Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Gran Canarian parhaat rannat – kuusi kohdevinkkiä lomalle

Shutterstock artikkelin kuva
Aurinkoinen Gran Canaria tunnetaan upeista rannoistaan. Katso lista rannoista, joilla loman aikana kannattaa vierailla!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 05.10.2022
facebook   whatsapp

Upea Playa de Amadores

Puerto Ricon ja Puerto de Mogánin välimaastossa sijaitsevaa kaunista Playa de Amadoresin hiekkarantaa pidetään Gran Canarian upeimpana. Rauhallisen poukaman nimi tarkoittaa rakastavaisten rantaa.

Amadores on oivallinen paikka rentoutua, mutta rannan välittömästä läheisyydestä löytyvät myös tarpeelliset palvelut. Uinnin jälkeen on mukava pistäytyä alueen ravintoloihin nauttimaan kylmiä juomia ja tuoreita kalaruokia.

Atlantin tyrskyiltä hyvin suojattu ranta puhtaine vesineen on turvallinen valinta myös lapsiperheille.

Jos haluat päästä mahdollisimman lähelle merta, Amadoresin rannan tuntumassa on useita hotelleja, jotka tarjoavat asiakkailleen merihenkisen majoituskokemuksen.

Amadoresin rantaa pidetään Gran Canarian upeimpana.

Maspalomasin hiekkadyynit hurmaavat

Gran Canarian -lomailijat kohtaavat eksoottisen näyn: Maspalomasin hiekkadyynit ovat kuin suoraan Saharan autiomaasta. Meressä pulikoimisen ja rannalla loikoilun lisäksi Maspalomasissa voi kokeilla kameliratsastusta.

Osa Maspalomasin dyyneistä on varattu nudisteille, joten ei kannata hämmästyä uimapukunsa kotiin jättäneitä auringonpalvojia. Maspalomasin rannan kärjestä löytyy myös komea 1800-luvun lopulla rakennettu majakka.

Maspalomas on mainio kohde paitsi rannalla loikoiluun myös kalastukseen, ja loman aikana voi kokeilla napata hieman kotoisia järvikaloja suurempia eväkkäitä. Osallistumalla järjestetylle kalastusretkelle voit nauttia kalastuksesta paikallisen oppaan opastuksella.

Maspalomasin hiekkadyynit ovat kuin miniaavikko Gran Canarialla

Kalastusretken lisäksi Maspalomasin satamasta voi aloittaa vaikkapa saaren kiertävän purjehduksen, sillä Gran Canaria tarjoaa mahtavat olosuhteet purjehdukselle.

Rauhallinen Puerto de Mogán

Viehättävää Puerto de Mogánin kalastajakylää tituleerataan usein Kanarian Venetsiaksi. Kanaalien ja kukkaloiston lomakohde onkin mainio paikka rantapäivän viettoon. Syömään kannattaa poiketa johonkin Mogánin tunnetuista kalaravintoloista.

Puerto de Mogánin ranta on pieni ja rauhallinen – erityisesti perheet viihtyvät kirkkaiden vesien ja palmujen katveessa. Jos rannalla loikoilu saa mielesi levottomaksi, voi Puerto de Mogánissa hypätä kalastusaluksen kyytiin tai tutustua vedenalaiseen maailmaan sukellusveneen matkassa.

Puerto de Mogánin ranta tarjoaa lukemattomasti mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Puerto de Mogánissa voi esimerkiksi ajella vesiskootterilla tai nauttia maisemista nousuvarjon kyydissä. Hurjapäisimmät vesipedot kokeilevat sukellusta kokeneiden oppaiden avulla.

Ellet ole kiinnostunut hurjista vesileikeistä, rauhallisempaa menoa voi kokea delfiinien ja valaiden katseluristeilyillä, joilla voi hyvällä tuurilla nähdä myös muita lumoavia mereneläviä. Tarjolla on myös tavallisia risteilyjä lähialueen saarten välillä.

Playa de las Canteras on keidas kaupungin kupeessa

Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmasissa on mukava tehdä ostoksia ja katsella nähtävyyksiä. Rannallekaan ei ole pitkä matka – Playa de las Canterasin hiekkaranta sijaitsee aivan kaupungin sydämessä.

Las Canterasin kaupunkiranta sijaitsee aivan Las Palmasin keskustan kupeessa.

Las Canterasin kolmen kilometrin mittaista rantaviivaa pidetään kaupungin parhaana. Urbaanilta rannalta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.

Pitkä ranta tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uusia vesiurheilulajeja, kuten vaikkapa surffausta. Rannalla voi joko vuokrata laudan omatoimisesti tai ottaa surffaustunteja. Perinteisten surffilautojen lisäksi Playa de las Canterasin rannalla voi kokeilla myös esimerkiksi suppailua ja leijasurffausta.

Rentoudu tai vesiurheile San Agustínissa

San Agustínin ranta löytyy aivan Playa del Inglésin lomakeskuksen ja Maspalomasin hiekkadyynien naapurista. Rauhallista rantapäivää kaipaaville luksusmajoituksestaan tunnettu San Agustín on oivallinen valinta.

San Agustínin rantaa reunustaa viihtyisä promenadi, jolla tepastellessa voi pitää taukoa auringonpalvonnasta. Myös vesipedoille löytyy aktiviteetteja – valinnanvaraa riittää sukelluksesta snorklaukseen ja leijasurffaukseen.

Shutterstock
San Agustín tunnetaan rannan lisäksi tasokkaasta majoituksesta.

Playa de las Nieves on paikallisten suosiossa

Gran Canarian luoteisosassa sijaitseva Agaeten kalastajakylä on erityisesti paikallisten keskuudessa suosittu viikonloppukohde. Sen ranta Playa de las Nieves ei ole perinteinen hiekkaranta, vaan täällä saa varautua tehokkaaseen jalkahierontaan pienten kivien saadessa jalkapohjat kipristelemään.

Paikka on kuitenkin mukavan rauhallinen moneen saaren eteläosan rantaan verrattuna ja lähikorttelit täynnä erinomaisia kalaravintoloita. Tänne kannattaa suunnata, jos kaipaat vaihtelua ruuhkaisempien rantojen tungokseen. Valitse päiväksi jokin arkipäivä, sillä viikonloppuisin myös Agaete täyttyy auringonpalvojista.

>> Lue lisää vinkkejä Gran Canarialle Rantapallon matkaoppaasta!

Teksti: Maria Hietala, Riikka Krenn ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

 1. En ole ollut koskaan Espanjassa. Puerto de Mogan kiinnostaa kyllä.


 2. Loma on aina loma ja parasta se on, kun lähtee hieman kauemmas kotoa:-)


 3. Syksyllä lähetää madeiralle tartis pelkät lennot.


 4. Tultiin juuri Barcelomalta Salousta oli kiva r.eissu suositelen.


 5. Gran Kanarian saaren ympäri mentäessä kannattaa vuokrata avoauto. Matkalla on monia pieniä uimarantoja ja mukavia serpentiiniteitä vuorilla. Pikkukylässä kannattaa nauttia maukas lounas ja juoda vastapuristetusta hedelmästä puristettu mehu.


 6. Tulin viikko sitten Gran Canarialta. Asuin Amadoresin rannata 150 m päässä Mirador Atlantico-hotellissa.
  Ranta on aivan mahtava, siisti ja kaikin puolin upea. Suosittelen. Kilometri Puerto Ricoon rantatietä pitkin, taksilla 4 e. Suosittelen !


 7. Amadoresin rannalle on Puerto Ricosta hyvä kävelymatka. Inglesistä paikallibussilla matka taittuu mainiosti.


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.