Kuva: Shutterstock
Playa de las Teresitasin ranta Teneriffalla

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

Vaalean rantahiekan perässä kannattaa matkustaa Teneriffan pääkaupunkiin.

Playa de las Teresitas on Teneriffan paras ranta

Teneriffalla tai muilla Kanariansaarilla lomailleet matkailijat ovat saattaneet panna merkille, että monet saarten rannoista ovat tummahiekkaisia. Jotkut ovat ehkä jopa pettyneet tuliperäisten saarten hiekkaan, joka saattaa näyttää likaisen väriseltä.

Teneriffalla joukkoon mahtuu yksi poikkeus. Saaren parhaana pidetty uimaranta Playa de las Teresitas tunnetaan kanarialaisittain poikkeuksellisen vaaleasta hiekastaan. Ranta sijaitsee San Andrésin kylässä heti pääkaupunki Santa Cruzin pohjoispuolella.

Luonnostaan tämä paikka ei kuitenkaan ole syntynyt. Hiekan vaalean värin salaisuus löytyy Länsi-Saharasta, josta päätettiin tuoda hiekkaa Teneriffalle 70-luvulla. Alun perin paikalla oli lähinnä karua kivikkoa.

Kiistanalainen Länsi-Sahara on nykyään pitkälti Marokon hallitsema, vaikka sitä ei olekaan virallisesti tunnustettu. Vuonna 1973, kun hiekka siirrettiin Las Teresitasiin, Länsi-Sahara oli vielä Espanjan merentakainen alue.

Rannalle on helppo matkustaa etelän lomakohteista seuraamalla TF-1-moottoritietä Santa Cruziin ja jatkamalla suoraan rannikkoa pitkin pohjoiseen. Paikan päälle pääsee myös bussilla Santa Cruzista.

Retki Teresitasin rannalle kannattaa tehdä arkipäivänä, sillä viikonloppuisin paikalliset suuntaavat sinne viettämään vapaapäiviään. Vilkkainta rannalla tosin on kesäkuukausina.

Palmujen koristamalla rannalla on kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut. Espanjalaiseen tapaan sieltä löytyy tietysti myös chiringuitoja eli rantabaareja.

Älä jätä väliin myöskään näköalapaikkaa rannan pohjoisosassa. Ylhäällä kallioilla seisoo graffitein maalattuja hökkeleitä, joilta aukeaa esteetön maisema alas rannalle.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 2.12.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia