hero taustakuva

Joko tunnet Espanjan erikoiset lait? Näitä sinäkin olet saattanut rikkoa tietämättäsi

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Suomalaismatkailijat tuntevat espanjalaisen kulttuurin hyvin, mutta tiesitkö näistä tiukoista laeista? Lue, mitä yllättäviä asioita Espanjan-lomalla ei kannata tehdä ja säästät suuria summia!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.12.2018
facebook   whatsapp

Tiukat autoilijoita koskevat lait

Autolla ajaminen on Espanjassa vaivatonta, sillä monet liikennesäännöt ovat samat kuin Suomessa ja vuokra-auton hankkiminen on hyvin helppoa. Espanjan autolomalla tulee kuitenkin pitää mielessä muutama erityisen tiukka laki, sillä niiden rikkominen voi keventää matkabudjettia yllättävän suurella summalla.

Esimerkiksi nopeusrajoitusten noudattamiseen suhtaudutaan Espanjassa todellisella tarkkuudella, sillä sakko saattaa rapsahtaa jopa yhden kilometrin ylinopeudesta. Nopeusrajoitukset voivat vaihdella 20 kilometrin tuntivauhdista 130 kilometriin tunnissa. Myös esimerkiksi rattijuopumuksesta, lapsen turvaistuimen puutteesta sekä pyöräilemisestä ilman kypärää voi joutua maksamaan sakkoja.

>> Lue lisää: Tiesitkö näistä Espanjan tiukoista laeista? ”Tietämättömyys ei kelpaa puolustukseksi” – sakkoa jopa tuhat euroa!

Valokuvaaminen on rajattu suurten sakkojen uhalla

Vaikka useimmat matkailijat rakastavat lomakuvien ottamista, Espanjan-lomalla kameraa ei kannata kohdistaa aivan minne tahansa. Maassa saattaa nimittäin saada jopa 30 000 euron sakot poliisin valokuvaamisesta, jos sattuu ottamaan kuvan vääränlaisesta tilanteesta.

Myös epäkunnioittavasta käytöksesta virkavaltaa kohtaan voi joutua maksamaan useita satoja euroja sakkoja.

>> Lue lisää: Espanjan erikoinen laki voi yllättää lomailijan – maksettavaksi pahimmillaan 30 000 euron sakot

Mallorcan lomakohteeseen 64 kohdan sääntökirja lomailijoille

Espanjalle kuuluvan Mallorcan lomasaareen kuuluva Magalufin kaupunki kyllästyi sikaileviin matkailijoihin, ja laati 64 sääntöä, joita matkailijoiden odotetaan noudattavan. Suurin osa säännöistä koostuu tavallisia käytöstapoja edesauttavista ohjeista, mutta niitä on pidetty aiheellisina erityisesti huonosti käyttäytyvien brittituristien lomakohteena tunnetussa Magalufissa.

Lomakohteen ongelmia ovat pitkään olleet esimerkiksi raivokas kännäys, julkinen seksin harrastaminen, alastomuus ja tarpeiden tekeminen kadulle. Uusia ohjeita rikkovia matkailijoita voidaan sakottaa sadasta eurosta kolmeen tuhanteen euroon saakka.

>> Lue lisää: Suosittu lomakohde Espanjassa laati turisteille 64 sääntöä, joita on parasta noudattaa – uhkana jopa 3 000 euron sakot

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (8) Jätä kommentti

 1. Furthermore, please talk to the practitioner other
  locations where you accumulate the most muscle tension and stress.
  It releases musculoskeletal strain in pregnancy as well as addresses
  the anatomical and physiological changes that occur
  when pregnant. The other function of massage is usually to reduce physical pain, help
  rehabilitate someone from injuries, relieve stress and promote an over all a sense wellness.


 2. Täällä Ingles-Maspalomas alueella taxit viis veisaavat nopeusrajoituksista. Juuri pari päivää sitten istuin mersun takapenkillä ja kuski painoi menemään 40km alueella 96km, yleensä se on välillä 60-80km. Täällä taxikuskit luulevat olevansa jotain Alonsoja.


 3. Näyttää että määrättyjen kansalaisten säännöt alkaa koskea suomalaisia jo suomessa.


 4. Kun on käynyt noin 100 eri maassa on kerinnyt kiertämään muutakin kuin tahkoa ja nähnyt muutakin kuin Äkäslompolon. Espanjassa varoittaisin oman 33v. kokemuk- seni perusteella omistamasta mitään kiinteistöä josta saa vahinkojen tapahduttua riidellä oikeudessa useita vuosia ja silti saa epäoikeudenmukaisen päätöksen. Selityksiä toisten huolimattomuudesta kyllä saa. Valituksetkaan eivät auta selvässä asiassa, sillä eihän kukot toisen kukon nokkaa pure- maan lähde. Varsinkin ulkomaalaisia kohdel-laan miten sattuu jos on vielä huono asiana- jaja joka ei myöskään välitä lopputuloksesta eikä aina lähetä edes asiakkaalleen oikeu- den päätöksiä jotka ovat jo kahdeksatta vuotta käynnissä joiden yhteinen tappio nousee lähes 20.000 euroon. Suomalainen tuomari oli aivan eri mieltä oikeuksien anta- mista päätöksistä ja välipäätöksiäkin on tul- lut jo puolisen tusinaa, joten ei enää jaksa riidellä kun alkaa olemaan jo toinen jalka haudassa ja toinen sen partaalla. Ei raha-kaan ole niin tärkeätä kuin oikeustaju jota Espanjassa on vaikeata löytää edes kuningashuoneesta. (Cosa Noos). Netistä löytää kaikenlaisten huijareiden virka- ja la- kimiesten tuomioita kun ovat kiinni jääneet. Tästä voisin kertoa tarkemminkin Iltalehden päätoimittajalle kaikkine oikeudenpäätöksi- neen jos lehti olisi kiinnostunut varoitukseksi muille oikeusasioista kirjoittamaan.
  Eivät kuitenkaan kaikki espanjalaiset ole huijareita sillä osa on jo haudattu.
  Pero el mayor parte son mentirosos ladrones y estafadores. Dios me ayuda!


  • höpötystä koko kirjoitus.jos olet ollut 100:ssa maassa niin ehkä olisi ollut parempi jos et olisi mennyt espanjaan.asunnot voi ostaa ja myydä ihan tavallisesti.suomessa myynti on hauskaa kun tappelevat vuosia sen jälkeen,espanjassa ei.muutenkin espanjassa oikeustaju on kunnossa jos et itse yritä huijata.en tajua meilipidettäsi kyllä ollenkaan vaikka asun täällä yli 20 vuotta. maassa maan tavalla ja hyvin menee


 5. Kun asuin yli 10 vuotta putkeen Espanjassa, niin sain yhden ylinopeussakon. Kuvasin poliisia, koska sellainen asuu naapurissani.
  Se sakkolappu kiinnatettiin seinään, että kaikki paikallisetkin kantakapakassa käyvät näkee millainen on oikea sakkolappu. Niitä kun ei kukaan ollut koskaan nähnyt eikä saanut.Sain toistuvasti kantiksessa käydessä vastata, että missä ihmeen tilanteessa sinä tuon sakon olet onnistunut saamaan. Kyselijät oli yleensä paikallisia.
  Autopistalla porhalsin vanhalla Mondeolla poliisiautosta ohi. Ne antoi varmuudeksi 100€ sakkoa, kun eivät saaneet mitattua minun nopeuttani, mutta heillä mittari näytti yli 130, joten minulla piti olla reilusti yli. Jos mittaus olisi onnistunut olisin saanut sakkoon luultavasti yhden nollan lisää. Mutta, niinhän siellä kaikki koheltaa.


 6. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.