Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä Portugalin paras rantakohde? Pitkä hiekkaranta aivan Madeiran vieressä jää monilta kokematta

Inka Khanji artikkelin kuva
Rantalomat
Pitkä hiekkaranta ja melkeinpä pelkkiä paikallisia - Madeiran aktiivilomaan on helppo yhdistää ikimuistoinen rantaloma läheisellä Porto Santon saarella.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 13.01.2023
facebook   whatsapp

Vietä rantapäivä aivan Madeiran kupeessa

Portugalille kuuluva Madeiran lomasaari on tunnettu upeista vuoristomaisemistaan ja maineestaan erinomaisena aktiivimatkailukohteena. Madeiran-loman aikana useimmat matkailijat tutustuvatkin saaren vaihtelevaan luontoon sekä kokevat unohtumattomia elämyksiä, ja vaikka monipuolinen loma onkin monien mielessä, jää useimmilta lyhyen laivamatkan päässä sijaitseva Porto Santon saari kokematta.

On kuitenkin yksi painava syy, miksi lomailijoiden kannattaisi käyttää matkastaan yksi päivä Porto Santon vierailuun, nimittäin saaren ranta. Siinä missä Madeiran rannat ovat pääasiassa kivirantoja tai rantakallioita, on vain 70 kilometrin päässä sijaitsevalla Porto Santon saarella yhdeksän kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta.

Porto Santo on erityisesti madeiralaisten suosima lomakohde, ja ulkomaalaisia vierailee saarella edelleen hyvin vähän. Saarivierailu on kuitenkin hyvin helppo yhdistää Madeiran-lomaan, sillä laivamatka Madeiran pääkaupungista Funchalista Porto Santolle kestää hieman yli kaksi tuntia ja yhteydet ovat hyvät.

Paratiisinomaisen hiekkarannan liepeillä on rutkasti palveluja, ja rantapäivän aikana voi piipahtaa lähellä sijaitsevissa matkamuistomyymälöissä, ravintoloissa tai kahviloissa. Itse rannalla on niin suihkut, pukukopit kuin wc-tilatkin, eli kaikki mitä lomalainen tarvitsee onnistuneeseen rantapäivään.

Madeiran tavoin myös Porto Santolla on hyvä sää läpi vuoden. Paras aika rantalomailuun on kuitenkin huhtikuusta marraskuulle, elokuun ollessa kaikkein kuumin kuukausi.

Katso rantakuvat Porto Santolta!

Porto Santo, Portugali
Porto Santo, Portugali
Porto Santo, Portugali
Porto Santo, Portugali
Porto Santo, Portugali
Porto Santo, Portugali

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.