Hyppää sisältöön

Nyt ei tarvitse valita! Kymmenen paikkaa, joissa voit yhdistää ranta- ja kaupunkiloman

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.11.2018
Joskus lomakohteen valinta on hankalaa: toisaalta houkuttelisi rantaelämä, toisaalta kaupungilla kiertely. Katso vinkkejä kohteista, joissa tätä valintaa ei tarvitse tehdä!

1. Miami

Palmujen reunustamia katuja, valkohiekkaisia rantoja, shoppailua, ravintoloita ja yöelämää. Yhdysvaltojen aurinkoisimmassa osavaltiossa Floridassa sijaitseva Miami tarjoaa tätä kaikkea! Monet kaupungin parhaista hotelleista sijaitsevat rantojen tuntumassa South Beachilla. Kaupungista löytyy myös muuta nähtävää: tutustu vaikkapa art deco -alueen arkkitehtuuriin, Metro Zoo -eläintarhaan tai upeisiin taidemuseoihin.

Miamista tekee kiinnostaa myös se, kuinka kuubalainen kulttuuri näkyy kaupungissa. Little Havanan kaduilla tunnelma on melkeinpä kuin Karibialla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Thessaloniki

Kreikan Thessalonikissa voi tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, kiinnostaviin ravintoloihin ja putiikkeihin sekä nauttia Kreikan parhaimpiin kuuluvasta yöelämästä. Lonely Planet -oppaan mukaan Thessaloniki kuuluu maailman parhaiden bilekaupunkien joukkoon.

Thessaloniki tarjoaa myös upeita rantoja aivan keskustan tuntumassa. Agia Triada, Epanomi ja Perea ovat suosittuja paikkoja uimiseen sekä auringon palvontaan.

3. Barcelona

Barcelona on suosittu viikonloppukohde, mutta onnistuu siellä pidempikin loma. Upeat nähtävyydet, monipuolinen kulttuuritarjonta sekä hienot hiekkarannat tekevät siitä monipuolisen matkakohteen. Kun rantaelämään kaipaa vaihtelua, kannattaa kierrellä ihailemassa kaupungin kiinnostavaa arkkitehtuuria tai vaikkapa piipahtaa maistelemaan tapaksia.

IstockphotoBarcelona, Espanja
Barcelonan suosituilta nähtävyyksiltä ei ole pitkä matka rannalle.

Barcelonan etuihin kuuluvat myös hyvät lentoyhteydet: sinne on runsaasti suoria lentoja Helsingistä. Jos Barcelonan-matkaan haluaa yhdistää toisen rantakohteen, löytyy niitäkin lähistöltä. Esimerkisi Sitges on hyvä vaihtoehto.

4. Dubai

Arabiemiraattien Dubai on aurinkovarma rantakohde, joka tarjoaa myös kulttuurien kirjoa. Dubai on myös moderni suurkaupunki, josta löytyy pilvenpiirtäjiä, luksushotelleja, huiman monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja monenlaisia ravintoloita. Loman aikana voi myös halutessaan pistäytyä vaikkapa erämaaretkelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dubaihin on tarjolla suoria lentoja Helsingistä ympäri vuoden.

5. Nizza

Nizzassa sää on leuto vuoden ympäri. Viehättävä ranskalaiskaupunki tunnetaan viisi kilometriä pitkästä rantapromenadistaan ja ihastuttavasta vanhastakaupungistaan. Kasveista kiinnostuneille seutu tarjoaa paljon nähtävää: esimerkiksi kasvitieteellisen puutarhan ja puistoja. Ostosmatkalainen tekee löytöjä niin muoti- kuin kauneusputiikeistakin. Lisäksi Nizzan museoista ja gallerioista löytyy nähtävää taiteesta kiinnostuneille.

6. San Sebastian

Espanjan pohjoisrannikolta löytyy varsinainen helmi niille, jotka haluavat nauttia rantaelämästä ja viehättävästä kaupungista. Kaupungin La Concha -niminen puolikuunmuotoinen ranta tarjoaa upeat puitteet auringonpalvontaan, ja San Sebastian tunnetaan myös ravintolakulttuuristaan: siellä on väkilukuun suhteutettuna eniten Michelin-ravintoloita maailmassa.

