Hyppää sisältöön

Onko tässä Portugalin paras rantakohde? Pitkä hiekkaranta aivan Madeiran vieressä jää monilta kokematta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.01.2023
Pitkä hiekkaranta ja melkeinpä pelkkiä paikallisia - Madeiran aktiivilomaan on helppo yhdistää ikimuistoinen rantaloma läheisellä Porto Santon saarella.

Vietä rantapäivä aivan Madeiran kupeessa

Portugalille kuuluva Madeiran lomasaari on tunnettu upeista vuoristomaisemistaan ja maineestaan erinomaisena aktiivimatkailukohteena. Madeiran-loman aikana useimmat matkailijat tutustuvatkin saaren vaihtelevaan luontoon sekä kokevat unohtumattomia elämyksiä, ja vaikka monipuolinen loma onkin monien mielessä, jää useimmilta lyhyen laivamatkan päässä sijaitseva Porto Santon saari kokematta.

On kuitenkin yksi painava syy, miksi lomailijoiden kannattaisi käyttää matkastaan yksi päivä Porto Santon vierailuun, nimittäin saaren ranta. Siinä missä Madeiran rannat ovat pääasiassa kivirantoja tai rantakallioita, on vain 70 kilometrin päässä sijaitsevalla Porto Santon saarella yhdeksän kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Porto Santo on erityisesti madeiralaisten suosima lomakohde, ja ulkomaalaisia vierailee saarella edelleen hyvin vähän. Saarivierailu on kuitenkin hyvin helppo yhdistää Madeiran-lomaan, sillä laivamatka Madeiran pääkaupungista Funchalista Porto Santolle kestää hieman yli kaksi tuntia ja yhteydet ovat hyvät.

Paratiisinomaisen hiekkarannan liepeillä on rutkasti palveluja, ja rantapäivän aikana voi piipahtaa lähellä sijaitsevissa matkamuistomyymälöissä, ravintoloissa tai kahviloissa. Itse rannalla on niin suihkut, pukukopit kuin wc-tilatkin, eli kaikki mitä lomalainen tarvitsee onnistuneeseen rantapäivään.

Madeiran tavoin myös Porto Santolla on hyvä sää läpi vuoden. Paras aika rantalomailuun on kuitenkin huhtikuusta marraskuulle, elokuun ollessa kaikkein kuumin kuukausi.

Katso rantakuvat Porto Santolta!

Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Inka KhanjiPorto Santo, Portugali

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen parhaat rannat

Rantalomalle kotimaassa – katso 10 ihanaa uimarantaa Suomessa

Madeira, Portugali

Unohda ennakkoluulot! Madeira sopii niin pakettimatkailijalle kuin reppureissaajallekin

Sintra, Portugali

Onko tämä paikka todella olemassa? Portugalin linnakaupunki on kuin suoraan sadusta

Madeira, Portugali

Vau, mitä maisemia! Madeiran luonto on matkailusaaren valtti – katso kuvat näyttävimmistä paikoista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja