hero taustakuva

Sinäkin näet maailman kuuluisimman kuvan päivittäin – mutta tiedätkö missä se on otettu?

Lufthansa artikkelin kuva
Matkavinkit
Tietokoneiden klassiset taustakuvat on napattu upeissa kohteissa ympäri Yhdysvaltoja. Tunnistatko sinäkin nämä kuvat heti?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.11.2017
facebook   whatsapp

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Maailman katsotuimmat kuvat on otettu Yhdysvalloissa

Yhdysvallat on tunnettu näyttävistä sekä vaihtelevista maisemistaan, ja maa onkin monen matkailijan, mutta erityisesti matkavalokuvaajan suosikkikohde. Vaikuttavat vuoristomaisemat, upeat aavikot, näyttävät palmurannat sekä hyvin erikoiset kalliomuodostelmat vangitsevat matkailijan huomion.

Maan valttikortteja on maisemien vaihtelevuus, ja Yhdysvalloissa onkin otettu monia kuvia, joita useimmat katselevat melkeinpä päivittäin. Yleisimmät tietokoneiden oletustaustakuvat on otettu juuri Yhdysvalloissa. Niiden takana on yhdysvaltalainen maisemakuvaaja Chuck O’Rear.

LufthansaLufthansa
Tämä O’Rearin ottama kuva on tuttu useimmille.

Maailman katsotuin kuva, Windows-käyttöjärjestelmän oletuskuva vihreästä nurmesta, jonka lähes jokainen tunnistaa, on juuri O’Rearin ottama. Se on napattu vuonna 1996 San Franciscon lähellä ja kuten useimmat lähes täydelliset kuvat, tätäkään ei oltu suunniteltu etukäteen: O’Rear sattui näkemään maiseman juuri sopivan valon hetkellä, ja otti kuvan.

Voita matka Yhdysvaltoihin

Näyttäviä luontokuvia on totuttu näkemään tietokoneiden taustakuvina, mutta saksalainen lentoyhtiö Lufthansa tarjoaa nyt matkailijoille mahdollisuuden katsella eeppisiä maisemia myös älypuhelimiensa taustakuvana. Chuck O’Rearin nappaamat taustakuvat on nyt ladattavissa myös omaan matkapuhelimeen.

Kuvat on otettu Yhdysvaltojen upeissa luontokohteissa. Arizonan osavaltiossa sijaitsevalla White Lake -kalliolla, Coloradon Maroon Bells -vuoristomaisemissa sekä Utahissa sijaitsevalla erikoisella Peek-A-Boo-kalliolla.

LufthansaLufthansa
Lataamalla jonkun näistä kuvista Instagramiin osallistut arvontaan, jonka palkintona on unohtumaton valokuvausmatka Yhdysvaltoihin.

Lentoyhtiö järjestää Instagram-kilpailun, jossa taustakuvan lataamalla voi voittaa kahden hengen valokuvausmatkan Kaliforniaan. Osallistu kilpailuun täällä.

Kaikissa maisemissa on myös helppo vierailla esimerkiksi Lufthansan tarjoamien lentoyhteyksien avulla: White Laken maisemiin pääsee näppärästi autolla San Franciscosta, minne Lufthansa liikennöi Frankfurtista kaksi kertaa päivässä Boeing 777- ja Airbus A380 -koneilla. Maroon Bellsin vuoristoon voi matkustaa lentämällä Denveriin sekä Frankfurtista että Münchenistä päivittäin. Utahin Peek-A-Boo-kalliot taas tavoittaa Los Angelesista, minne on niin ikään päivittäinen yhteys Frankfurtista ja Münchenistä.

Lufthansa lentää Helsingistä sekä Frankfurtiin että Müncheniin kolme kertaa päivässä.

Lähde ja kuvat: Lufthansa

ILMOITUS: LUFTHANSA

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.