Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä ovat Teneriffan parhaat rannat – 5 vinkkiä auringonpalvojalle

Aurinkoinen Teneriffa on yksi talven suosikkikohteista. Rantapallo listasi saaren viisi parasta rantaa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 14.01.2022
facebook   whatsapp

1. Playa de las Teresitas on pohjoisen helmi

Paikallisten suosikkiranta Playa de las Teresitas sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Teneriffan pääkaupungista Santa Cruzista. Palmujen reunustama kultahiekkainen ranta on kuitenkin melko rauhallinen, eikä houkuttele suuria turistimassoja.

Retki Las Teresitasiin on parasta tehdä keskellä viikkoa, sillä viikonloppuisin ranta täyttyy vapaapäiviään viettävistä saarelaisista. San Andrésin kalastajakylässä kannattaa myös ehdottomasti pysähtyä maistelemaan paikallisia herkkuja.

ShutterstockLas Teresitas, Teneriffa
Las Teresitas on tunnettu vaaleahiekkaisesta rannastaan.

Jos autonvuokraus ei kiinnosta, pääsee Santa Cruziin Teneriffan eteläosasta helposti tunnin mittaisella bussiyhteydellä. Santa Cruzista voi edelleen matkustaa paikallisbussilla perille San Andrésin kylään.

2. El Médano sopii vesiurheilijoille

El Médanon kalastajakylässä paikalliset ja turistit sulautuvat samaan katukuvaan. Rauhallisen El Médanon ranta on etenkin purje- ja leijalautailijoiden mieleen, sillä siellä puhaltavat otolliset tuulet. Rannan päästä voi bongata punaisena hehkuvan kallion nimeltä Montaña Roja.

Kahden kilometrin mittainen tummahiekkainen ranta on Teneriffan pisin. Pienessä kylässä voi kävellä joka paikkaan – rantapäivän voikin keskeyttää lounastamalla jossain El Médanon lukuisista ravintoloista. Paras ateria on tietysti rannan kupeessa nautittu tuore kala.

ShutterstockEl Médano, Teneriffa
El Medanon ranta on erityisesti purjelautailijoiden suosiossa.

El Médanoon pääsee parhaiten joko omalla vuokra-autolla tai bussilla. Etelän turistikeskuksista on El Médanoon vajaan puolen tunnin ajomatka.

>>Rantapallossa voit vertailla helposti matkat Teneriffalle

3. Ylellinen Playa del Duque

Playa del Duquen uudella alueella Costa Adejessa on useita viiden tähden luksushotelleja. Etelä-Teneriffan uusi lomakyläsuosikki hurmaa matkailijan siisteydellään ja kauneudellaan. Playa del Duquen rannalla on myös loistavat palvelut.

ShutterstockEl Duque, Costa Adeje
El Duquen ranta on koko Teneriffan parhaimmistoa.

Playa del Duquen hyvin hoidettu ranta sopii rauhallista lepopaikkaa etsiville aikuisille lomailijoille. Rantaa ympäröivät tyylikkäät ravintolat, baarit ja jäätelökioskit, joihin on mukava poiketa virkistäytymään.

Etelä-Teneriffan lomakohteista on helppo siirtyä Duquen rannalle jalkaisin. Kävelyretki rantaa pitkin Los Cristianosista Playa de las Américasin kautta Costa Adejeen on mukava lomapäivän ohjelmanumero. Alueelle pääsee toki myös bussilla ja taksilla.

4. Playa Jardín hurmaa Puerto de la Cruzissa

Puerto de la Cruzissa sijaitseva Playa Jardín on saanut nimensä rantaa reunustavien puutarhojen mukaan. Playa Jardínin tummahiekkaisella rannalla kelpaa rentoutua ihaillen vehreän Pohjois-Teneriffan kauniita kontrasteja: vihreitä vuoria, sinistä merta ja värikkäänä hehkuvaa kukkaloistoa.

ShutterstockPlaya Jardin, Puerto de la Cruz
Playa Jardin poikkeaa perinteisesti postikorttirannasta, mutta on tyypillinen teneriffalainen ranta.

Jardínin rannalla on kattavat palvelut, ja lähellä sijaitsee myös yksi Teneriffan suosituimmista matkailunähtävyyksistä, Loro Parque -eläinpuisto.

Eteläsaarella lomaileville retki Puerto de la Cruziin on matkan ehdoton ohjelmanumero. Helpoin tapa matkustaa Playa Jardinille on oma vuokra-auto.

5. Playa de las Vistas on turistien suosikkiranta

Useimmat Etelä-Teneriffalle matkaavat lomailijat löytävät itsensä Playa de las Vistasin uimarannalta. Playa de las Américasin ja Los Cristianosin lomakeskusten välissä sijaitsevalta rannalta löytyvät kaikki palvelut, ja alue on täynnä baareja ja ravintoloita. Myös ostoksille on lyhyt kävelymatka auringonoton lomassa.

ShutterstockPlaya de las Vistas, Los Christianos
Las Vistasin ranta on suosittu uimapaikka Los Christianosissa.

Las Vistasin tunnistaa merivettä ilmaan syöksevästä suihkulähteestä, joka on rannan maamerkki. Vilkasta hotellialuetta reunustava ranta on kätevä kohde esimerkiksi lapsiperheille.

>>Katso äkkilähdöt Teneriffalle

>> Lue lisää vinkkejä Teneriffalle!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.