Hyppää sisältöön

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.09.2023
Vaalean rantahiekan perässä kannattaa matkustaa Teneriffan pääkaupunkiin.

Playa de las Teresitas on Teneriffan paras ranta

Teneriffalla tai muilla Kanariansaarilla lomailleet matkailijat ovat saattaneet panna merkille, että monet saarten rannoista ovat tummahiekkaisia. Jotkut ovat ehkä jopa pettyneet tuliperäisten saarten hiekkaan, joka saattaa näyttää likaisen väriseltä.

Teneriffalla joukkoon mahtuu yksi poikkeus. Saaren parhaana pidetty uimaranta Playa de las Teresitas tunnetaan kanarialaisittain poikkeuksellisen vaaleasta hiekastaan. Ranta sijaitsee San Andrésin kylässä heti pääkaupunki Santa Cruzin pohjoispuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luonnostaan tämä paikka ei kuitenkaan ole syntynyt. Hiekan vaalean värin salaisuus löytyy Länsi-Saharasta, josta päätettiin tuoda hiekkaa Teneriffalle 70-luvulla. Alun perin paikalla oli lähinnä karua kivikkoa.

Kiistanalainen Länsi-Sahara on nykyään pitkälti Marokon hallitsema, vaikka sitä ei olekaan virallisesti tunnustettu. Vuonna 1973, kun hiekka siirrettiin Las Teresitasiin, Länsi-Sahara oli vielä Espanjan merentakainen alue.

Rannalle on helppo matkustaa etelän lomakohteista seuraamalla TF-1-moottoritietä Santa Cruziin ja jatkamalla suoraan rannikkoa pitkin pohjoiseen. Paikan päälle pääsee myös bussilla Santa Cruzista.

Retki Teresitasin rannalle kannattaa tehdä arkipäivänä, sillä viikonloppuisin paikalliset suuntaavat sinne viettämään vapaapäiviään. Vilkkainta rannalla tosin on kesäkuukausina.

Palmujen koristamalla rannalla on kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut. Espanjalaiseen tapaan sieltä löytyy tietysti myös chiringuitoja eli rantabaareja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älä jätä väliin myöskään näköalapaikkaa rannan pohjoisosassa. Ylhäällä kallioilta aukeaa esteetön maisema alas rannalle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Castillo de Colomares, Espanja

Läheltä tuttua Fuengirolaa löytyy linna, joka on kuin suoraan fantasiamaailmasta – et ikinä arvaisi sen tarinaa

Tällainen on Espanjan ilmasto

Joko tiesit, ettei Espanja ole pelkkää aurinkoa? Tällainen on tutun matkailumaan ilmasto

Gran Canarian parhaat nähtävyydet – katso 19 vinkkiä ja lähde vierailulle lomasaaren kiinnostavimpiin kohteisiin

Espanja

Suomalaisen kulttuurishokit Espanjassa – 10 yleistä ihmetyksen aihetta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja