Hyppää sisältöön

Floridan tuntemattomat helmet – 5 kohdetta, joista et ehkä vielä ole kuullut

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.07.2017
Kun Orlandon huvipuistot ja Miami Beachin rantakadut on nähty, kannattaa Floridassa varata aikaa myös vähemmän tunnetuille kohteille. Vuokraa auto ja lähde turistikohteiden ulkopuolelle!

1. Lumoava Bahia Honda State Park

Miltä kuulostaisi Yhdysvaltain parhaaksikin rankattu hiekkaranta trooppisella saarella historiallisessa miljöössä? Key-saarilla sijaitseva Bahia Honda State Park tarjoaa vierailleen rauhallisen paratiisin, jossa pääsee ihailemaan palmujen ja korallien lisäksi historiallista rautatienpätkää, joka yhdisti Yhdysvaltain mantereen Key Westiin sata vuotta sitten.

1930-luvulla hurrikaanin tuhoaman rautatien tilalla on nykyisin US1-tie, jota pitkin matka saarelle taittuu kolmessa tunnissa Miamista ja alle tunnissa Key Westistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Alligaattori
Floridan alligaattoreita on paras tarkkailla turvallisen etäisyyden päästä.

2. Loop Roadille alligaattoreita bongaamaan

Evergladesin suoalueella järjestetään lukuisia opastettuja alligaattoriretkiä, mutta omatoimimatkailija voi käydä bongailemassa krokotiilin pikkuserkkuja itsenäisestikin.

Miamin ja Naplesin yhdistävältä Tamiami Traililta erkaantuu osin päällystämätön Loop Roadiksi kutsuttu ympyrätie, jonka varrella on hyvä todennäköisyys nähdä luonnossa eläviä alligaattoreita ja eksoottisia lintuja. Alligaattorit eivät ole yleensä vaaraksi ihmiselle, mutta normaalia varovaisuutta kannattaa noudattaa ja pysähtyä lukemaan opastaulut ennen autosta poistumista.

3. Rikkaiden salainen piilopaikka – Naples

Kun kauniita hiekkarantoja ja rantaviivaa on jaettu, on Florida ollut eturivissä. Itä-Floridan ihmeiden lisäksi Meksikonlahden puoleinen rannikko on täynnä kiinnostavia rantakaupunkeja, joista mieleen kannattaa painaa erityisesti Naples.

Paikallisten mukaan Naples on rikkaiden ja kuuluisien salainen piilopaikka, jossa toinen toistaan upeammat kartanot seisovat ylväinä palmujen reunustamilla kaduilla rannan ja idyllisen pääkadun välissä.

Päivisin on mukava tehdä pyöräretki sileähiekkaiselle uimarannalle, jossa auringonpalvojien ja kalastajien lisäksi viihtyvät alueen delfiinit ja pelikaanit. Iltaisin kokoonnutaan syömään 5th Avenuen ulos levittyviin ravintoloihin samalla ihaillen auringonlaskun värjäämää pastellista taivasta ja kadun vilinää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Naples, Florida
Tältä näyttää Floridan aurinkoinen Naples.

4. Salvador Dalí -museo

Floridan Pietarissa eli St. Petersburgissa sijaitsee Salvador Dalí –museo, josta löytyy suurin taidekokoelma 1900-luvulla vaikuttaneen Salvador Dalín töitä Euroopan ulkopuolella. Museossa on pysyvien näyttelyiden lisäksi vaihtuvia näyttelyitä, kuten Picasson ja Dalín yhteisnäyttely vuoden 2014-15 vaihteessa.

Salvador Dali –museon seinät on suunniteltu suojaamaan ajattomia taiteen mestariteoksia luonnonvoimien mahdilta. Rakennuksen arkkitehtuurin kerrotaan saaneen innoituksensa Dalín surrealististen töiden lisäksi Floridaa uhkaavista hurrikaaneista ja museon viereisestä kauniista vesistöstä. Museo on monipuolinen nähtävyys, jossa vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä.

USA, Florida
Taiteen ystävä nauttii Floridan Dali-museosta.

5. Miamin hipsterimekka Wynwood

Miamin keskustan pohjoispuolella sijaitseva Wynwood on noussut hiljattain Miamin kuumimmaksi trendialueeksi.

Wynwoodin rosoiset korttelit ovat taidokkaiden katutaideteosten peittämiä, ja entisiin varastohalleihin on rakennettu ravintoloita ja baareja. Perinteisesti Puerto Ricosta saapuneiden maahanmuuttajien suosima alue on saanut nyt taiteen ja muodin ystävät laajasti liikkeelle ja alueelle on avattu lukuisia gallerioita ja muotiliikkeitä.

Teksti: Ulla Alakangas
Kuvat: iStockphoto ja Ulla Alakangas

Kirjoittajan blogi Rantapallossa: 50 State Puzzle

>> Rantapallon kohdeopas Floridaan

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Fort Lauderdalen rannat

Fort Lauderdalen rannat – esittelyssä viisi vaihtoehtoa Miami Beachille

Mikä Yhdysvaltojen kaupunki sopii sinulle?

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Finnairin lennot

Finnair lentää talvikaudella Tukholmasta suoraan Thaimaahan ja Miamiin – lennot alkavat lokakuussa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja