Hyppää sisältöön

Teneriffan parhaat rannat – 10 vinkkiä auringonpalvojalle

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.12.2023
Teneriffalta löytyy aurinkoa ympäri vuoden. Listasimme saaren kymmenen parasta rantaa, joiden joukossa on sekä lomakeskusten täyden palvelujen hiekkarantoja että seikkailijoille sopivia salarantoja.

1. Playa de las Teresitas on pohjoisen ykkösranta

Paikallisten suosikkiranta Playa de las Teresitas sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Teneriffan pääkaupungista Santa Cruzista. Rantaa pidetään saaren kauneimpana: onhan vaalea hiekka tuotu sinne Länsi-Saharasta asti.

Palmujen reunustama ranta on melko rauhallinen, eikä houkuttele suuria turistimassoja. Retki Las Teresitasiin on parasta tehdä keskellä viikkoa, sillä viikonloppuisin ranta täyttyy vapaapäiviään viettävistä saarelaisista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockTeneriffan rannat
Teresitasin keinotekoisen rannan hiekka on vaaleampaa kuin Teneriffan rannoilla yleensä.

Rantapäivän aikana kannattaa nousta myös rannan pohjoispäässä sijaitsevalle näköalapaikalle, josta aukeaa yksi Teneriffan kuvatuimmista maisemista.

Jos autonvuokraus ei kiinnosta, pääsee Santa Cruziin Teneriffan eteläosasta helposti tunnin mittaisella bussiyhteydellä. Santa Cruzista voi edelleen matkustaa paikallisbussilla tai taksilla perille San Andrésin kylään.

2. Viihtyisä Playa del Duque

Costa Adejen rannikolla sijaitseva Playa del Duque on yksi Teneriffan siisteimmistä ja viihtyisimmistä rannoista. Rannalle on myönnetty myös Blue Flag -tunnustus, jolla mitataan rantojen puhtautta, turvallisuutta ja saavutettavuutta.

Alueella on useita viiden tähden luksushotelleja sekä tasokkaita ostoskeskuksia merkkiliikkeineen. Playa del Duquen rannalla on myös hyvät palvelut. Viikonloppuisin, kuumimpina hellepäivinä ja juhlapyhien aikaan rantatuolit täyttyvät nopeasti.

ShutterstockEl Duque, Costa Adeje
El Duquen ranta on koko Teneriffan parhaimmistoa.

Playa del Duquen hyvin hoidettu ranta sopii rauhallista lepopaikkaa etsiville lomailijoille. Rantaa ympäröivät ravintolat, baarit ja jäätelökioskit, joihin on mukava poiketa virkistäytymään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muista Etelä-Teneriffan lomakohteista on helppo siirtyä Duquen rannalle jalkaisin. Kävelyretki rantaa pitkin Los Cristianosista Playa de las Américasin kautta Costa Adejeen on mukava lomapäivän ohjelmanumero. Alueelle pääsee toki myös bussilla ja taksilla.

3. Fañabe on suosittu ranta Adejessa

Playa de Fañaben ranta on yksi suosituimmista Adejen rannikolla. Rannalla on kattavat matkailijoille suunnatut palvelut ja se sopii hyvin myös lasten kanssa liikkuville.

Fañaben rantaa reunustavat monipuoliset ostosmahdollisuudet sekä lukuisat hotellit ja ravintolat. Rannalta on helppo poiketa välillä lounaalle tai vaikka lähellä sijaitsevalle hotellille.

ShutterstockPlaya de Fañabe Teneriffalla
Fañaben rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Fañaben ranta sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä El Duquen rannalta, joten halutessaan saman päivän aikana voi kokeilla molempia rantoja.

4. El Médano sopii vesiurheilijoille

El Médanon kalastajakylässä paikalliset ja turistit sulautuvat samaan katukuvaan. Kahden kilometrin mittainen tummahiekkainen ranta on Teneriffan pisin.

Ranta on etenkin purje- ja leijalautailijoiden mieleen, sillä siellä puhaltavat otolliset tuulet. Rannalla ja sen tuntumassa on useita surffikouluja, jotka vuokraavat myös laitteita.

Pikkukaupungissa voi kävellä joka paikkaan – rantapäivän voikin keskeyttää lounastamalla jossain El Médanon lukuisista ravintoloista. Paras ateria on tietysti rannan kupeessa nautittu tuore kala.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockEl Médano, Teneriffa
El Medanon ranta on erityisesti purjelautailijoiden suosiossa.

Rannan päästä voi bongata punertavana hehkuvan kallion nimeltä Montaña Roja, jonka huipulle vie suosittu vaellusreitti. Kannattaa huomioida, että reitillä on usein tuulista.

Lähellä Reina Sofian lentokenttää sijaitsevaan El Médanoon pääsee parhaiten joko omalla vuokra-autolla tai bussilla. Etelän lomakeskuksista on El Médanoon vajaan puolen tunnin ajomatka.

5. Playa de las Vistas on turistien suosikkiranta

Monet Teneriffalle matkaavat lomailijat löytävät itsensä Playa de las Vistasin uimarannalta. Playa de las Américasin ja Los Cristianosin lomakeskusten välissä sijaitsevan rannan tuntumassa on useita suomalaisten suosimia hotelleja.

Blue Flag -rannaksi luokitellun Las Vistasin välittömästä läheisyydestä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut. Alue on täynnä baareja ja ravintoloita. Myös ostoksille on lyhyt kävelymatka auringonoton lomassa.

ShutterstockTeneriffan rannat
Playa de las Vistasin rantaa reunustaa promenadi, jota kävelemällä etelän lomakeskukset tulevat tutuksi.

Las Vistasia voisi kuvailla hyväksi perusrannaksi, jonne on helppo tulla viettämään päivää koko perheellä tai aikuisten kesken. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Las Vistasin tunnistaa merivettä ilmaan syöksevästä suihkulähteestä, joka on rannan maamerkki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Playa de Abama on rauhallinen poukama

Valitsetko mieluummin pienen piilotetun poukaman kuin pitkän rannan keskellä lomakeskusta?

Playa de Abama on luksushotelli Ritz-Carltonia lähinnä sijaitseva ranta, ja sieltä löytyykin hotellin asiakkaille tarkoitettu eksklusiivinen alue. Ranta itsessään on kuitenkin julkinen ja avoin kaikille.

ShutterstockAbaman ranta Teneriffalla
Rauhallinen Abaman ranta on vaihtoehto etelän vilkkaammille rannoille.

Kannattaa huomioida, että rannalle päästäkseen on laskeuduttava portaita alas. Esteetön kulku rannalle on tarjolla ainoastaan hotellin vieraille.

Playa de Abama sijaitsee noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Playa de las Americasista. Rannan kupeessa toimii ravintola.

7. Playa Jardín hurmaa Puerto de la Cruzissa

Puerto de la Cruzissa sijaitseva Playa Jardín on saanut nimensä rantaa reunustavien puutarhojen mukaan. Playa Jardínin tummahiekkaisella rannalla kelpaa rentoutua ihaillen Pohjois-Teneriffan kontrasteja: vihreitä vuoria, sinistä merta ja värikkäänä hehkuvaa kukkaloistoa.

Rannan on suunnitellut edesmennyt kanarialainen taiteilija ja arkkitehti César Manrique, jonka kädenjälki näkyy ympäri Lanzaroten saarta.

ShutterstockPlaya Jardin, Puerto de la Cruz
Playa Jardin poikkeaa perinteisesti postikorttirannasta, mutta on Kanariansaarille tyypillinen tummahiekkainen ranta.

Jardínin rannalla on kattavat palvelut matkailijoille. Puerto de la Cruziin on helppo matkustaa etelän lomakohteista joko vuokra-autolla, bussilla tai opastetulla retkellä.

8. Playa de Castro: miniranta vesiputouksella

Los Realejosissa lähellä Puerto de la Cruzia sijaitsevan Playa de Castron erikoisuus on vesiputous, joka laskeutuu kallioseinää pitkin rannalle. Teneriffalla on vain harvoja vesiputouksia, ja Castro on ainoa ranta, jolta sellainen löytyy.

Playa de Castroa ei voi varsinaisesti suositella laiskan rantapäivän viettoon: rantakaistale on olemattoman pieni ja merenkäynti voimakasta. Tänne tullaankin enemmän poikkeamaan maisemien ja elämyksen perässä.

ShutterstockCastron ranta Teneriffalla
Pieni vesiputous houkuttelee seikkailijoita ja valokuvaajia Castron rannalle.

Rannalle laskeudutaan rehevän palmulehdon läpi portaita, jotka käyvät erityisesti hellepäivinä kuntoilusta. Rannalla ei ole palveluja, mutta lähimpien parkkipaikkojen vieressä toimii suosittu ravintola.

Innokkaiden liikkujien kannattaa yhdistää retkeen Rambla de Castron luonnonsuojelualueella kulkeva vaellusreitti, jonka varrelle osuu komea hylätty rakennus Casa Hamilton.

9. Benijon luonnonranta sopii seikkailijoille

Jos matkailijoiden kansoittamat rannat aurinkotuoleineen eivät ole sinun juttusi, saatat viihtyä paremmin Teneriffan pohjoisosan luonnonrannoilla.

Yksi kiinnostavimmista vaihtoehdoista on Playa de Benijo, joka tunnetaan tummista kivimuodostelmistaan meressä aivan rantaviivan tuntumassa. Anagan luonnonpuiston alueella sijaitsevan rannan hiekka on tummaa.

ShutterstockBenijon ranta Teneriffalla
Benijon rannalla ei tarvitse pelätä turistiryntäyksiä.

Playa de Benijon rannalla on usein voimakkaita aaltoja, ja se onkin myös surffaajien suosiossa. Rannalla ei ole palveluja, joten mukaan kannattaa pakata eväät ja riittävästi vettä.

Harvaan asutun ja hieman hankalasti saavutettavan pohjoisrannikon tutkimiseen tarvitaan ehdottomasti oma vuokra-auto. Matkaa pääkaupunki Santa Cruzista on Benijon rannalle noin 25 kilometriä, ja reitti on melko hidaskulkuinen.

10. El Bollullo on pohjoisen tummahiekkainen ranta

Playa El Bollullo on lähinnä paikallisten suosima tummahiekkainen ranta, joka sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä Puerto de la Cruzista.

Monet autolla Teneriffalla seikkailevat matkailijat ihastuvat El Bollullon tarjoamiin vastakohtiin etelän lomakeskuksiin verrattuna. Ranta houkuttelee myös valokuvaajia.

ShutterstockBollullon ranta Teneriffalla
Tuliperäisen saaren luontoon kuuluvat myös tummahiekkaiset rannat.

Rannalla ei ole palveluja, mutta sen tuntumassa toimii chiringuito eli yksinkertainen rantabaari sekä ravintola lyhyen kävelymatkan päässä. Tarvittaessa alueelta saa siis sekä ruokaa että juomaa.

Helpoiten rannalle pääsee omalla vuokra-autolla, sillä julkinen liikenne ei ulotu tänne saakka. Kannattaa varautua siihen, että rannalle johtava tie on kapea. Lähellä rantaa on pysäköintialue.

>> Lue lisää vinkkejä Teneriffalle: Rantapallon matkaopas

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja