Hyppää sisältöön

Espanjan erikoinen laki voi yllättää lomailijan – maksettavaksi pahimmillaan 30 000 euron sakot

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.02.2017
Erikoisen lain vuoksi valokuvaaminen Espanjassa saattaa tuoda jopa usean kymmenien tuhansien eurojen sakot jos kuva on otettu väärässä paikassa.

Turistikuva väärästä tilanteesta voi käydä kalliiksi

Matkakohteiden valokuvaaminen lomamatkan aikana on tapana useimmilla matkailijoilla, mutta Espanjan-lomalla kannattaa miettiä kahteen kertaan, mistä kohteesta ottaa kuvan. Maassa voimassa olevan kansalaisturvallisuuslain mukaan poliisin valokuvaamisesta voi nimittäin saada jopa 30 000 euron sakot.

Sakko rapsahtaa, jos matkalla napattuun valokuvaan sattuu poliisi hänelle epämieluisassa tilanteessa. Esimerkiksi mielenosoitusten yhteydessä mellakkapoliisin kuvaaminen tai vaikkapa väärin pysäköidystä poliisiautosta napattu valokuva voivat tuoda pahimmassa tapauksessa useiden kymmenten tuhanten eurojen suuruisen sakot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laki koskee myös videokuvaamista, eli kiperässä paikassa olevan espanjalaispoliisin tekemisten taltiointi kannattaa jättää tekemättä, ellei matkabudjetissa ole runsaasti ylimääräistä.

Espanjalaisen The Local -verkkolehden mukaan lain myötä myös muunlainen epäkunnioittava käytös virkavaltaa kohtaan saattaa keventää matkabudjettia huomattavasti, sillä se voi poikia jopa 600 euron sakot.

Lähde: The Local
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja