hero taustakuva

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Vaalean rantahiekan perässä kannattaa matkustaa Teneriffan pääkaupunkiin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 02.12.2019
facebook   whatsapp

Playa de las Teresitas on Teneriffan paras ranta

Teneriffalla tai muilla Kanariansaarilla lomailleet matkailijat ovat saattaneet panna merkille, että monet saarten rannoista ovat tummahiekkaisia. Jotkut ovat ehkä jopa pettyneet tuliperäisten saarten hiekkaan, joka saattaa näyttää likaisen väriseltä.

Teneriffalla joukkoon mahtuu yksi poikkeus. Saaren parhaana pidetty uimaranta Playa de las Teresitas tunnetaan kanarialaisittain poikkeuksellisen vaaleasta hiekastaan. Ranta sijaitsee San Andrésin kylässä heti pääkaupunki Santa Cruzin pohjoispuolella.

Luonnostaan tämä paikka ei kuitenkaan ole syntynyt. Hiekan vaalean värin salaisuus löytyy Länsi-Saharasta, josta päätettiin tuoda hiekkaa Teneriffalle 70-luvulla. Alun perin paikalla oli lähinnä karua kivikkoa.

Kiistanalainen Länsi-Sahara on nykyään pitkälti Marokon hallitsema, vaikka sitä ei olekaan virallisesti tunnustettu. Vuonna 1973, kun hiekka siirrettiin Las Teresitasiin, Länsi-Sahara oli vielä Espanjan merentakainen alue.

Rannalle on helppo matkustaa etelän lomakohteista seuraamalla TF-1-moottoritietä Santa Cruziin ja jatkamalla suoraan rannikkoa pitkin pohjoiseen. Paikan päälle pääsee myös bussilla Santa Cruzista.

Retki Teresitasin rannalle kannattaa tehdä arkipäivänä, sillä viikonloppuisin paikalliset suuntaavat sinne viettämään vapaapäiviään. Vilkkainta rannalla tosin on kesäkuukausina.

Palmujen koristamalla rannalla on kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut. Espanjalaiseen tapaan sieltä löytyy tietysti myös chiringuitoja eli rantabaareja.

Älä jätä väliin myöskään näköalapaikkaa rannan pohjoisosassa. Ylhäällä kallioilla seisoo graffitein maalattuja hökkeleitä, joilta aukeaa esteetön maisema alas rannalle.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Tulimme juuri Teneriffalta ja kävimme ensi kertaa La Gomeran saarella sekä La Laguna kaupungissa. Suosittelemme molempia kohteita ainakin kerran käytäväksi. Fantastisia!


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.