Kuva: Krista Ahonen
Teide

Koe Teneriffan upeimmat maisemat – viisi vinkkiä tulivuori Teidelle

Koko Espanjan korkein vuori Teide ja sen ympärille levittäytyvä kansallispuisto kuuluvat Teneriffan kiinnostavimpiin nähtävyyksiin. Lue tästä vinkit ja suunnittele onnistunut vierailu Teidellä!

1. Huomioi sääolot ajankohtaa suunnitellessa

Teneriffan lomasaaren kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvan, yli 3 700 metriin kohoava Teide on koko Espanjan korkein huippu, ja sääolot alueella poikkeavatkin saaren rantakohteista. Vierailu Teidellä onnistuu ympäri vuoden, mutta parasta aikaa ovat kevät ja alkukesä, jolloin lämpötilat ovat miellyttävät ja luonto upeimmillaan.

Kylmimmillään lämpötilat ovat joulu- ja tammikuussa, jolloin huipulla lämpötilä voi laskea pakkasen puolelle ja alueella voi myös sataa lunta. Vuodenajasta riippumatta on Teidelle hyvä varata aina mukaan myös lämpimiä vaatteita. Myös auringonpaisteelta suojautuminen on tärkeää muistaa erityisesti kesäkuukausina.

2. Toteuta vierailu omalla autolla tai hyödynnä julkista liikennettä

Teidelle pääsee vierailemaan kätevimmin vuokraamalla auton tai osallistumalla järjestetyille retkille. Auton helppous on aikataulujen vapaudessa, jolloin Teiden maisemien äärellä voi viettää juuri haluamansa ajan ja ajoreitin varrella voi rauhassa pysähtyä katselemaan huikeita näkymiä omaan tahtiin. Teiden kansallispuistoon vie tie niin saaren pohjois- kuin eteläosasta.

Vierailun Teidellä voi toteuttaa myös omatoimisesti saaren julkista liikennettä hyödyntäen. Perille pääsee Puerto de la Cruzista bussilla numero 348, kun taas etelärannikon Costa Adejesta Teidelle kulkee bussilinja 342.

Kuva: Krista AhonenTeide
Teiden kansallispuisto on suosittu retki- ja vaelluskohde.

3. Tutustu kansallispuiston maisemiin vaellusretkillä

Teide on yksi Teneriffan parhaita vaelluskohteita, ja tulivuori ja sitä ympäröivä kansallispuisto ovatkin mainio kohde myös aktiivilomailijalle. Alueelta löytyy eri pituisia reittejä aina parin tunnin kävelyretkistä pidempiin vaelluksiin. Vaeltaminen Teiden kansallispuiston alueella on sallittua omatoimisesti eikä alueelle ole pääsymaksua. Kansallispuistossa järjestetään kuitenkin myös ohjattuja kävelyretkiä ja vaelluksia.

Haasteita kaipaavat voivat myös valloittaa Teiden huipun kävellen ja erityisen suosittua on nousta Teidelle ihailemaan auringonnousua. Kävely ylös vaatii kuitenkin kohtalaista kuntoa reitin vaikeustason vuoksi. Huipulle nousemiseen tarvitaan kansallispuistolta myönnetty lupa, joka on maksuton, mutta kannattaa hakea hyvissä ajoin, jotta sen saa varmasti haluamalleen päivälle.

4. Nouse yläilmoihin vaunun kyydissä

Maisemia Teiden huipulta pääsee ihastelemaan myös ilman haastavaa urheilusuoritusta, sillä ylös kulkee köysirata. Radan lähtöasema on hieman yli 2 000 metrissä ja se kuljettaa vierailijat alle 10 minuutissa noin 3 5000 metrin korkeuteen.

Köysirata on avoinna päivittäin aamuyhdeksästä neljään iltapäivällä. Kesäkuukausina rata on auki hieman myöhempään. Meno-paluulippu huipulle maksaa aikuiselta hieman alle 30 euroa ja lapsille hinta on puolet edullisempi. Liput kannattaa hankkia etukäteen netistä, jolloin voi välttyä pitkiltä jonoilta paikan päällä.

Kuva: Krista AhonenTeide
Kansallispuistossa voi myös majoittua, jos upeista maisemista haluaa nauttia pidemmän ajan.

5. Yö huikeiden maisemien äärellä

Jos haluat nauttia Teiden maisemista päiväretkeä pidempään, on alueella mahdollista myös yöpyä, mutta varaukset kannattaa tehdä ajoissa, sillä majoituskapasiteetti on todella rajallinen. Parador de Las Cañadas del Teide -hotelli sijaitsee upealla paikalla kansallispuiston sydämessä, josta aukeaa huikeat näkymät vieressä kohoavalle tulivuorelle. Hotellilla on esimerkiksi ulkouima-allas ja terassi, joilla pääsee nauttimaan näkymistä. Yö hotellissa maksaa edullisimmillaan reilut 100 euroa yöltä.

Toinen mahdollinen yöpymispaikka Teiden kansallispuistossa on hieman yli 3 000 metrin korkeudessa sijaitseva Refugio Altavista, jonka kolmessa makuuhuoneessa on paikat noin 50 reissaajalle. Paikassa on mahdollista majoittua vain yksi yö ja varaus täytyy tehdä etukäteen. Refugio Altavistassa yöpyminen on mainio vaihtoehto erityisesti niille, jotka haluavat olla huipulla ajoissa auringonnousun aikaan.

>> Lue myös: Teneriffan salaiset helmet – 10 paikkaa, joita et ehkä vielä ole nähnyt

Teksti ja kuvat: Krista Ahonen

Päivitetty: 7.9.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia