hero taustakuva

Espanjan erikoinen laki voi yllättää lomailijan – maksettavaksi pahimmillaan 30 000 euron sakot

Istockphoto artikkelin kuva
Uutiset
Erikoisen lain vuoksi valokuvaaminen Espanjassa saattaa tuoda jopa usean kymmenien tuhansien eurojen sakot jos kuva on otettu väärässä paikassa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.02.2017
facebook   whatsapp

Turistikuva väärästä tilanteesta voi käydä kalliiksi

Matkakohteiden valokuvaaminen lomamatkan aikana on tapana useimmilla matkailijoilla, mutta Espanjan-lomalla kannattaa miettiä kahteen kertaan, mistä kohteesta ottaa kuvan. Maassa voimassa olevan kansalaisturvallisuuslain mukaan poliisin valokuvaamisesta voi nimittäin saada jopa 30 000 euron sakot.

Sakko rapsahtaa, jos matkalla napattuun valokuvaan sattuu poliisi hänelle epämieluisassa tilanteessa. Esimerkiksi mielenosoitusten yhteydessä mellakkapoliisin kuvaaminen tai vaikkapa väärin pysäköidystä poliisiautosta napattu valokuva voivat tuoda pahimmassa tapauksessa useiden kymmenten tuhanten eurojen suuruisen sakot.

Laki koskee myös videokuvaamista, eli kiperässä paikassa olevan espanjalaispoliisin tekemisten taltiointi kannattaa jättää tekemättä, ellei matkabudjetissa ole runsaasti ylimääräistä.

Espanjalaisen The Local -verkkolehden mukaan lain myötä myös muunlainen epäkunnioittava käytös virkavaltaa kohtaan saattaa keventää matkabudjettia huomattavasti, sillä se voi poikia jopa 600 euron sakot.

Lähde: The Local
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (14) Jätä kommentti

 1. Fasismi tekee näemmä nousuaan euroopassakin, amerikan se on jo nielaissut.


 2. Jäbä vois lopettaa uhoamisen ja mennä pyytämään äitiltä uusi kaakao ja vähän pullamössöä.


 3. Jessus mitä urpoja. Korkeatasoista kommentointia..


  • Kiitokset Teille kaiken olevaisen ylittävästä kommentista. Milloin saamme nauttia lisää älynne loisteesta?

   Maksimaalisessa hurmiossa odottaen, miljoonat ihailijanne.


  • Suunnitellaanpa JÄBÄ:lle sopivaa eduskuntavaalikampanjaa:

   JÄBÄ tulee, onko Cleanex valmis?

   Älä luota tsägään, äänesta JÄBÄÄ
   JÄBÄ skulaa tsägällä!


 4. Jos Espanjassa poliisi kohtelee minua tai perhettäni epäkunnioittavasti, saatan aiheuttaa tälle nutipäälle helposti 300 kg/cm2 vamman keskelle nenää. Voipa vielä pari reisiluutakin napsahtaa.


   • Ei ole tarkoitus vammauttaa pysyvästi ketään, joku tolkku pitää olla, eikös vaan. Vastapuolella on kuitenkin perhe, mahdolliset lapset ja elämä edessä. Kohtuus kaikessa. Peace.


  • No aivan varmasti. Sitten vietät loppuloman itkua tihrustamassa, kun tarpeettomasta virkavallan pahoinpitelystä rapsahtaa roimat sakot. Tai mistäpä minä tiedän vuositulojasi, mutta aika pieniksi veikkasin kommenttisi järkevyyden perusteella aika pieniksi, koska suuriin tuloihin tarvitaan myös suurempi älykkyys.


   • No mitattu ÄO:ni on vain 148 ja painoni ainoastaan 128 kg ja pituus vain 178 cm joten helposti voi käydä huonosti, myönnettäköön.


 5. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.