Hyppää sisältöön

Nämä kuusi asiaa on kielletty Kanarialla – yllätytkö säännöistä?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.12.2022
Espanja tunnetaan rennosta elämäntyylistä - olisitko arvannut näiden asioiden olevan kiellettyjä Gran Canarialla?

1. Telttailu ilman lupaa

Useimmat Kanariansaarille suuntaavat matkailijat majoittuvat hotelleissa ja lomakeskuksissa. Vaellus on kuitenkin nousemassa yhä suurempaan suosioon kattavan reittivalikoiman ja suotuisan ilmaston ansiosta. Kannattaa huomioida, että Gran Canarialla on mahdollista telttailla, mutta retkeilyä varten on hankittava erillinen lupa. Tiukka valvonta liittyy kuivan Gran Canarian metsäpaloille alttiisiin mäntymetsiin, jotka ovat kärsineet retkeilijöiden sytyttämistä nuotioista.

Leirintäalueiden ulkopuolella telttaileminen on sallittua vain osana pidempää vaellusta, ja lupa tulee niin ikään hakea etukäteen. Luonnonpaikoissa saa yöpyä vain yhden yön ajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Alkoholin juominen kaduilla

Isojen juhlien aikaan tämä sääntö unohtuu niin paikallisilta kuin matkailijoiltakin, mutta teoriassa alkoholijuomien nauttiminen kaduilla on Gran Canarialla kielletty. Karnevaalit ja muut fiestat ovat kuitenkin poikkeustapauksia, jolloin asiaan ei juuri puututa edes viranomaisten toimesta. Kun koko saari juhlii, on omien juomien nauttimista mahdotonta kontrolloida.

3. Härkätaisteluja ei nähdä Kanarialla

Espanjan eteläinen Andalusia on perinteisesti ollut härkätaisteluiden kotikenttä, mutta monissa muissa paikoissa kyseenalainen viihde on kielletty lailla. Gran Canarialla härkätaistelut asetettiin pannaan virallisesti vuonna 1991, mutta niitä ei ole nähty saarella sitten 70-luvun jälkeen.

4. Rannalla nukkuminen

Metsissä telttailun lisäksi myöskään rannalla ei voi nukkua teltassa tai tehdä leiriä. Älä siis leiriydy rantahiekalle koko yöksi, vaikka rantabileet venyisivätkin liian pitkiksi tai haaveilisit auringonnousun todistamisesta herätessä. Lähimpänä rantoja sijaitsevat leirintäalueet löytyvät läheltä Vargasin ja Tauron rantoja.

5. Vääränlaiset jalkineet autoillessa

Koska Kanarialla liikutaan usein varvassandaaleissa, löytyy autoistakin sandaalijalkaisia kuljettajia. Poliisin puuttuminen kuljettajan jalkineisiin on harvinaista, mutta lakiin on kirjattu määritelmä autoiluun sopivista kengistä. Kuljettaja ei lain mukaan saa ohjata autoa jalkineissa, jotka häiritsevät jalan vapaata liikkumista polkimilla. Jos vuokraat auton, varaa mukaan tukevat kengät turvallisuussyistä.

6. Koirien vieminen rannalle

Matkailijoiden tulee harvemmin mietittyä lemmikkieläimiin liittyviä lakeja lomakohteissa. Gran Canarian rannoilla voi kuitenkin huomioida, ettei koiria juuri näy paikallisten seurueissa. Tämä selittyy tiukoilla säännöillä, jotka kieltävät koirien rantaleikit. Lemmikit sallitaan vain muutamalle rannalle koko saarella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Gran Canarialle Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Gran Canaria Info
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja