Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Olisitko arvannut? Tämän legendaarisen hotellin alla on salainen juna-asema

Waldorf Astoria artikkelin kuva
Hotellit
New Yorkin Waldorf Astoria -hotelli ei ole maan presidenttien suosiossa sattumalta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 21.09.2016
facebook   whatsapp

Tarkkaan varjeltu salaisuus

New Yorkin tunnetuimpiin hotelleihin kuuluva Waldorf Astoria -luksushotelli on nimekkäiden julkimoiden suosikkimajapaikka. Hotellissa ovat myös yöpyneet kaikki maan presidentit 1920-luvulta lähtien aina tähän päivään saakka. Se ei kuitenkaan ole sattumaa, sillä luksushotelli on varusteltu erityisesti maan päämiehiä ja -naisia varten, paljastaa yhdysvaltalainen verkkolehti Bloomberg.

Luksushotellin historiaan kätkeytyy lukuisia salaisuuksia – kuten rakennuksen alapuolella sijaitseva salainen juna-asema, josta ei näy maan pinnalla jälkeäkään. Aivan hotellin alapuolelle ulottuva Grand Central Terminal -aseman jatke on säilynyt salaisuutena lähes sadan vuoden ajan, sillä juuri kukaan ei tiedä aseman olemassaolosta. Se ei myöskään näy millään tavalla katutasossa, ellei osaa etsiä juuri oikeita merkkejä.

Mystinen rautatieasema rakennettiin historiallisen hotellin alapuolelle 1930-luvulla, kun silloinen istuva presidentti Franklin Roosevelt halusi liikkua New Yorkin ja Washingtonin välillä huomiota herättämättä. Hotelliin rakennettiin jopa hissi presidentin henkilökohtaista limusiinia varten, jotta sisäänkäynti sujuisi mahdollisimman huomaamattomasti.

Huhujen mukaan asema on edelleen käytössä, ja esimerkiksi matka JFK:n lentoasemalle kestää salaisen rautatien avulla vain seitsemän minuuttia.

Vaikka salaisen aseman jäljet on peitetty tehokkaasti, on todisteita sen olemassaolosta nähtävillä myös katutasossa. Asemalle johtavia kulkureittejä vaihdellaan hotellin sisällä jatkuvasti, mutta yhtä jälkeä on mahdotonta siirtää: limusiinia varten rakennettu valtava hissi pysyy samassa paikassa vuosikymmenestä toiseen.

Hissin jäljet löytyvät 49. kadulta Park ja Lexington Avenueiden välistä, missä voi nähdä hissin uloskäyntiä merkitsevät numerot 101-121.

>> Lue myös: Vau, mikä paikka! New Yorkin kauneimmaksi nimetty aaveasema houkuttelee kävijöitä

Lähde: Bloomberg
Kuva: Waldorf Astoria

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.