Teneriffa - lomasaarten kuningas

Teneriffa sopii koko perheen lomakohteeksi. Saaren kaunis luonto hurmaa myös reippailijat ja ulkoilmaihmiset. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Kuva: iStockphoto
Pohjois-Teneriffan suosituin ranta Playa de las Teresitas

Nämä ovat Teneriffan parhaat rannat – 5 vinkkiä auringonpalvojalle

Teneriffa on täynnä upeita rantoja turistikohteista kalastajakyliin – ikuisen kesän saarelle suuntaava matkaaja odottaakin pääsevänsä lämmittelemään varpaitaan kuumalle hiekalle. Saaren parhaat rannat näkee helpoiten vuokraamalla auton.

1. Playa de las Teresitas on pohjoisen helmi

Paikallisten suosikkiranta Playa de las Teresitas sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Teneriffan pääkaupungista Santa Cruzista. Palmujen reunustama kultahiekkainen ranta on kuitenkin melko rauhallinen, eikä houkuttele suuria turistimassoja.

Retki Las Teresitasiin on parasta tehdä keskellä viikkoa, sillä viikonloppuisin ranta täyttyy vapaapäiviään viettävistä saarelaisista. San Andrésin kalastajakylässä kannattaa myös ehdottomasti pysähtyä maistelemaan paikallisia herkkuja.

Jos autonvuokraus ei kiinnosta, pääsee Santa Cruziin Teneriffan eteläosasta helposti tunnin mittaisella bussiyhteydellä. Santa Cruzista voi edelleen matkustaa paikallisbussilla perille San Andrésin kylään.

2. El Médano sopii vesiurheilijoille

El Médanon kalastajakylässä paikalliset ja turistit sulautuvat samaan katukuvaan. Rauhallisen El Médanon ranta on etenkin purje- ja leijalautailijoiden mieleen, sillä siellä puhaltavat otolliset tuulet. Rannan päästä voi bongata punaisena hehkuvan kallion nimeltä Montaña Roja.

Kahden kilometrin mittainen tummahiekkainen ranta on Teneriffan pisin. Pienessä kylässä voi kävellä joka paikkaan – rantapäivän voikin keskeyttää lounastamalla jossain El Médanon lukuisista ravintoloista. Paras ateria on tietysti rannan kupeessa nautittu tuore kala.

El Medanon ranta Teneriffalla
Kuva: Teneriffan Matkailu
El Medanon ranta on erityisesti purjelautailijoiden suosiossa.

El Médanoon pääsee parhaiten joko omalla vuokra-autolla tai bussilla. Etelän turistikeskuksista on El Médanoon vajaan puolen tunnin ajomatka.

3. Ylellinen Playa del Duque

Playa del Duquen uudella alueella Costa Adejessa on useita viiden tähden luksushotelleja. Etelä-Teneriffan uusi lomakyläsuosikki hurmaa matkailijan siisteydellään ja kauneudellaan. Playa del Duquen rannalla on myös loistavat palvelut.

Playa del Duquen hyvin hoidettu ranta sopii rauhallista lepopaikkaa etsiville aikuisille lomailijoille. Rantaa ympäröivät tyylikkäät ravintolat, baarit ja jäätelökioskit, joihin on mukava poiketa virkistäytymään.

Etelä-Teneriffan lomakohteista on helppo siirtyä Duquen rannalle jalkaisin. Kävelyretki rantaa pitkin Los Cristianosista Playa de las Américasin kautta Costa Adejeen on mukava lomapäivän ohjelmanumero. Alueelle pääsee toki myös bussilla ja taksilla.

4. Playa Jardín hurmaa Puerto de la Cruzissa

Puerto de la Cruzissa sijaitseva Playa Jardín on saanut nimensä rantaa reunustavien puutarhojen mukaan. Playa Jardínin tummahiekkaisella rannalla kelpaa rentoutua ihaillen vehreän Pohjois-Teneriffan kauniita kontrasteja: vihreitä vuoria, sinistä merta ja värikkäänä hehkuvaa kukkaloistoa.

Puerto de la Cruzin ranta Teneriffalla
Kuva: iStockphoto
Rantoja löytyy Teneriffalla ympäri saarta.

Jardínin rannalla on kattavat palvelut, ja lähellä sijaitsee myös yksi Teneriffan suosituimmista matkailunähtävyyksistä, Loro Parque -eläinpuisto.

Eteläsaarella lomaileville retki Puerto de la Cruziin on matkan ehdoton ohjelmanumero. Helpoin tapa matkustaa Playa Jardinille on oma vuokra-auto.

5. Playa de las Vistas on turistien suosikkiranta

Useimmat Etelä-Teneriffalle matkaavat lomailijat löytävät itsensä Playa de las Vistasin uimarannalta. Playa de las Américasin ja Los Cristianosin lomakeskusten välissä sijaitsevalta rannalta löytyvät kaikki palvelut, ja alue on täynnä baareja ja ravintoloita. Myös ostoksille on lyhyt kävelymatka auringonoton lomassa.

Las Vistasin tunnistaa merivettä ilmaan syöksevästä suihkulähteestä, joka on rannan maamerkki. Vilkasta hotellialuetta reunustava ranta on kätevä kohde esimerkiksi lapsiperheille.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Teneriffan Matkailu, iStockphoto

Päivitetty: 27.4.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (36 votes, average: 4,53 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia