hero taustakuva

Gran Canarian hotellivinkit – kuusi vaihtoehtoa unohtumattomaan lomaan

Shutterstock artikkelin kuva
Hotellit
Gran Canaria on tunnettu erityisesti all inclusive -rantahotelleistaan, mutta monipuolinen lomasaari voi myös yllättää: Gran Canaria täynnä mitä erilaisimpia hotelleja tyylikkäistä boutique-hotelleista maaseudun rauhaan.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 18.03.2019
facebook   whatsapp

Runsas hotellitarjonta

Kanariansaarten klassikko Gran Canaria on suosittu lomasaari, jolta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille lomailijoille. Saaren hotellitarjonta on runsas, monipuolinen ja kilpailun vuoksi kohtuuhintainen erityisesti suosituimman lomakauden ulkopuolella.

Koska vaihtoehtoja on runsaasti, Gran Canarialla voi miettiä, haluaako kaiken kattavan all inclusiven vai pelkistetymmän majoituksen. Erityisesti Gran Canaria tunnetaan all inclusive -hotelleistaan, mutta yhtä lailla se tarjoaa omatoimisille matkailijoille edullista budjettimajoitusta, jossa ruokapaikat voi etsiä itse.

Budjettimajoitusta etsiville saarilla on tarjolla myös maatilamajoitusta lomakeskusten ulkopuolella. Hoteles rurales -termi viittaa syrjäisissä paikoissa sijaitseviin majapaikkoihin.

>> Etkö löydä sopivaa? Katso myös kolme erilaista hotellia Gran Canarialla

Lue kuusi hotellivinkkiä onnistuneeseen lomaan!

Edullinen all-inclusive: Hotel Riu Gran Canaria

Helppo ja edullinen hemmotteluloma aurinkorannalla on syy siihen, miksi moni valitsee kohteekseen Gran Canarian. Siihen tarkoitukseen Hotel Riu sopii loistavasti kuin auringonvarjo paahteiselle hiekkarannalle.

Kookas, yli 600 huoneen Riu-hotelli sijaitsee Meloneraksen rannalla Maspalomaksessa, ja se tarjoaa kaikki mukavuudet, joita huolettomalta lomalta voi vaatia – 24 tuntia vuorokaudessa. Palkittu hotelli on saanut vierailtaan hyvät arviot ja se on palkittu myös Tuin ympäristöpalkinnolla.

Hotelli sopii liikuntarajoitteisille, ja siellä viihtyvät myös perheet.

Hotel Riu Gran Canaria
Maspalomas, Gran Canaria

Budjettilomailijalle: Bed&Chic

Viiden sisaruksen ylläpitämä boutique-hotelli Bed&Chic tarjoaa edullista majoitusta Las Palmaksen sydämessä. Hotelli sijaitsee vain parinsadan metrin päässä Las Canteraksen rannalta. Se tarjoaa oivallisen tukikohdan myös ympäri saarta suuntautuviin päiväretkiin, sillä linja-autoasema sijaitsee niin ikään parinsadan metrin päässä.

Hotelli jakautuu kahteen osaan, jotka on molemmat sisustettu hillitysti hiukan eri tyyliin. Toisen kerroksen kirjasto tarjoaa ajanvietettä hiljaisemmille lomailloille, ja kolmannen kerroksen terassilla voi rentoutua säkkituolissa.

Hotellin yhteydessä toimii ravintola, josta saa edullista aamiaista parhaimmillaan muutamalla eurolla. Myös lounaan voi nauttia reilusti alle kymmenellä eurolla.

Hotellissa on käytössä kaksi hissiä ja yksi huone, jonne pääsee myös pyörätuolilla.

Bed&Chic
Las Palmas, Gran Canaria

Vesipedoille: Hotel Paradise Lago Taurito

Olit sitten matkalla perheen kanssa tai suunnittelit lomallasi pistäytymistä vesipuistossa, Paradise-hotelliketjuun kuuluva Lago Taurito on all inclusive -hotelli, jota ei voi ohittaa.

Gran Canarian lounaisrannalla sijaitsevassa Tauritossa on yhteensä kolme Paradise-ketjun hotellia, joiden käytössä ovat osittain samat palvelut. Paradise Lago Taurito sijaitsee keskellä Playa Tauriton laaksoa, ja sieltä on lyhyt matka sekä vesipuistoon että hiekkarannalle.

Tauriton vesipuisto on Gran Canarian suurin hotellivesipuisto, jonka sisäänpääsy sisältyy hotellihuoneen hintaan. Hintaan sisältyy myös all inclusive hotellin pääravintolassa noutopöytineen, välipaloineen ja juomineen.

Hotel Paradise Lago Taurito
Taurito, Gran Canaria

Aikuiseen makuun: Veintiuno

Kanariansaarten historiasta kiinnostuneille sopii hyvin norjalaisen Alexandra Adeler Normannin ja kanarialaisen Francisco Monzonin omistama Veintiuno-hotelli. Se sijaitsee Las Palmasissa, Veguetan vanhassakaupungissa, jonka katuja on kulkenut aikoinaan myös löytöretkeilijä Kristoffer Kolumbus.

Hotellin sisustuksessa vuorottelevat vanhan ajan kanarialaisvaikutteet kuin uudet skandinaaviset trenditkin. Myös hotellin ruoka yhdistää pohjoismaisuutta ja kanarialaisuutta, sillä aamiaisella yhdistyvät norjalainen lohi ja kanarialaiset avokadot.

Pienehkössä hotellissa on 11 huonetta, ja se on tarkoitettu aikuisille. Kattoaltaalta aukeaa näkymä läheiseen katedraaliin.

Veintiuno
Las Palmas, Gran Canaria

Tasokkaaseen lomailuun: Seaside Palm Beach

Viiden tähden Seaside Palm Beach sijaitsee Maspalomaksessa, lähellä rantaa ja kävelymatkan päässä alueen suositusta nähtävyydestä eli Maspalomaksen hiekkadyyneistä. Hiekkadyynien lisäksi hotellia ympäröi 1 000-vuotias palmupuutarha.

Muun muassa Tui on valinnut hotellin tasokkaan hotellin palkinnolla, minkä lisäksi se on saanut myös Tuin ympäristöpalkinnon joka vuosi aina vuodesta 2011 saakka.

Hotelliin suoritettiin vuonna 2002 täydellinen sisustusmuutos, joka vei hotellin tyylin takaisin 70-luvulle. Rohkeat, värikkäät sisustusvalinnat vievät vieraan 70-luvun lisäksi kauas Miamiin. Huoneiden värimaailmasta voi valita beigen ja ruskean sävyt, keltaisen ja turkoosin, violetin ja vihreän tai korallin ja sinisen.

Hotelli tarjoaa lomakauden aikana paljon tekemistä myös lapsille, spa-palveluita ja aktiviteetteja urheilullisille lomailijoille. Osa huoneista on esteettömiä, ja myös yleiset tilat sopivat hyvin pyörätuolilla liikkuville.

Hotelli on viiden tähden hotelliksi kohtuuhintainen, sillä hintaan sisältyvät aamiainen ja päivällinen.

Seaside Palm Beach
Maspalomas, Gran Canaria

Maaseutumajoitukseen: Hotel Rural Las Longueras

Niille, jotka etsivät Gran Canarialta jotakin aivan muuta kuin rannalla löhöilyä ja all inclusiven helppoutta, Rural Las Logueras on paratiisi. Hotellista pääsee helposti myös merenrannalle, mutta aivan yhtä helposti sieltä pääsee maastoon vaeltamaan.

Punainen talo Agaetessa on rakennettu Espanjan siirtomaavallan aikaan 1800-luvun lopulla, ja se toimi paikallisen aristokraatin kesäkotina. Huoneiden tyyli on pyritty pitämään uskollisena menneelle ajalle.

Tunnelmallinen hotelli on hyvä pakopaikka nykyajan hektisyydestä, erityisesti siksi, että langaton verkko ei kanna rakennuksen paksujen seinien läpi kovin hyvin. Hotellissa on uima-allas.

Hotel Rural Las Longueras
Agaete, Gran Canaria

>> Lue lisää vinkkejä Gran Canarialle!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Oi että! Aivan huikea tuo Veintiuno, josta näkyy katedraalia. Sinne on kyllä päästävä seuraavalla Las Palmasin reissulla


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.