Kuva: Shutterstock
Zlatni Rat, Kroatia

Älä jätä tätä saarta väliin Kroatiassa – maan kaunein ranta kruunaa loman

Kroatian kaunein ranta houkuttelee matkailijoita vierailemaan Adrianmerellä sijaitsevalla saarella.

Erikoinen muoto kiinnostaa vierailijoita

Kroatialle kuuluva Bračin saari on suosittu kohde, missä on helppo vierailla Splitistä käsin. Lyhyen laivamatkan päässä sijaitsevan saaren rauha saa matkailijat jättämään mantereen taakse ja uppoutumaan rentoon tunnelmaan.

Bračilla on mainiot matkailupalvelut, mutta useimmat matkailijat suuntaavat saarelle juuri rantojen vuoksi. Saaren tunnetuin ranta on saaren eteläosassa Bolissa sijaitseva Zlatni rat. Varsin erikoinen valkoinen ranta on tunnettu hyvin omalaatuisen muotonsa vuoksi – ranta on teräväkärkinen, ja se jatkuu 500 metriä kohti Adrianmerta.

Zlatni rat on koko Kroatian kauneimmaksi kehuttu ranta, mikä on helppo ymmärtää: valkoisen rannan erikoinen terävä muoto yhdistettynä turkoosiin meriveteen muodostaa harvinaisen maiseman. Rannan kärjen terävä muoto muuttuu tuulen ja veden mukana, joten kokemus voi olla jokaisella kerralla erilainen.

Kesäisin rannalla partioivat hengenpelastajat, ja rannan palvelut ovat muutenkin oikein hyvät: Zlatni rat -rannalta voi vuokrata aurinkovarjoja sekä -tuoleja, mutta lähellä on myös esimerkiksi kahviloita ja ravintoloita. Vain 50 metrin päässä rantavedestä kohoaa satavuotias mäntymetsä, minkä tuntumassa sijaitsee myös leikkikenttiä.

Ranta sopii paitsi perinteiseen lekotteluun myös aktiviteetteihin, sillä Zlatni rat tarjoaa hyvät olosuhteet esimerkiksi SUP-lautailulle sekä snorklailulle. Myös leijasurffaajat viihtyvät rannan tuntumassa.

Katso kuvat näyttävästä Zlatni rat -rannasta!

Henkilön Bol Brac (@bolbrac) jakama julkaisu

Henkilön Ant (@antscorchin) jakama julkaisu

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram / allseasonscroatia, dalmatiavisit, bolbrac sekä antscorchin

Päivitetty: 11.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 3,40 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia