Kuva: Shutterstock
Autolomailijan Teneriffa

Näin onnistuu autoloma Teneriffalla – lue vinkit mutkaisille teille

Auton vuokraaminen Teneriffalla kannattaa, sillä saari tarjoaa upeita luontoelämyksiä lyhyiden ajomatkojen päässä. Lue vinkit onnistuneeseen autoilulomaan ja tunnista kapeiden teiden vaarat!

Muutamassa tunnissa saaren ympäri

Espanjan Kanariansaarten suurin saari Teneriffa on kätevä autolomakohde, sillä sen kiertää helposti autolla ympäri muutamassa tunnissa. Saari tarjoaa lyhyelläkin ajomatkalla vaihtelevia maisemia, minkä vuoksi auton vuokraaminen voi olla hyvä valinta aktiiviselle lomalaiselle.

Teneriffalla on helppoa vuokrata auto. Sopivan kulkuneuvon voi vuokrata saaren monista autovuokraamoista, ja useimmat Suomessakin tunnetut vuokraamot löytyvät myös Teneriffalta. Autovuokraamojen lisäksi auton voi vuokrata hotellin kautta.

Teneriffalla, kuten muuallakin Espanjassa, riittävät suomalainen ajokortti ja henkilöllisyystodistus. Teneriffalla ajetaan Suomen tavoin oikealla, ja suomalaisten liikennesääntöjen tuntemuksella tulee hyvin toimeen suuremmilla teillä ja kaupungeissa.

Huomaa, että Gran Canarian tapaan myös Teneriffalla on kiellettyä ajaa rantasandaalit jalassa. Vääränlaisista ajojalkineista voi saada sakkoa.

Hyväkuntoiset tiet

Teneriffan tiestö on pääosin moitteettomassa kunnossa, sillä teiden uusimiseen on saatu myös Euroopan unionin rahoitusta. Teneriffaa kiertävät moottoritiet ovat hyväkuntoisia, ja korkeat nopeudet mahdollistavat ripeän matkustamisen.

Teneriffan ajokulttuuri on maltillista, ja suomalaiseen liikennekulttuuriin tottuneen on melko helppo tulla toimeen paikallisessa autovirrassa.

Kuva: Elina VenttolaTeneriffa, Espanja
Retki tulivuori Teidelle on helppo toteuttaa vuokra-autolla.

Moottoriteillä nopeusrajoitus voi olla korkeimmillaan 120 kilometriä tunnissa, muilla suurilla teillä 80–100 kilometriä tunnissa ja kaupunkien alueella 30–50 kilometriä tunnissa.

Varovaisuus kannattaa vuoristoteillä

Autoloman suurimmat vaarat piilevät kapeilla teillä, jotka mutkittelevat mäen rinnettä ylös ja alas. Teneriffalla kannattaa varautua suuriin korkeusvaihteluihin, ja mäkilähdöt on syytä ottaa haltuun ennen matkaa.

Jos lähdet ajamaan sisämaahan, varo kapeita vuoristoteitä. Esimerkiksi matkalla Teide-tulivuorelle tiet voivat olla ajoittain jyrkkiä ja kapeita, ja monesti ne mutkittelevat lähellä rotkon reunaa. Älä säädä musiikkia liian kovalle, sillä vuoristoteiden tiukoissa mutkissa ajavat linja-autot varoittavat vastaantulijoita soittamalla auton äänitorvea ennen jyrkkään mutkaan ajamista.

Vuoristoteillä nopeudet kannattaa pitää alhaisina ja katse tiiviisti tiessä.

>> Lue myös: Tällainen on autolomailijan Espanja – vinkit liikenteeseen ja autonvuokraukseen

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Elina Venttola

Päivitetty: 14.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia