Hyppää sisältöön

Gran Canaria sopii matkakohteeksi myös kesällä – tässä kymmenen syytä viettää kesäloma tutulla lomasaarella

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 11.05.2017
Vaikka suomalaisten keskuudessa Gran Canariaa pidetään enemmän talvikuukausien matkakohteena, voi saarella lomailla myös kesäaikaan. Lue kymmenen syytä, joiden vuoksi Gran Canarialle kannattaa lähteä kesäloman viettoon!

1. Kesällä aurinko paistaa – varmasti

Matkailijat tuntevat Gran Canarian kohteena, jonne perinteisesti matkustetaan pakoon talvea. Sää on mukavan lämmin vuoden ympäri, mutta kesäkuukausina matkailijan ei tarvitse stressata mahdollisista viileämmistä kausista.

Kesällä Kanariansaarilla riittää varmaa aurinkoa, ja myös illat ovat mukavan lämpimiä. Lämpimämpi kesäsää kestää toukokuulta lokakuulle, ja kuuminta on yleensä heinä-elokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Atlantti viilentää kesälomailijaa

Espanjan mantereella sää voi yltyä kesäkuukausina jopa tuskallisen kuumaksi, mutta Kanariansaarilla Atlantti virkistää lomailijoita. Siinä missä Välimeri saattaa Baleaareilla tuntua lähes kylpyvedeltä, pitävät Atlantin viilentävät tuulet lämpötilan miellyttävänä.

3. Hyvä aika vesiurheilulajeille

Vesiurheilulajien harrastajille kuumat kesäkuukaudet ovat ihanteellista aikaa pulahtaa pinnan alle. Jos sää tuntuu liian lämpimältä esimerkiksi patikoinnille, kannattaakin siirtyä kokeilemaan vesilajeja.

Erityisesti purjelautailun paras sesonki on nimenomaan kesällä heinä-elokuussa. Tunnetuimpia purjelautailukohteita Gran Canarialla ovat esimerkiksi Pozo Izquierdo ja Vargas.

4. Kesä on täynnä fiestoja

Gran Canarialla kesäkausi tarkoittaa värikkäitä fiestoja eli paikallisia juhlia, jotka täyttävät kylät. Toukokuusta syyskuuhun musiikki, tanssi ja katujuhlien väriloisto piristävät sekä paikallisia että matkailijoita.

Yksi kesän suurimmista tapahtumista on elokuussa vietettävä Fiesta de la Rama, jota juhlitaan Agaeten kylässä. Jos lomailet Gran Canarialla elokuussa, älä jätä väliin La Raman värikästä kulkuetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustu saaren perinteisiin fiestoihin ja tapahtumakalenteriin täällä.

5. Kesäinen kaupunkiloma Las Palmasissa

Tiesitkö, että Gran Canarialla voi viettää myös kaupunkilomaa? Saaren pääkaupunki Las Palmas yllättää monet matkailijat hyvillä ostosmahdollisuuksillaan ja kansainvälisellä kaupunkitunnelmallaan. Täällä viimeisetkin Kanaria-kliseet saavat kyytiä.

Las Palmasissa voi kiertää nähtävyyksiä ja tehdä ostoksia, mutta kaupungissa onnistuu myös rantaloma. Las Canterasin hiekkaranta löytyy aivan keskustan kupeesta.

Lue myös: Viisi vinkkiä Las Palmasiin

6. Vähemmän turisteja

Koska Kanariansaaret ovat profiloituneet vahvasti talvikauden lomakohteina, on turisteja kesällä vähemmän. Tällöin paikalliset puolestaan kansoittavat uimarannat, ja tunnelma onkin selvästi kanarialaisempi.

Pohjoismaalaisia matkailijoita ei kesäkuukausina näy kovinkaan paljon, joten jos ajatus maanmiehistä ahdistaa, on kesä erinomainen aika matkustaa Gran Canarialle. Todennäköisyys törmätä naapuriin on häviävän pieni.

Täyttyykö kesälomasi yleensä mökkitalkoista ja perhejuhlista? Siirry lomailemaan kauemmas ja saat täydellisen rauhan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoRanta Gran Canarialla
Gran Canarian rannoista voi nauttia myös kesäkuukausina.

7. Rantabileitä riittää

Nautitko lomalla juhlimisesta, tanssimisesta ja uusien ihmisten tapaamisesta? Kesäkuukausina bilettäjät saavat unohtaa hämyiset yökerhot: silloin Kanarialla suunnataan rantabileisiin.

Juhlat voivat alkaa jo iltapäivällä sangriakannujen ääressä ja jatkua aina yömyöhään saakka. Rento tunnelma, pehmeä hiekka varpaiden alla ja mikä parasta – rannalla bilettämisestä ei yleensä peritä pääsymaksua.

8. Tee edullisia löytöjä

Talvikuukausien vilkkaamman sesongin takia Gran Canarialla voi tehdä kesällä edullisia löytöjä. Parhaassa tapauksessa pienemmät turistijoukot voivat tarkoittaa esimerkiksi majoituksen löytämistä edullisempaan hintaan.

Suomesta ei liikennöidä kesällä suoria lentoja Gran Canarialle, mutta matka onnistuu esimerkiksi Lontoon, Barcelonan, Madridin tai Berliinin kautta.

9. Konsertteja ja tapahtumia

Perinteisten juhlien lisäksi kesäkuukausina Gran Canarialla tapahtumakalenteri täyttyy erilaisista konserteista ja tapahtumista. Juuri lämpiminä kesäöinä saaren iltaelämä on vilkkaimmillaan ja erityisesti viikonloput täynnä tapahtumia. Kesä on aikaa, jolloin paikalliset juhlivat.

10. Rannat parhaimmillaan

Gran Canaria tunnetaan nimenomaan rannoistaan – ja kesällä ne ovat parhaimmillaan. Vuokraa auto ja kokeile erilaisia rantoja löytääksesi oman suosikkisi. Ihastutko Maspalomasin hiekkadyyneihin, Gran Canarian kauneimmaksikin rannaksi kehuttuun Playa de Amadoresiin vai Puerto de Moganin sympaattiseen lomakohteeseen?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Gran Canarian parhaat rannat

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja