hero taustakuva

Aurinkoloma pienellä budjetilla – näin pääset halvalla suomalaisten rakastamaan Fuengirolaan

Shutterstsock artikkelin kuva
Rantalomat
Kaipaatko Etelä-Espanjan lämpöön? Lue vinkit ja lähde edulliselle matkalle suomalaisten suosimaan Fuengirolaan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 08.07.2018
facebook   whatsapp

Lennä halvalla Málagaan

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevalla Fuengirolalla ei ole omaa lentoasemaa, mutta vajaan 30 kilometrin päässä kaupungista olevalta Málagan lentoasemalta matkustaa Fuengirolaan kätevästi.

Suoria lentoja Helsingistä Málagaan tarjoavat Finnair ja Norwegian.

Lentoaika on hieman alle viisi tuntia, ja suorat lennot ovat paitsi nopeampia myös usein edullisempia kuin välilaskulliset lennot. Halvimmillaan Norwegianin suorat lennot Helsingistä Málagaan maksavat noin 120 euroa. Hintoihin sisältyy käsimatkatavara kymmeneen kiloon saakka, ja ruumalaukusta on maksettava erikseen lisämaksu.

Edullisimmat lennot saat, kun varaat matkan hyvissä ajoin etukäteen. Tarjoushintaisia lentoja on saatavilla parhaiten muutamaa kuukautta ennen matkan ajankohtaa. Koulujen loma-aikoina ja muina sesonkeina liput ovat tavallisesti kalliimmat kuin muuhun aikaan vuodesta.

Myös lentoaika ja lennon päivä vaikuttavat lipun hintaan: arki- ja aamulennoille liput ovat tavallisesti viikonloppujen ja iltapäivien lentoja edullisemmat.

Fuengirolaan järjestetään myös runsaasti pakettimatkoja. Etsi edullinen pakettimatka Äkkilähtöhaun avulla.

>> Löydä halvat lennot Málagaan Rantapallon lentohaun avulla!

ShutterstsockFuengirola, Espanja
Fuengirolassa riittää aurinkoa.

Majoitu paikallisen luona ja säästä

Fuengirolan-matkalla majoituskulut pysyvät maltillisina, kun majoitut paikallisen luona tai loma-asunnossa. Tarjolla on runsaasti erilaisia asuntoja erilaisiin tarpeisiin, ja loma-asuntoja vuokrataan niin parin päivän lomaa kuin pidempääkin oleskelua varten. Fuengirola on suomalaisten suosima kohde, joten kaupungista voi vuokrata loma-asunnon myös suomalaiselta vuokraajalta tutusti omalla äidinkielellä.

Jos majoitut mieluiten perinteisessä hotellissa, on Fuengirolassa runsaasti vaihtoehtoja myös pienellä budjetilla matkaileville. Halvimmillaan kahden hengen huone irtoaa keskustan tuntumassa sijaitsevasta vaatimattomasta hotellista noin 30 eurolla yötä kohti, joten hotellissa majoittuminen ei käy kalliiksi.

Jos haluat luksusta pikkurahalla, selaa verkon hotellisivustoja parhaan mahdollisen tarjouksen löytämiseksi. Kun sellainen osuu kohdalle, tartu siihen nopeasti.

Fuengirolan hostellitarjonta on hyvin vaatimaton, eikä kaupungista löydy kovin montaa hostal-kyltillä varusteltua majapaikkaa. Jos kuitenkin haluat välttämättä majoittua perinteisessä hostellissa, maksaa se lähes yhtä paljon kuin hotellimajoituskin. Yö fuengirolalaisessa hostellissa maksaa noin 20 euroa yöltä henkeä kohden.

>> Löydä edullinen majapaikka Fuengirolasta Rantapallon hotellihaun avulla!

Syö ja viihdy pikkurahalla

Espanjassa ruoka on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa, niin ruokakaupassa kuin ravintoloissakin. Sama pätee myös Fuengirolassa, missä myös matkailija voi herkutella keveällä kukkarolla. Halvimmaksi ruokailu tulee, kun kokkaat ateriat itse. Tämä onnistuu helposti esimerkiksi loma-asunnon vuokranneilla matkailijoilla. Hae raaka-aineet joko ruokakaupasta tai torilta ja tutustu espanjalaiseen ruokaan kokkailun lomassa.

Fuengirolassa riittää rentoa puuhaa, mutta jos haluat viettää lomasi nauttien lämpimästä ilmastosta terassilla istuen kylmän juoman kera, onnistuu se Fuengirolassa edullisesti. Matala hintataso nimittäin takaa, että mukava kesäilta ulkona ei pääty vararikkoon.

Halvimpien ravintoloiden, kahviloiden ja baarien perässä kannattaa poiketa kaikkein suosituimpien alueiden ulkopuolelle, jolloin hintataso laskee automaattisesti.

>> Lue lisää vinkkejä Fuengirolaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (5) Jätä kommentti

 1. Enspanjan Lidl on oikeasti halpa —-https://www.lidl.es/es/index.htm


 2. Matkani alkaa 21.5. Kierrän Espanjan ympäri ystäväni kanssa reunoja pitkin 4300km 50-vuorokaudessa polkupyörillä. Tätä projektia voi jo nyt seurata sosiaalisessa mediassa.

  Facebookissa: Taina ja Laura Espanjan ympäri
  Instagramissa: taina_ja_laura_espanjan_ympari

  Espanja on mahtava pyöräilymaa vuoristoistaan huolimatta. Odotettavissa kauniita maisemia, hienoja kaupunkeja, pikkuisia kyliä, syrjäisiä teitä, merta, lämpöä ja vuoria pitkine nousuineen.

  Taina


 3. Kalliit ruoat ovat halvempia, mutta kyllä suomessa syö halvemmalla esim. lidlin ruokia, kuin espanjassa.


  • Hei
   Asun Fugessa la täällä on huomattavasti noin 30 prosenttia halvempaa kuin Suomen Lidi kaupassa. Usean vuoden kokemus. Suomessa käy kesällä ja katson Lidin hintoja ja ovat kalliimpia.


 4. Myös Oulusta järjestetään suoria lentoja alkukesästä. Yhdensuuntaisiakin Oulun ja Malagan välillä parilla sadalla.. :)


 5. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.