IstockphotoSan Sebastian, Espanja
Puolikuun muotoinen hiekkaranta on San Sebastianin valtti.

Meriluonnosta kiinnostuneiden kannattaa vierailla kaupungin akvaariossa, jossa voi tutustua yli viiteentuhanteen kalalajiin.

7. Malmö

Ruotsin etelärannikolla sijaitseva Malmö ei ehkä tule kaupunkilomakohdetta mietittäessä ensimmäisenä mieleen, mutta sillä on paljon tarjottavaa. Kaupungin taide- ja ravintolatarjonta on monipuolista, ja ostosmahdollisuudet hyvät. Malmössä on paljon lapsia kiinnostavia nähtävyyksiä, ja upea kahden kilometrin pituinen Ribergsborg-hiekkaranta.

Lisäksi Malmöstä pääsee nopeasti Tanskan puolelle, joten yhteen reissuun voi helposti yhdistää vierailun vaikkapa Kööpenhaminassa.

8. Las Palmas

Gran Canarian Las Palmas on kohde, joka sopii muillekin kuin rantaelämää rakastaville. Kaupungin vanhimmasta korttelista Veguetasta löytyy jopa 1400-luvulta peräisiä olevia rakennuksia, sekä Las Palmasin katedraali. Las Palmasista löytyy myös museoita ja shoppailukatuja. Löytöjä pääsee tekemään myös kaupungin ostoskeskuksissa sekä Las Terrazas -outlet-alueella. Rantoja löytyy useampiakin: testaa vaikkapa Las Canteras sekä El Confital.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

9. Cagliari

Sardinian saarella Italiassa sijaitseva Cagliari on kuvankaunis kaupunki, jossa matkaaja pääsee nauttimaan kristallinkirkkaasta vedestä, kauniista rannoista ja herkullisesta ruoasta. Historiasta kiinnostuneen kannatta koluta vanhaakaupunkia sekä vierailla roomalaisaikaisessa amfiteatterissa, jossa välillä järjestetään teatteriesityksiä ja konsertteja.

Cagliarista on vain noin kymmenen minuutin matka kuuden kilometrin mittaiselle Poetto-rannalle, ja Sardinian rannikolta löytyy muitakin ihania rantavaihtoehtoja. Loman aikana kannattaa myös vierailla Molentargius Saline -kansallispuistossa ihailemassa flamingoja.

10. Rio de Janeiro

Rio de Janeiron rannoista kuuluisimmat lienevät Ipanema ja Copacabana, mutta rantatarjonta ei suinkaan jää tähän. Joatinga ja Praia do Leme ovat niitä rauhallisempia vaihtoehtoja, joilla ei käy yhtä kova kuhina kuin tunnetuimmilla rannoilla. Sambastaan tunnetussa kaupungissa kannattaa piipahtaa musiikkiklubeilla ja ihailla maisemia kuulun Kristus-patsaan juurelta.

IstockphotoRio de Janeiro, Brasilia
Ipaneman ja Copacabanan kuuluisat rannat sijaitsevat Rio de Janeiron keskustan tuntumassa.

Talvikuukaudet ovat säiden puolesta parasta aikaa vierailla Rio de Janeirossa. Jos reissun ajoittaa helmikuulle, pääsee samalla näkemään myös maailmankuulujen karnevaalien kuhinaa.

>> Joko aloit haaveilla lomasta? Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla!

Lähde: Expressen
Kuvat: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubrovnik, Kroatia

Ryanair aloittaa lennot Helsingistä kahteen uuteen kohteeseen

Barcelona, Espanja

Kuusi asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Barcelonassa – varaudu näihin

Joukko ystäviä kulkemassa naureskellen palmujen reunustamaa rantakatua pitkin.

Mitä Barcelonassa voi tehdä ilman rahaa? 10 vinkkiä ilmaisiin huveihin

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja