Hyppää sisältöön

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 27.11.2023
Vaalean rantahiekan perässä kannattaa matkustaa Teneriffan pääkaupunkiin.

Playa de las Teresitas on Teneriffan paras ranta

Teneriffalla tai muilla Kanariansaarilla lomailleet matkailijat ovat saattaneet panna merkille, että monet saarten rannoista ovat tummahiekkaisia. Jotkut ovat ehkä jopa pettyneet tuliperäisten saarten hiekkaan, joka saattaa näyttää likaisen väriseltä.

Teneriffalla joukkoon mahtuu yksi poikkeus. Saaren parhaana pidetty uimaranta Playa de las Teresitas tunnetaan kanarialaisittain poikkeuksellisen vaaleasta hiekastaan. Ranta sijaitsee San Andrésin kylässä heti pääkaupunki Santa Cruzin pohjoispuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luonnostaan tämä paikka ei kuitenkaan ole syntynyt. Hiekan vaalean värin salaisuus löytyy Länsi-Saharasta, josta päätettiin tuoda hiekkaa Teneriffalle 70-luvulla. Alun perin paikalla oli lähinnä karua kivikkoa.

Kiistanalainen Länsi-Sahara on nykyään pitkälti Marokon hallitsema, vaikka sitä ei olekaan virallisesti tunnustettu. Vuonna 1973, kun hiekka siirrettiin Las Teresitasiin, Länsi-Sahara oli vielä Espanjan merentakainen alue.

Rannalle on helppo matkustaa etelän lomakohteista seuraamalla TF-1-moottoritietä Santa Cruziin ja jatkamalla suoraan rannikkoa pitkin pohjoiseen. Paikan päälle pääsee myös bussilla Santa Cruzista.

Retki Teresitasin rannalle kannattaa tehdä arkipäivänä, sillä viikonloppuisin paikalliset suuntaavat sinne viettämään vapaapäiviään. Vilkkainta rannalla tosin on kesäkuukausina.

Palmujen koristamalla rannalla on kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut. Espanjalaiseen tapaan sieltä löytyy tietysti myös chiringuitoja eli rantabaareja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älä jätä väliin myöskään näköalapaikkaa rannan pohjoisosassa. Ylhäällä kallioilta aukeaa esteetön maisema alas rannalle.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Teneriffalle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja