Hyppää sisältöön

Valitse suosikkisi! Thaimaan kahdeksan parasta rantaa

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.01.2024
Suunnitteletko rantalomaa Thaimaassa? Yli neljä tuhatta kilometriä rantaviivaa takaa onnistuneen rantaloman, mutta oman suosikkirannan löytämisessä on omat haasteensa. Tässä kahdeksan rantaa, jotka tarjoavat takuulla unohtumattoman lomaelämyksen!

Maya Beach, Phi Phi

Thaimaan tunnetuimpien rantojen joukkoon lukeutuva Maya Beach on todella maineensa arvoinen, sillä Phi Phi -saariin kuuluvalla Phi Phi Ley -saarella sijaitseva ranta on todella kaunis. Ranta sijaitsee näyttävien kallioiden keskellä paikassa, jonne pääsee ainoastaan veneellä.

ShutterstockThaimaan parhaat rannat
Näyttävään poukamaan ei pääse enää vierailulle.

Valkoiselta hiekkarannalta avautuu yksi Thaimaan kuuluisimmista maisemista. Ranta nousi kuuluisuuteen vuonna 2000 kuvatun Leonardo DiCaprion tähdittämän The Beach -elokuvan myötä. Upea saari ja rantanäkymä on kuitenkin houkuttanut paikalle niin paljon matkailijoita, että ranta on jouduttu sulkemaan väliaikaisesti vierailijoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

North Point Beach, Koh Lipe

Andamaanienmerellä lähellä Malesian rajaa sijaitseva Koh Lipen saari muistuttaa monelta osin paratiisia: on palmuja, kärrypolkuja eikä juuri lainkaan autoja. Rannoilla siemaillaan kookosvettä ja laskuvesi muuttaa maisemaa dramaattisesti.

Aivan saaren pohjoiskärjessä sijaitseva North Point Beach on Koh Lipen paras ranta, kiitos suurten hiekkadyynien, upean maiseman ja kirkkaiden vesien. Lähialueella on lomakeskuksia palveluineen, mutta siitä huolimatta rannalta löytää helposti rauhallisen paikan.

ShutterstockKoh Lipe, Thaimaa
North Point Beachin koko vaihtelee nousu- ja laskuveden mukaan.

Itse rannalla ei ole mitään palveluja, joten mukaan on syytä varata riittävästi ainakin vettä, jotta maisemasta voi nauttia mahdollisimman pitkään. Lyhyen matkan päässä kohoaa pikkusaaria, ja aivan rannan edustalla nousee Ko Adangin vehreä saari, joka tekee maisemasta entistä erikoisemman.

Klong Chao, Koh Kood

Koh Koodin länsirannalla sijaitseva Klong Chaon ranta houkuttelee nauttimaan turkoosin meriveden sävyttävästä maisemasta ja ihanista rantapäivistä. Neljä ja puoli kilometriä pitkä valkohiekkainen ranta on Koh Koodin saaren parhaimmistoa, ja tarjoaa muun muassa saaren parhaat auringonlaskunäkymät.

Klong Chaon ranta on täynnä palveluja, minkä ansiosta rantapäivästä nauttiminen on ennätyshelppoa. Ravintoloita ja baareja on riittämiin, ja lisäksi rannan varrella on myös monia hotelleja ja lomakeskuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiThaimaan parhaat rannat
Kong Chaon rannan varrella toimii monia hotelleja, kuten viiden tähden luksuslomakeskus High Season.

Palveluista huolimatta kokonaisuudessaan julkinen, joten voit nauttia rantapäivästä missä tahansa rannan kohdassa. Jos kuitenkin kaipaat enemmän yksityisyyttä, suuntaan rannan kärjessä olevalle autiolle niemelle, jonka läheisyydessä ei ole rakennuksia.

Nangyuan Island Beach, Koh Nang Yuan

Koh Taon luoteiskulmassa Siaminlahdella sijaitseva Koh Nang Yuanin saari on tunnettu näyttävästä Nangyuan Island Beach -rannasta, joka yhdistää kaksi pikkusaarta toisiinsa. Pitkä ja leveä hiekkasärkkä on molemmin puolin rantaveden ympäröimä, mikä tekee rannasta hyvin poikkeuksellisen näköisen.

Rannan ulkonäkö muuttuu lasku- ja nousuveden mukaan, joten parhaimmillaan rannasta voi näkyä vain kapea hiekkakaistale.

ShutterstockThaimaan parhaat rannat
Näyttävä hiekkasärkkä yhdistää saaret toisiinsa.

Kohde on hyvin suosittu, joten varaudu väenpaljouteen. Se ei kuitenkaan ole syy jättää Nangyuan Island Beach -rantaa kokematta. Jos haluat nähdä rannan rauhallisimmillaan, suuntaa sinne suosituimman matkailukauden ulkopuolella tai hyvin varhain aamulla.

Bamboo Island

Phi Phi -saarten pohjoispuolella sijaitseva Bamboo Island on perinteinen paratiisisaari: turkoosia vettä, valkoista hiekkaa ja trooppista metsää riittää lähes silmänkantamattomiin. Saarella ei voi majoittua, mutta useat yritykset järjestävät sinne suuntautuvia veneretkiä.

ShutterstockThaimaan parhaat rannat
Bamboo Islandin pitkä hiekkaranta on vierailun arvoinen.

Bamboo Islandille pääsee vierailemaan näppärästi esimerkiksi Krabilta käsin, sillä venematka Ao Nangista kestää reilun tunnin. Bamboo Island on usein osa päiväretkeä, johon sisältyy useampi pysähdys eri kohteissa. Jos siis haluat viettää saarella koko päivän, pidä huoli, että valitset oikeanlaisen retken.

West Railay Beach, Krabi

Merestä nousevat korkeat kalkkikivikalliot luovat klassisen Krabin-merimaiseman ja ovat näkemisen arvoiset. Paras tapa nauttia hulppeista maisemista on suunnata West Railay Beach -rannalle, josta avautuu mahtava näkymä merelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoThaimaan parhaat rannat
Railayn rantojen maisemat ovat hyvin erikoiset.

West Railay Beach on yksi matkailijoiden suosiman Railayn päärannoista, joten siellä riittää vilinää. Se soveltuu alueen rannoista parhaiten uimareille.

Chaweng, Koh Samui

Suositulla Koh Samuin matkailijasaarella on monia hyviä rantoja, mutta saaren itärannikolla sijaitseva Chawengin ranta on ehdottomasti Koh Samuin parhaimpia. Noin kuuden kilometrin mittainen ranta jakautuu kahteen osaan: pohjoisessa on runsas määrä ravintoloita ja kahviloita, kun taas eteläpäässä on rauhallisempaa.

ShutterstockThaimaan parhaat rannat
Chawengin ranta on usean kilometrin mittainen ranta, jossa on hyvät palvelut.

Rannalla toimii myös monia hotelleja, joten jos haaveilet majapaikasta aivan rannan tuntumassa, onnistuu se Chawengin rannalla.

Mai Khao Beach, Phuket

Phuket on perinteinen Thaimaan-matkakohde, ja sen suosio perustuu pitkälti upeisiin rantoihin. Hiekka jatkuu silmänkantamattomiin, ja 11 kilometrin mittainen ranta on koko Phuketin pisin. Rannan palvelut ovat melko vaatimattomat, ja se onkin osa Sirinatin kansallispuistoa.

ShutterstockThaimaan parhaat rannat
Kun et tarvitse palveluja ja haluat vain nauttia rantatunnelmasta, suuntaa Mai Khaon rannalle.

Ranta on tavallisesti melko rauhallinen, mutta kävijöiden kiinnostus nousee merkittävästi marras–helmikuussa, jolloin merikilpikonnat saapuvat munimaan rannalle.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Thaimaahan

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Sarakiniko, Milos

Tätä Kreikan saarta et ehkä vielä ole nähnyt – ranta kuin suoraan kuusta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja