Hyppää sisältöön

Kokeile jotain uutta – lähde aktiiviselle liikuntalomalle Espanjaan! Tässä 4 vinkkiä Teneriffalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.03.2023
Teneriffa on useiden urheilijoiden suosikkikohde. Ympärivuotisesti lämmin ilmasto takaa, että ulkoharjoitukset ovat miellyttäviä myös keskellä talvea.

Teneriffa on monipuolinen urheilukohde

Kanariansaariin kuuluva Teneriffa on paitsi yksi suomalaisten suosikkilomakohteista, myös kansainvälisten urheilijoiden suosima treenikohde. Saari soveltuu mainiosti useille urheilulajeille paitsi läpi vuoden jatkuvan lämpimän sään, myös vaihtelevien korkeuserojen vuoksi.

Vuosittain sadat ammattilaisurheilijat valmistautuvat tuleviin kilpailuihin harjoittelemalla Teneriffalla. Saaren monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia arvostavat paitsi yksilöurheilijat, myös joukkueet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Urheile samoissa tiloissa maailmanmestareiden kanssa

Teneriffan lounaisosassa La Caleta de Adejessa sijaitseva T3-urheilukeskus tarjoaa viimeisen päälle nykyaikaiset harjoittelupuitteet, jotka ovat muun muassa useiden ammattilaisjoukkueiden ja -urheilijoiden käytössä. Monet T3-keskuksessa harjoittelevat ovat joko Euroopan- tai maailmanmestareita esimerkiksi uinnissa, tenniksessä, triathlonissa ja jalkapallossa.

Teneriffan matkailuTeneriffa, Espanja
Vuoristoilma ja suuret korkeuserot tarjoavat haasteita urheilulomalla.

Tilat tarjoavat monipuoliset harjoittelumahdollisuudet, ja urheilijat voivat ottaa treenaamisesta kaiken siitä irtoavan hyödyn harjoittelemalla joko merenpinnan tasolla tai vaihtelua halutessaan myös kipuamalla Teiden kansallispuistoon treenaamaan kahden kilometrin korkeudessa.

2. Varjoliitoa, vuorijuoksua ja muita extreme-lajeja

Vuoristoinen saari soveltuu mainiosti extreme-urheilulajeille ja hurjapäiset lajit ovat käyneet viime vuosina aikaisempaa suositummiksi myös Teneriffalla. Saarta voi ihastella korkeuksista käsin esimerkiksi varjoliitämällä, joka on Teneriffalla niin suosittua, että siellä järjestetään vuosittain kansainvälinen varjoliitofestivaali.

Teneriffan matkailuTeneriffa, Espanja
Varjoliitoilu on ikimuistoinen elämys esimerkiksi tulivuori Teiden vaikuttavissa maisemissa.

Teneriffan vuoristo tekee hurjapäisistä lajeista helposti toteutettavia, ja esimerkiksi vuorijuoksu Teiden kansallispuiston vuoristossa on yksi helpoimmin toteutettavista extreme-lajeista, sillä se vaatii ainoastaan juoksuvarusteet. Teneriffalla järjestetään valtava vuorijuoksutapahtuma Tenerife Bluetrail, jonka osallistujat juoksevat haastavissa oloissa, jopa kolmen kilometrin korkeudessa.

3. Kokeile eri korkeuksia ja surffausta

Saaren ympärivuotinen keskilämpötila on noin 22 astetta, ja se tekee Teneriffasta paitsi ammattilais- myös amatööriurheilijoiden suosiman kohteen niin kesällä kuin talvellakin. Mahdollisuus harjoitella sekä merenpinnan tasolla että vuorten korkeuksissa houkuttelee Teneriffalle runsaasti treeninnälkäisiä urheilijoita. Teiden kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuden kokeilla, kuinka oma vartalo selviytyy urheilusta haastavissa olosuhteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Teneriffan matkailuTeneriffa, Espanja
Teneriffan rannat tarjoavat mainiot puitteet surffilomaan.

Myös meri houkuttelee Teneriffalle lomailijoiden lisäksi urheilijoita, ja saaren rannat tarjoavatkin loistavat puitteet esimerkiksi surffaukselle ja leijasurffaukselle. Monet Teneriffalla vierailevat saapuvat saarelle juuri lempiurheilulajinsa perässä.

4. Perinteinen golfloma Teneriffalla

Teneriffa on golfaajien suosiossa, sillä saarella on kahdeksan erilaista golfkenttää, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa elämyksen innokkaalle golflomailijalle. Erilaiset kentät houkuttelevat paitsi ammattilaisia, myös amatööripelaajia kokeilemaan taitojaan. Teneriffan lämpimän ilmaston vuoksi saarella voi pelata golfia ympäri vuoden, samalla nauttien upeista maisemista.

Flickr / AfpitchTeneriffa, Espanja
Teneriffan golfkohteet pitävät sisällään erinomaisia viheriöitä.

Saaren hyvät puitteet mahdollistavat myös kilpailujen järjestämisen, ja Teneriffalla onkin pidetty useita eritasoisia golfkilpailuja, joista suurimpia ovat olleet PGA European Tour sekä naisille suunnattu European Tour. Saarella järjestettiin myös arvostetut naisten avoimet golfkilpailut vuonna 2012.

>> Lue lisää Teneriffasta Rantapallon kohdeoppaasta!

Kuvat: Teneriffan matkailu ja Flickr / Afpitch

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Teneriffan pilvimeri

Joko näit Teneriffan tästä kulmasta? Tutun lomakohteen “pilvimeri” on vaikuttava näky

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja