Hyppää sisältöön

Miamin parhaat rannat – esittelyssä viisi palmujen reunustamaa paratiisia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.09.2017
Miamin pitkät palmurannat ovat kuin luotuja auringonpalvojille. Esittelyssä viisi upeaa rantaa, joiden pehmeällä hiekalla lomapäivästä on helppo nautiskella.

Miamissa aurinko paistaa ympäri vuoden

Floridan Miami ja Miami Beach tarjoavat kaikkea sitä, mitä moni meistä pohjoisen kasvateista lomallaan etsii: aurinkoa, palmuja ja loputtoman pitkiä hiekkarantoja.

Miamissa on lämmin ympäri vuoden. Kuumin kuukausi on heinäkuu, jolloin keskilämpötila on 28 astetta. Kylmintä on tammikuussa, mutta silloinkin keskilämpötila pysyy noin 20 asteen paikkeilla. Kaikkein kuumimmalla kaudella lämpötila saattaa helposti nousta 35–40 asteeseen, joten mukaan kannattaa varata vahvin löytämäsi aurinkosuoja ja jokaiselle rantapäivälle iso pullo vettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esittelyssä viisi hienoa hiekkarantaa Miamista ja Miami Beachilta!

South Beach

Miamin South Beach käsittää pitkän hiekkarantakaistaleen Miami Beachin eteläkärjestä aina 24th Streetiin saakka. Koko nelikilometrinen rantakaistale koostuu upottavan pehmeästä kultaisesta hiekasta, joka kovimmilla helteillä paahtuu polttavan kuumaksi. South Beach tunnetaan hengepelastajien värikkäistä kopeista, upeista palmuista ja grillaavan kuumasta auringosta.

Ranta on kaikille avointa aluetta ja auringonpalvojat voivat parkkeerata pyyhkeensä mihin tahansa. Rantatuoleja tai rantavarjoja voi vuokrata ja näitä tarjoavia kojuja on runsaasti. Joillakin rannan alueista on omat erikoispiirteensä: etelässä Lummus Parkin tienoilla on vilkkaampaa, pohjoisemmassa päässä hieman rauhallisempaa. 5th ja 11th Streetin välisellä alueella aurinkoa voi ottaa yläosattomissa.

Riikka KrennSouth Beach, Miami
Laaja Lummus Parkin puistoalue sijaitsee South Beachin eteläpäädyssä. Puistossa on tarjolla myös lentopallokenttiä ja muita harrastusmahdollisuuksia.

Lummus Park Beach

Lummus Park Beach käsittää South Beachin eteläosassa sijaitsevaa Lummus-puistoa mukailevan rantaosuuden. Hiekkaranta on täällä leveä ja hyvin hoidettu. Palveluja on paljon – ja niin on auringonpalvojiakin. Vilkkaimmalla matkailukaudella tällä rannalla voi olla suomalaiseen makuun jopa tungosta.

Lummus Parkin osuus rannasta on monelle juuri sitä Miami-tunnelmaa, mitä lomalta tullaan hakemaan. Rannalta on helppo siirtyä virkistäytymään Ocean Driven baareihin ja terasseille. Ocean Drivellä on myös paljon hotelleja, joten jos haluat tehdä rantaelämää ajatellen ideaaleimman majapaikkavalinnan, valitse hotellisi tämän tien varrelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Riikka KrennSouth Beach, Miami
Floridan rannat tunnetaan värikkäistä hengenpelastajien kopeista.

South Pointe Park Beach

South Beachin kaikkein eteläisimmän kärjen kattavassa South Pointe Parkissa on mukava puistoalue, jossa on piknikpaikkoja ja kävelyreittejä. Puiston hiekkarantaosuus on surffaajien suosiossa ja täällä on myös hieman rauhallisempaa kuin Lummus Parkin kohdalla. Monet näyttävät Karibian-risteilijät saapuvat Miamin satamaan South Pointe Parkin ohitse, joten auringonpalvonnan ohessa voi ihailla myös komeita laivoja.

Hobie Island Beach

Hobie Beach sopii lasten kanssa lomailevalle, sillä ranta on täällä loiva ja aallokko rauhallisempi kuin monilla muilla Miamin rannoilla. Myös lemmikinomistajat viihtyvät Hobie Islandilla, sillä paikka tunnetaan koiraystävällisenä rantana.

Rickenbacker Causewayn kupeessa levittäytyvä ranta on suosittu surffauspaikka ja sitä kutsutaan usein myös nimellä Windsurfer Beach. Toisin kuin South Beachilla, täällä kaupunki on rantaa vastapäätä, joten auringonpalvojat pääsevät ihailemaan Miamin hienoa skylinemaisemaa.

Key Biscaynen rannat

Key Biscaynen rannat Crandon Beach ja Bill Baggs Cape Florida State Park ovat pienen matkan päässä kaupungista, mutta kuitenkin niin lähellä, että päiväretki näillekin rannoille on helppo tehdä. Key Biscaynen rannat ovat jotain aivan muuta kuin South Beachin melu ja hälinä. Kävijöitä riittää toki täälläkin, mutta tunnelma on paljon rauhallisempi ja seesteisempi.

>> Löydä edullinen loma Miamiin Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto ja Riikka Krenn

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Mikä Yhdysvaltojen kaupunki sopii sinulle?

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Finnairin lennot

Finnair lentää talvikaudella Tukholmasta suoraan Thaimaahan ja Miamiin – lennot alkavat lokakuussa

Viisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu

Löydä tuntematon Florida – viisi asiaa, joista Fort Myers on tunnettu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja