yhtä jälkeä on mahdotonta siirtää: limusiinia varten rakennettu valtava hissi pysyy samassa paikassa vuosikymmenestä toiseen.

Hissin jäljet löytyvät 49. kadulta Park ja Lexington Avenueiden välistä, missä voi nähdä hissin uloskäyntiä merkitsevät numerot 101-121.

>> Lue myös: Vau, mikä paikka! New Yorkin kauneimmaksi nimetty aaveasema houkuttelee kävijöitä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Bloomberg
Kuva: Waldorf Astoria

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja