Hyppää sisältöön

Sinäkin näet maailman kuuluisimman kuvan päivittäin – mutta tiedätkö missä se on otettu?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.11.2017
Tietokoneiden klassiset taustakuvat on napattu upeissa kohteissa ympäri Yhdysvaltoja. Tunnistatko sinäkin nämä kuvat heti?

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maailman katsotuimmat kuvat on otettu Yhdysvalloissa

Yhdysvallat on tunnettu näyttävistä sekä vaihtelevista maisemistaan, ja maa onkin monen matkailijan, mutta erityisesti matkavalokuvaajan suosikkikohde. Vaikuttavat vuoristomaisemat, upeat aavikot, näyttävät palmurannat sekä hyvin erikoiset kalliomuodostelmat vangitsevat matkailijan huomion.

Maan valttikortteja on maisemien vaihtelevuus, ja Yhdysvalloissa onkin otettu monia kuvia, joita useimmat katselevat melkeinpä päivittäin. Yleisimmät tietokoneiden oletustaustakuvat on otettu juuri Yhdysvalloissa. Niiden takana on yhdysvaltalainen maisemakuvaaja Chuck O’Rear.

LufthansaLufthansa
Tämä O’Rearin ottama kuva on tuttu useimmille.

Maailman katsotuin kuva, Windows-käyttöjärjestelmän oletuskuva vihreästä nurmesta, jonka lähes jokainen tunnistaa, on juuri O’Rearin ottama. Se on napattu vuonna 1996 San Franciscon lähellä ja kuten useimmat lähes täydelliset kuvat, tätäkään ei oltu suunniteltu etukäteen: O’Rear sattui näkemään maiseman juuri sopivan valon hetkellä, ja otti kuvan.

Voita matka Yhdysvaltoihin

Näyttäviä luontokuvia on totuttu näkemään tietokoneiden taustakuvina, mutta saksalainen lentoyhtiö Lufthansa tarjoaa nyt matkailijoille mahdollisuuden katsella eeppisiä maisemia myös älypuhelimiensa taustakuvana. Chuck O’Rearin nappaamat taustakuvat on nyt ladattavissa myös omaan matkapuhelimeen.

Kuvat on otettu Yhdysvaltojen upeissa luontokohteissa. Arizonan osavaltiossa sijaitsevalla White Lake -kalliolla, Coloradon Maroon Bells -vuoristomaisemissa sekä Utahissa sijaitsevalla erikoisella Peek-A-Boo-kalliolla.

LufthansaLufthansa
Lataamalla jonkun näistä kuvista Instagramiin osallistut arvontaan, jonka palkintona on unohtumaton valokuvausmatka Yhdysvaltoihin.

Lentoyhtiö järjestää Instagram-kilpailun, jossa taustakuvan lataamalla voi voittaa kahden hengen valokuvausmatkan Kaliforniaan. Osallistu kilpailuun täällä.

Kaikissa maisemissa on myös helppo vierailla esimerkiksi Lufthansan tarjoamien lentoyhteyksien avulla: White Laken maisemiin pääsee näppärästi autolla San Franciscosta, minne Lufthansa liikennöi Frankfurtista kaksi kertaa päivässä Boeing 777- ja Airbus A380 -koneilla. Maroon Bellsin vuoristoon voi matkustaa lentämällä Denveriin sekä Frankfurtista että Münchenistä päivittäin. Utahin Peek-A-Boo-kalliot taas tavoittaa Los Angelesista, minne on niin ikään päivittäinen yhteys Frankfurtista ja Münchenistä.

Lufthansa lentää Helsingistä sekä Frankfurtiin että Müncheniin kolme kertaa päivässä.

Lähde ja kuvat: Lufthansa

ILMOITUS: LUFTHANSA

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Miten Coca-Cola liittyy joulupukkiin?

Joko tiesit, miten Coca-Cola liittyy joulupukkiin? Näin jenkkiyhtiön ja punanuttuisen hahmon tarinat nivoutuvat yhteen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja