Hyppää sisältöön

Onko tässä Portugalin paras rantakohde? Pitkä hiekkaranta aivan Madeiran vieressä jää monilta kokematta

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.11.2023
Pitkä hiekkaranta ja melkeinpä pelkkiä paikallisia - Madeiran aktiivilomaan on helppo yhdistää ikimuistoinen rantaloma läheisellä Porto Santon saarella.

Vietä rantapäivä aivan Madeiran kupeessa

Portugalille kuuluva Madeiran lomasaari on tunnettu upeista vuoristomaisemistaan ja maineestaan erinomaisena aktiivimatkailukohteena. Madeiran-loman aikana useimmat matkailijat tutustuvatkin saaren vaihtelevaan luontoon sekä kokevat unohtumattomia elämyksiä, ja vaikka monipuolinen loma onkin monien mielessä, jää useimmilta lyhyen laivamatkan päässä sijaitseva Porto Santon saari kokematta.

On kuitenkin yksi painava syy, miksi lomailijoiden kannattaisi käyttää matkastaan yksi päivä Porto Santon vierailuun, nimittäin saaren ranta. Siinä missä Madeiran rannat ovat pääasiassa kivirantoja tai rantakallioita, on vain 70 kilometrin päässä sijaitsevalla Porto Santon saarella yhdeksän kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Kuivalta Porto Santon saarelta avautuu kaunis maisema.

Porto Santo on erityisesti madeiralaisten suosima lomakohde, ja ulkomaalaisia vierailee saarella edelleen hyvin vähän. Saarivierailu on kuitenkin hyvin helppo yhdistää Madeiran-lomaan, sillä laivamatka Madeiran pääkaupungista Funchalista Porto Santolle kestää hieman yli kaksi tuntia ja yhteydet ovat hyvät.

Madeirasta poiketen Porto Santon saari on monille matkailijoille melko tuntematon kohde, ja saaren turismi sijoittuukin hyvin vahvasti kesäkuukausille. Sesonki kestää huhtikuusta marraskuuhun, elokuu on kaikkein kuumin kuukausi.

Yhdeksän kilometrin mittainen hiekkaranta

Noin yhdeksän kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta on rantalomasta haaveilevien paratiisi, joka kannattaa kokea Madeiran-matkalla.

Paratiisinomaisen hiekkarannan liepeillä on rutkasti palveluja, ja rantapäivän aikana voi piipahtaa lähellä sijaitsevissa matkamuistomyymälöissä, ravintoloissa tai kahviloissa. Itse rannalla on niin suihkut, pukukopit kuin wc-tilatkin, eli kaikki mitä lomalainen tarvitsee onnistuneeseen rantapäivään.

Ranta sijaitsee lyhyen matkan päässä Porto Santon satamasta, ja rantamaisemia voi ihailla jo laivan saapuessa saarelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Porto Santon komeat hiekkadyynit

Rannoista katsottuna saaren toisella puolella sijaitsee maisemia, jotka muistuttavat enemmän autiota hiekkaerämaata kuin hyvien palvelujen matkailusaarta. Hiekkarantojen lisäksi Porto Santolla voi nimittäin nähdä täysin toisenlaisia hiekkamaisemia, sillä saaren rannikolla sijaitsee myös hyvin näyttäviä hiekkadyynejä.

Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Porto Santon hiekkadyynit tuovat saarelle odottamatonta eksotiikkaa.

Dyynimaisemille on helppo päästä nelivetoisella autolla sekä jalan, sillä dyynit sijaitsevat aivan saarta kiertävän tien vieressä. Luontokohteena dyynit tarjoavat vaihtelua perinteisille lomasaarten maisemille, ja ovat ehdottomasti vierailun arvoiset.

Pienen saaren rauhallinen tunnelma

Siinä missä Madeira on matkailijoiden täyttämä läpi vuoden, Porto Santolla on rauhallinen tunnelma myös kesäsesongin aikana. Hieman unelias pieni saari on noin 5 500 asukkaan koti, mutta siitä huolimatta saarella on esimerkiksi monia erinomaisia ravintoloita ja muutenkin hyvä palvelutarjonta.

Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Porto Santon saari on pieni ja rauhallinen lomakohde.

Pieneen saareen on helppo tutustua, sillä kaikki kohteet sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan. Liikkuminen on helppoa vuokrattavien sähköautojen tai skoottereiden avulla. Kauempana rannalla sijaitseviin ravintoloihin ja hotelleihin on lisäksi saatavilla maksuton kuljetus satamasta, joten vierailun aikana ei välttämättä tarvitse vuokrata kulkuvälinettä lainkaan.

Katso rantakuvat Porto Santolta!

Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali

Lue myös: Rantapallon matkaopas Madeiralle

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Parhaat rantakohteet Lissabonin lähellä

Parhaat rannat lähellä Lissabonia – kolme helppoa vinkkiä

Sarakiniko, Milos

Tätä Kreikan saarta et ehkä vielä ole nähnyt – ranta kuin suoraan kuusta

Ponta de Sao Lourenco, Madeira

Madeiran parhaat maisemapaikat – 5 kohdetta, jotka yllättävät lomasaarella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja