Hyppää sisältöön

Aurinkoloma pienellä budjetilla – näin pääset halvalla suomalaisten rakastamaan Fuengirolaan

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 08.07.2018
Kaipaatko Etelä-Espanjan lämpöön? Lue vinkit ja lähde edulliselle matkalle suomalaisten suosimaan Fuengirolaan.

Lennä halvalla Málagaan

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevalla Fuengirolalla ei ole omaa lentoasemaa, mutta vajaan 30 kilometrin päässä kaupungista olevalta Málagan lentoasemalta matkustaa Fuengirolaan kätevästi.

Suoria lentoja Helsingistä Málagaan tarjoavat Finnair ja Norwegian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoaika on hieman alle viisi tuntia, ja suorat lennot ovat paitsi nopeampia myös usein edullisempia kuin välilaskulliset lennot. Halvimmillaan Norwegianin suorat lennot Helsingistä Málagaan maksavat noin 120 euroa. Hintoihin sisältyy käsimatkatavara kymmeneen kiloon saakka, ja ruumalaukusta on maksettava erikseen lisämaksu.

Edullisimmat lennot saat, kun varaat matkan hyvissä ajoin etukäteen. Tarjoushintaisia lentoja on saatavilla parhaiten muutamaa kuukautta ennen matkan ajankohtaa. Koulujen loma-aikoina ja muina sesonkeina liput ovat tavallisesti kalliimmat kuin muuhun aikaan vuodesta.

Myös lentoaika ja lennon päivä vaikuttavat lipun hintaan: arki- ja aamulennoille liput ovat tavallisesti viikonloppujen ja iltapäivien lentoja edullisemmat.

Fuengirolaan järjestetään myös runsaasti pakettimatkoja. Etsi edullinen pakettimatka Äkkilähtöhaun avulla.

>> Löydä halvat lennot Málagaan Rantapallon lentohaun avulla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstsockFuengirola, Espanja
Fuengirolassa riittää aurinkoa.

Majoitu paikallisen luona ja säästä

Fuengirolan-matkalla majoituskulut pysyvät maltillisina, kun majoitut paikallisen luona tai loma-asunnossa. Tarjolla on runsaasti erilaisia asuntoja erilaisiin tarpeisiin, ja loma-asuntoja vuokrataan niin parin päivän lomaa kuin pidempääkin oleskelua varten. Fuengirola on suomalaisten suosima kohde, joten kaupungista voi vuokrata loma-asunnon myös suomalaiselta vuokraajalta tutusti omalla äidinkielellä.

Jos majoitut mieluiten perinteisessä hotellissa, on Fuengirolassa runsaasti vaihtoehtoja myös pienellä budjetilla matkaileville. Halvimmillaan kahden hengen huone irtoaa keskustan tuntumassa sijaitsevasta vaatimattomasta hotellista noin 30 eurolla yötä kohti, joten hotellissa majoittuminen ei käy kalliiksi.

Jos haluat luksusta pikkurahalla, selaa verkon hotellisivustoja parhaan mahdollisen tarjouksen löytämiseksi. Kun sellainen osuu kohdalle, tartu siihen nopeasti.

Fuengirolan hostellitarjonta on hyvin vaatimaton, eikä kaupungista löydy kovin montaa hostal-kyltillä varusteltua majapaikkaa. Jos kuitenkin haluat välttämättä majoittua perinteisessä hostellissa, maksaa se lähes yhtä paljon kuin hotellimajoituskin. Yö fuengirolalaisessa hostellissa maksaa noin 20 euroa yöltä henkeä kohden.

>> Löydä edullinen majapaikka Fuengirolasta Rantapallon hotellihaun avulla!

Syö ja viihdy pikkurahalla

Espanjassa ruoka on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa, niin ruokakaupassa kuin ravintoloissakin. Sama pätee myös Fuengirolassa, missä myös matkailija voi herkutella keveällä kukkarolla. Halvimmaksi ruokailu tulee, kun kokkaat ateriat itse. Tämä onnistuu helposti esimerkiksi loma-asunnon vuokranneilla matkailijoilla. Hae raaka-aineet joko ruokakaupasta tai torilta ja tutustu espanjalaiseen ruokaan kokkailun lomassa.

Fuengirolassa riittää rentoa puuhaa, mutta jos haluat viettää lomasi nauttien lämpimästä ilmastosta terassilla istuen kylmän juoman kera, onnistuu se Fuengirolassa edullisesti. Matala hintataso nimittäin takaa, että mukava kesäilta ulkona ei pääty vararikkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halvimpien ravintoloiden, kahviloiden ja baarien perässä kannattaa poiketa kaikkein suosituimpien alueiden ulkopuolelle, jolloin hintataso laskee automaattisesti.

>> Lue lisää vinkkejä Fuengirolaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja