Hyppää sisältöön

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 16.02.2024
Haluatko pitää hauskaa? "Syntien kadulla" poikkeaminen on matkailijalle pakollinen ohjelmanumero.

Sitgesin ravintolakatu ja bilekeskittymä

Kun puhutaan Espanjan bilekohteista, tulee useimmilla ensimmäisenä mieleen Ibiza. Mutta joko olet kuullut Sitgesistä?

Lähes Barcelonan naapurista löytyvä rantakaupunki on erinomainen kohde matkailijoille, jotka haluavat pitää hauskaa ja nauttia yöelämästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sitgesin legendaarisesta maineesta huvittelukaupunkina kertoo jotain jo se, että kaupungin tunnetuin baarikatu on nimeltään Calle del Pecado tai katalaaniksi Carrer del Pecat. Suomeksi nimi tarkoittaa syntien katua.

Sitgesin bilekatu Carrer del Pecat
Tältä Sitgesin bilekatu näyttää päivänvalossa. Illan hämärtyessä tunnelma tiivistyy.

Päivisin Carrer del Pecat näyttää tavalliselta tapas-ravintoloiden täyttämältä espanjalaiskadulta, mutta illalla meno muuttuu villimmäksi baarien täyttyessä iltaansa aloittelevista juhlijoista. Kuumimman kesäsesongin aikaan kaikki kadun kuppilat ja jopa jalkakäytävä ovat viimeistä sijaa myöten täynnä.

Kaikki ovat tervetulleita Sitgesin yöhön

Sitgesin yöelämä on niin vauhdikasta, että kaupunkiin lähdetään bilettämään jopa erinomaisena bilekaupunkina tunnetusta Barcelonasta. Erityisesti Sitgesin gay-baarit ovat huippusuosittuja.

Avoimesta ja inklusiivisesta tunnelmastaan tunnettu Sitges on seksuaalivähemmistöjen suosiossa. Liehuvat sateenkaariliput ovat yleinen näky Sitgesin kaduilla. Kesäkuussa vietettävään Pride-viikkoon kuuluvat näyttävät paraatit.

Shutterstock / Carlos Pereira MSitgesin Pride-viikko
Pride-viikkoa juhlitaan Sitgesissä näyttävästi.

Entä tiesitkö, että legendaarinen yökerhobrändi Pacha ei syntynyt Ibizalla, vaikka se onkin saaren vanhin yökerho? Kaikkien aikojen ensimmäinen Pacha avattiin Sitgesissä jo vuonna 1967, kun taas Ibizan yökerho aloitti toimintansa vuonna 1973.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sittemmin Sitgesin Pacha on sulkenut ovensa, mutta syntien kadulta löytyy saman brändin alle kuuluva pienempi klubi Pachito.

Sitges houkuttelee ympäri vuoden

Toisin kuin monet muut Katalonian rantakohteet, Sitges houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden. Varsinainen kesäsesonki rantakeleineen kestää tyypillisesti toukokuusta lokakuuhun, mutta sää voi olla mukavan aurinkoinen myös talvella.

Ibizan tapaan myös Sitgesin kaduilta voi bongata tyylikkäitä putiikkeja ja ravintoloita sekä niiden trendikästä asiakaskuntaa. Pienessä kaupungissa on helppo liikkua jalkaisin.

Viehättävässä Sitgesissä voi hyvin lomailla vaikka ei olisikaan kiinnostunut biletyksestä. Majoitus tosin kannattaa silloin varata suosituimpien bilekeskittymien ulkopuolelta.

ShutterstockMatkat Sitgesiin
Sitgesissä voi tehdä muutakin kuin juhlia. Rannan tuntumassa sijaitseva Palau de Maricel on kaupunginn tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Sitgesiin tuovat turisteja myös kaupungin monet fiestat, joista osa ajoittuu vilkkaimman matkailukauden ulkopuolelle. Suosittuja tapahtumia ovat muun muassa Santa Teclan fiesta syyskuun loppupuolella, lokakuiset filmifestivaalit sekä helmikuun karnevaalit.

Sitges sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta. Junalla matka taittuu helposti noin 30–45 minuutissa lähtöasemasta riippuen. Barcelonasta junia lähtee Françan, Passeig de Gràcian ja Santsin asemilta. Plaça de Españan asemalta matkaan pääsee bussilla.

Myös Suomesta tehdään omatoimisia pakettimatkoja Sitgesiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Sitgesiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja