Hyppää sisältöön

Gran Canarian parhaat rannat – kuusi kohdevinkkiä lomalle

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.10.2023
Aurinkoinen Gran Canaria tunnetaan upeista rannoistaan. Katso lista rannoista, joilla loman aikana kannattaa vierailla!

Upea Playa de Amadores

Puerto Ricon ja Puerto de Mogánin välimaastossa sijaitsevaa kaunista Playa de Amadoresin hiekkarantaa pidetään Gran Canarian upeimpana. Rauhallisen poukaman nimi tarkoittaa rakastavaisten rantaa.

Amadores on oivallinen paikka rentoutua, mutta rannan välittömästä läheisyydestä löytyvät myös tarpeelliset palvelut. Uinnin jälkeen on mukava pistäytyä alueen ravintoloihin nauttimaan kylmiä juomia ja tuoreita kalaruokia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Amadoresin rantaa pidetään Gran Canarian upeimpana.

Atlantin tyrskyiltä hyvin suojattu ranta puhtaine vesineen on turvallinen valinta myös lapsiperheille.

Jos haluat päästä mahdollisimman lähelle merta, Amadoresin rannan tuntumassa on useita hotelleja, jotka tarjoavat asiakkailleen merihenkisen majoituskokemuksen.

Maspalomasin hiekkadyynit hurmaavat

Gran Canarian -lomailijat kohtaavat eksoottisen näyn: Maspalomasin hiekkadyynit ovat kuin suoraan Saharan autiomaasta. Meressä pulikoimisen ja rannalla loikoilun lisäksi Maspalomasissa voi kuljeskella upeiden hiekkadyynien ympäröimänä.

Osa Maspalomasin dyyneistä on varattu nudisteille, joten ei kannata hämmästyä uimapukunsa kotiin jättäneitä auringonpalvojia. Maspalomasin rannan kärjestä löytyy myös komea 1800-luvun lopulla rakennettu majakka.

ShutterstockMaspalomasin ranta, Gran Canaria
Maspalomasin ranta sijaitsee lyhyen matkan päässä suosituista hiekkadyyneistä.

Maspalomas on mainio kohde paitsi rannalla loikoiluun myös kalastukseen, ja loman aikana voi kokeilla napata hieman kotoisia järvikaloja suurempia eväkkäitä. Osallistumalla järjestetylle kalastusretkelle voit nauttia kalastuksesta paikallisen oppaan opastuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kalastusretken lisäksi Maspalomasin satamasta voi aloittaa vaikkapa saaren kiertävän purjehduksen, sillä Gran Canaria tarjoaa mahtavat olosuhteet purjehdukselle.

Rauhallinen Puerto de Mogán

Viehättävää Puerto de Mogánin kalastajakylää tituleerataan usein Kanarian Venetsiaksi. Kanaalien ja kukkaloiston lomakohde onkin mainio paikka rantapäivän viettoon. Syömään kannattaa poiketa johonkin Mogánin tunnetuista kalaravintoloista.

Puerto de Mogánin ranta on pieni ja rauhallinen – erityisesti perheet viihtyvät kirkkaiden vesien ja palmujen katveessa. Jos rannalla loikoilu saa mielesi levottomaksi, voi Puerto de Mogánissa hypätä kalastusaluksen kyytiin tai tutustua vedenalaiseen maailmaan sukellusveneen matkassa.

Shutterstock/Ricardo AlgarPuerto de Mogan, Gran Canaria
Puerto de Mogánin ranta sijaitsee kaupungin edustalla.

Puerto de Mogánin ranta tarjoaa lukemattomasti mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Puerto de Mogánissa voi esimerkiksi ajella vesiskootterilla tai nauttia maisemista nousuvarjon kyydissä. Hurjapäisimmät vesipedot kokeilevat sukellusta kokeneiden oppaiden avulla.

Ellet ole kiinnostunut hurjista vesileikeistä, rauhallisempaa menoa voi kokea delfiinien ja valaiden katseluristeilyillä, joilla voi hyvällä tuurilla nähdä myös muita lumoavia mereneläviä. Tarjolla on myös tavallisia risteilyjä lähialueen saarten välillä.

Playa de las Canteras on keidas kaupungin kupeessa

Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmasissa on mukava tehdä ostoksia ja katsella nähtävyyksiä. Rannallekaan ei ole pitkä matka – Playa de las Canterasin hiekkaranta sijaitsee aivan kaupungin sydämessä.

Las Canterasin kolmen kilometrin mittaista rantaviivaa pidetään kaupungin parhaana. Urbaanilta rannalta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Las Canterasin kaupunkiranta sijaitsee aivan Las Palmasin keskustan kupeessa.

Pitkä ranta tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uusia vesiurheilulajeja, kuten vaikkapa surffausta. Rannalla voi joko vuokrata laudan omatoimisesti tai ottaa surffaustunteja. Perinteisten surffilautojen lisäksi Playa de las Canterasin rannalla voi kokeilla myös esimerkiksi suppailua ja leijasurffausta.

Rentoudu tai vesiurheile San Agustínissa

San Agustínin ranta löytyy aivan Playa del Inglésin lomakeskuksen ja Maspalomasin hiekkadyynien naapurista. Rauhallista rantapäivää kaipaaville luksusmajoituksestaan tunnettu San Agustín on oivallinen valinta.

Shutterstock
San Agustín tunnetaan rannan lisäksi tasokkaasta majoituksesta.

San Agustínin rantaa reunustaa viihtyisä promenadi, jolla tepastellessa voi pitää taukoa auringonpalvonnasta. Myös vesipedoille löytyy aktiviteetteja – valinnanvaraa riittää sukelluksesta snorklaukseen ja leijasurffaukseen.

Playa de las Nieves on paikallisten suosiossa

Gran Canarian luoteisosassa sijaitseva Agaeten kalastajakylä on erityisesti paikallisten keskuudessa suosittu viikonloppukohde. Sen ranta Playa de las Nieves ei ole perinteinen hiekkaranta, vaan täällä saa varautua tehokkaaseen jalkahierontaan pienten kivien saadessa jalkapohjat kipristelemään.

ShutterstockPlaya de las Nieves, Gran Canaria
Näyttävä vuoristo kohoaa Playa de las Nieves -rannan taustalla.

Paikka on kuitenkin mukavan rauhallinen moneen saaren eteläosan rantaan verrattuna ja lähikorttelit täynnä erinomaisia kalaravintoloita. Tänne kannattaa suunnata, jos kaipaat vaihtelua ruuhkaisempien rantojen tungokseen. Valitse päiväksi jokin arkipäivä, sillä viikonloppuisin myös Agaete täyttyy auringonpalvojista.

Lue myös: Rantapallon matkaopas Gran Canarialle

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Nippelitiedot Gran Canariasta

Voiko Gran Canaria yllättää? 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Puerto de Mogan on Gran Canarian kauneimpia lomakohteita

“Kanarian Venetsiaksi” kutsuttu lomakohde on ihanan värikäs – täällä kesä ei lopu koskaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja