Kuva: Istockphoto
Thaimaan parhaat rannat

Valitse suosikkisi! Thaimaan viisi parasta rantaa

Suunnitteletko rantalomaa Thaimaassa? Yli neljä tuhatta kilometriä rantaviivaa takaa onnistuneen rantaloman, mutta oman suosikkirannan löytämisessä on omat haasteensa. Tässä viisi rantaa, jotka tarjoavat takuulla unohtumattoman lomaelämyksen!

1. Maya Beach, Phi Phi

Thaimaan tunnetuimpien rantojen joukkoon lukeutuva Maya Beach on todella maineensa arvoinen, sillä Phi Phi -saariin kuuluvalla Phi Phi Ley -saarella sijaitseva ranta on todella kaunis. Ranta sijaitsee näyttävien kallioiden keskellä paikassa, jonne pääsee ainoastaan veneellä.

Thaimaan parhaat rannat
Kuva: Istockphoto
Phi Phi Leyn kuuluisan Maya Beach -rannan näkymä on koettava Thaimaassa.

Valkoiselta hiekkarannalta avautuu yksi Thaimaan kuuluisimmista maisemista. Ranta nousi kuuluisuuteen vuonna 2000 kuvatun Leonardo DiCaprion tähdittämän The Beach -elokuvan myötä. Saarelle pääsee veneellä esimerkiksi Phuketista.

2. Bamboo Island

Phi Phi -saarten pohjoispuolella sijaitseva Bamboo Island on perinteinen paratiisisaari: turkoosia vettä, valkoista hiekkaa ja trooppista metsää riittää lähes silmänkantamattomiin. Saarella ei voi majoittua, mutta useat yritykset järjestävät sinne suuntautuvia veneretkiä.

Bamboo Islandille pääsee vierailemaan näppärästi esimerkiksi Krabilta käsin, sillä venematka Ao Nangista kestää reilun tunnin.

3. West Railay Beach, Krabi

Merestä nousevat korkeat kalkkikivikalliot luovat klassisen Krabin-merimaiseman ja ovat näkemisen arvoiset. Paras tapa nauttia hulppeista maisemista on suunnata West Railay Beach -rannalle, josta avautuu mahtava näkymä merelle.

Thaimaan parhaat rannat
Kuva: Istockphoto
Railayn rantojen maisemat ovat hyvin erikoiset.

West Railay Beach on yksi matkailijoiden suosiman Railayn päärannoista, joten siellä riittää vilinää. Se soveltuu alueen rannoista parhaiten uimareille.

4. Chaweng, Koh Samui

Suositulla Koh Samuin matkailijasaarella on monia hyviä rantoja, mutta saaren itärannikolla sijaitseva Chawengin ranta on ehdottomasti Koh Samuin parhaimpia. Noin kuuden kilometrin mittainen ranta jakautuu kahteen osaan: pohjoisessa on runsas määrä ravintoloita ja kahviloita, kun taas eteläpäässä on rauhallisempaa.

Rannalla toimii myös monia hotelleja, joten jos haaveilet majapaikasta aivan rannan tuntumassa, onnistuu se Chawengin rannalla.

5. Mai Khao Beach, Phuket

Phuket on perinteinen Thaimaan-matkakohde, ja sen suosio perustuu pitkälti upeisiin rantoihin. Hiekka jatkuu silmänkantamattomiin, ja 11 kilometrin mittainen ranta on koko Phuketin pisin. Rannan palvelut ovat melko vaatimattomat, ja se onkin osa Sirinatin kansallispuistoa.

Ranta on tavallisesti melko rauhallinen, mutta kävijöiden kiinnostus nousee merkittävästi marras–helmikuussa, jolloin merikilpikonnat saapuvat munimaan rannalle.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Daily Mail
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 29.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia