Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä kuusi asiaa on kielletty Kanarialla – yllätytkö säännöistä?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Espanja tunnetaan rennosta elämäntyylistä - olisitko arvannut näiden asioiden olevan kiellettyjä Gran Canarialla?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 05.12.2022
facebook   whatsapp

1. Telttailu ilman lupaa

Useimmat Kanariansaarille suuntaavat matkailijat majoittuvat hotelleissa ja lomakeskuksissa. Vaellus on kuitenkin nousemassa yhä suurempaan suosioon kattavan reittivalikoiman ja suotuisan ilmaston ansiosta. Kannattaa huomioida, että Gran Canarialla on mahdollista telttailla, mutta retkeilyä varten on hankittava erillinen lupa. Tiukka valvonta liittyy kuivan Gran Canarian metsäpaloille alttiisiin mäntymetsiin, jotka ovat kärsineet retkeilijöiden sytyttämistä nuotioista.

Leirintäalueiden ulkopuolella telttaileminen on sallittua vain osana pidempää vaellusta, ja lupa tulee niin ikään hakea etukäteen. Luonnonpaikoissa saa yöpyä vain yhden yön ajan.

2. Alkoholin juominen kaduilla

Isojen juhlien aikaan tämä sääntö unohtuu niin paikallisilta kuin matkailijoiltakin, mutta teoriassa alkoholijuomien nauttiminen kaduilla on Gran Canarialla kielletty. Karnevaalit ja muut fiestat ovat kuitenkin poikkeustapauksia, jolloin asiaan ei juuri puututa edes viranomaisten toimesta. Kun koko saari juhlii, on omien juomien nauttimista mahdotonta kontrolloida.

3. Härkätaisteluja ei nähdä Kanarialla

Espanjan eteläinen Andalusia on perinteisesti ollut härkätaisteluiden kotikenttä, mutta monissa muissa paikoissa kyseenalainen viihde on kielletty lailla. Gran Canarialla härkätaistelut asetettiin pannaan virallisesti vuonna 1991, mutta niitä ei ole nähty saarella sitten 70-luvun jälkeen.

4. Rannalla nukkuminen

Metsissä telttailun lisäksi myöskään rannalla ei voi nukkua teltassa tai tehdä leiriä. Älä siis leiriydy rantahiekalle koko yöksi, vaikka rantabileet venyisivätkin liian pitkiksi tai haaveilisit auringonnousun todistamisesta herätessä. Lähimpänä rantoja sijaitsevat leirintäalueet löytyvät läheltä Vargasin ja Tauron rantoja.

5. Vääränlaiset jalkineet autoillessa

Koska Kanarialla liikutaan usein varvassandaaleissa, löytyy autoistakin sandaalijalkaisia kuljettajia. Poliisin puuttuminen kuljettajan jalkineisiin on harvinaista, mutta lakiin on kirjattu määritelmä autoiluun sopivista kengistä. Kuljettaja ei lain mukaan saa ohjata autoa jalkineissa, jotka häiritsevät jalan vapaata liikkumista polkimilla. Jos vuokraat auton, varaa mukaan tukevat kengät turvallisuussyistä.

6. Koirien vieminen rannalle

Matkailijoiden tulee harvemmin mietittyä lemmikkieläimiin liittyviä lakeja lomakohteissa. Gran Canarian rannoilla voi kuitenkin huomioida, ettei koiria juuri näy paikallisten seurueissa. Tämä selittyy tiukoilla säännöillä, jotka kieltävät koirien rantaleikit. Lemmikit sallitaan vain muutamalle rannalle koko saarella.

>> Lue lisää vinkkejä Gran Canarialle Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Gran Canaria Info
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (12) Jätä kommentti

 1. Lemmikit sallitaan vain muutamalle rannalle koko saarella. Olisikohan tämän voinut mainita että mitkä rannat ovat sallittuja?


 2. Hyvät hyssykät.Ovatko ne niin mahdottomia noudattaa? Meilläkin olisivat toimivia ohjeita esim liikenteessä ja rannalla. Rannalla nukkuminen tarkoittaa yöpymistä. Kiellettiin koska nukkuvia turisteja ryöstettiin öisin.( Suom. huom)


  • Luksusta turisteille Kanarialla on myös se, että parkkisakkoja kirjoitetaan vain vuokraamon autoille ja ne veloitetaan myöhemmin luottokortiltasi automaattisesti. Siihen loppui meidän Kanarian saarten matkailu, koska auto on joskus pakko jättää johonkin paikallisten autojen sekaan, mutta sakkolappu on vain vuokra-autossa. Ja parin vuokraamon auton hinta kaksin kerstaistuu Las Palmasin kentällä ennen sen luovutusta. Hola kyllä on tosi reilua.


 3. Grande canarian.puerto rico.ja anfi ranta on paras
  Hotellin on Valle taurito 10 pistettä.


 4. Mukavaa oli, vois käydä toistekkin. Mutta miten tuo otsikkokuva on tuon värinen? Tuo kullanhohde on (ainakin oli) todellisuudessa harmaata. Pari kuvaa Verossa.


 5. Teneriffa on aivan ihana paikka AINA! Sinne siis!


 6. Feliz ja San Agustin: ihania maininkeja, mutta välillä hiekka lentää kuten Inglesissäkin. Astmaatikoille parempia ovat Puerto Rico-Mogan-laaksot.


 7. Hei kaikki on helposti saatavilla ja sääntöjä rikotaan koko ajan kun otat esim. Aurinkoa niin ihan helposti voit nukkua siinä torkut ei ne sitä arvaa nukutko vai et sä voit nukkua vaan hämätäkses niitä ja siitä ne helposti luulee et sä nukun koska et vaan pidä sillä hetkellä aurinko laseja päässä he he hee ? silleen niitä sääntöjä rikotaan koko ajan kun vartiointi ei pelaa tarpeeksi


 8. Gran Canaria on hyvä paikka viettää talvea kun on lämmintä ja halvat hinnat. Älä kuiten- kaan luota liikaa ihmisiin vaikka he voivat olla ystävällisiä. Maisemat ja muihinkin saariin Kanarialla kannattaa tutustua, mutta mäkiset maastot eivät ole vanhuksille sopivia kiivetä. Las Palmasissa bussiliikenne on halpaa ja monensuuntaista ja asunnot ovat talvisin kovasti ennalta varattuja. Nauti kuitenkin matkastasi. Tane


 9. Samat ohjeet ovat myös Suomessakin, ei itään uutta


 10. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.