Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä jätä tätä saarta väliin Kroatiassa – maan kaunein ranta kruunaa loman

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kroatian kaunein ranta houkuttelee matkailijoita vierailemaan Adrianmerellä sijaitsevalla saarella.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.07.2022
facebook   whatsapp

Erikoinen muoto kiinnostaa vierailijoita

Kroatialle kuuluva Bračin saari on suosittu kohde, missä on helppo vierailla Splitistä käsin. Lyhyen laivamatkan päässä sijaitsevan saaren rauha saa matkailijat jättämään mantereen taakse ja uppoutumaan rentoon tunnelmaan.

Bračilla on mainiot matkailupalvelut, mutta useimmat matkailijat suuntaavat saarelle juuri rantojen vuoksi. Saaren tunnetuin ranta on saaren eteläosassa Bolissa sijaitseva Zlatni rat. Varsin erikoinen valkoinen ranta on tunnettu hyvin omalaatuisen muotonsa vuoksi – ranta on teräväkärkinen, ja se jatkuu 500 metriä kohti Adrianmerta.

Zlatni rat on koko Kroatian kauneimmaksi kehuttu ranta, mikä on helppo ymmärtää: valkoisen rannan erikoinen terävä muoto yhdistettynä turkoosiin meriveteen muodostaa harvinaisen maiseman. Rannan kärjen terävä muoto muuttuu tuulen ja veden mukana, joten kokemus voi olla jokaisella kerralla erilainen.

Kesäisin rannalla partioivat hengenpelastajat, ja rannan palvelut ovat muutenkin oikein hyvät: Zlatni rat -rannalta voi vuokrata aurinkovarjoja sekä -tuoleja, mutta lähellä on myös esimerkiksi kahviloita ja ravintoloita. Vain 50 metrin päässä rantavedestä kohoaa satavuotias mäntymetsä, minkä tuntumassa sijaitsee myös leikkikenttiä.

Ranta sopii paitsi perinteiseen lekotteluun myös aktiviteetteihin, sillä Zlatni rat tarjoaa hyvät olosuhteet esimerkiksi SUP-lautailulle sekä snorklailulle. Myös leijasurffaajat viihtyvät rannan tuntumassa.

Katso kuvat näyttävästä Zlatni rat -rannasta!

Henkilön Bol Brac (@bolbrac) jakama julkaisu

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram / allseasonscroatia, dalmatiavisit, bolbrac sekä antscorchin

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.